tiistai 17. heinäkuuta 2012

Iltaotoksia

Kesäiset kiireet taidenäyttelyssä ovat antaneet nyt puutarhakeijujille aikaa mellastaa vapaasti kun minä olen ollut pois häiritsemästä ja luontoäiti on hoitanut kiitettävästi kasteluhommat ja sen kyllä huomaa. En siis lainkaan valita sateista, en tippaakaan ;) 


'Big Daddy' kehittelee kukkiaan.


Siro ja herkkä mutta vaatimaton tähtiputki
säkenöi hempeissä sävyissä. 


Ulkona hiekassa talvehtinut patiokärhö kiipeilee tyytyväisenä
raudoitusverkosta tehdyllä köynnösseinämällä. Kuten myös
alla olevan kuvan keijunmekko.


Pionit jaksoivat kukkia nyt toista kesää ja
ihanuuksista jaksaa rajattomasti riemuita!


Sormustinkukat myös palasivat
puutarhaan välivuoden jälkeen.


Uusi tulokas riippalehtikuusi on juurtunut mukavasti.


Keväällä tehty mullanvaihto kultatyräkkipenkkiin yhdessä runsaiden sateiden kanssa on räjäyttänyt tämän penkin tupaten täyteen! Etualalla tähkäesikot jaksavat vieläkin pukata uusia kukkanuppuja :)


Europeana-ruusut notkuivat kukista raskaina joten pakkohan
oli yksi oksa napata maljakkoon pionien kaveriksi.


Tuoksuja, tunnelmia ja kiitollisuutta
tästä ihanasta kesästä ♥


10 kommenttia :

  1. Kauniita kukkia! Ihanan suloinen tuo tähtiputki, minun pitäisi saada yhdeltä tutulta taimi syksyllä, jee!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee! :) tähtiputki on kyllä ihana. Minä haluaisin myös sen sellaisen tummemman punaisen version.

      Poista
  2. Rakastan tähtiputkia! Niiden kukat ovat minusta aivan vastustamattoman kauniita.

    Mutta tuo kärhö! Ooh, mikä sininen. Aivan ihana! Muistatko hänen nimensä?

    Ja kiitos ideasta: riippalehtikuusi on juuri onnen omiaan minun salaiseen puutarhaani (jolla nimellä sitä en kyllä aio kutsua sen jälkeen, kun se on valmis :-D). Se on minusta hurjan kaunis pikkupuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kärhön sain siskoltani synttärikukaksi viime vuonna :) lajike on patiokärhö 'Parisienne' joka muistaakseni on I-III-vyöhykkeen kasvi.

      Salainen puutarhasi kuulostaa hyvältä! Lehtikuuset ovat muutenkin niin ihania puita :)

      Poista
  3. Voi miten mukavaa että sade on ollut sinulle avuksi! :) Minä taas en ole niin iloinen liiasta sateesta... mutta onhan se saanut kaiken tosi rehväksi. Kasvimaallakin on viimein alkanut tapahtua jotain, siis hei vihannekset kasvaa kun saavat vettä. Kas kun en tullut ajatelleeksi, hehheh. Ihania kuvia! Tähtiputki on kyllä ihmeellisen kaunis, vaikkei kauempaa katsoen välttämättä tajuaisi. Minä istutin toissa vuonna kaksi tummanpunaista, mutta jostain syystä katosivat viime talven aikana. Vaaleanpunaiset vanhat yksilöt vain suurenevat vuosi vuodelta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehheh! ;) No sinulla on sitten hyvä sato tiedossa! Minullakin haaveissa se tummanpunainen tähtiputki. Tämä nykyinen tuntuu olevan hyvin kestävää kantaa. Sain sen eräältä naapurintädiltä vuosia sitten, hän oli aikanaan saanut sen siemenet Turkista ja tuumaili sen olevan erikoinen eksoottinen kasvi. Nyt tosin alkaa tähtiputkia näkyä aika monessa puutarhassa :)

      Poista
  4. Voi miten monta postausta oli minulta jäänyt lukematta! Tähkäesikkosi on vallan hurmaava, minullakin on sitä, mutta vain yksi kappale (miksi ostin syksyn taimialesta vain yhden???!)
    Mimma nyt on aina kaikkein ihanin ja hurmaavin, varsinkin tuossa heinäkuvassa, mutta puutarhasi on myös kuvissasi hurmaava, kodikas, värikäs ja persoonallinen, siis ihan täydellinen! Orvokkipelto on aivan ihana yllätys!
    'Big Daddy' näyttää juuri niin ihanalta, minulla on 'Sum and Substance', joka on vihreämpi ja myös aivan ihana, kunhan se tuosta vähän kasvaa. Se on vielä aika pieni ja ehkä liian kuivassa paikassa. Pitänee laittaa tuo 'Big Daddy' myös ostoslistalle.
    Joku vuosi, kun remontit on pääosin tehty, pitää tehdä kesäretki sinne näyttelyysi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin varmaan olisin vain yhden ostanut, mutta kun Viherpekaloilta tulee aina heti 6 kpl :) mutta toisaalta ihan hyvä!
      Mimma nyökyttelee vieressä ja tunnustaa olevansa ykkönen ja kaikenlaisia kasveja tärkeämpi ja kauniimpi.
      Kyllä kuunliljat vettä kaipaavatkin, sen olen huomannut. Varmaan tyytyväisenä kasvaisivat vaikka lammen reunalla ja vesiaiheiden lähellähän niitä usein näkee. Tsemppiä remonttiisi! Sinulla näkyykin olevan kovat lattiahommat käynnissä... :)

      Poista
  5. Ajelin lauantai-iltana sattumalta kotisi ohi! Olen aina välillä lueskellut blogiasi ja ihaillut sisustusta ja puutarhaa, joten tunnistin kauniin talon :). Olisin ilman muuta poikennut näyttelyysi, mutta kello taisi olla 19-20...
    Täytyy tehdä toinen retki sinne suunnalle joskus.
    Tykkään tyylistäsi, hienon remontin olet tehnyt!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...