torstai 25. huhtikuuta 2013

Kukkia, kuutamonvaloa ja kiiltomatoja!

Ihana jouluruusu on avannut ensimmäisen suuren kukkansa. Tämän myötä tuntuu sisälläni jo kutkuttavan pieni jouluruusufriikki joka kaipaa vapauttamista. Olisi ihanaa hankkia tälle joskus kaveri tai pari...


 Krookuksia nousee maasta päivä päivältä yhä enemmän...


 ...ja ensimmäiset sinivuokot ovat avanneet nuppunsa.


Mutta entäpä tämä keväinen yöelämä? Se vasta mielenkiintoiseksi on käynyt viimeaikoina. Kuutamo loistaa tuttuun tapaan ihanasti olohuoneen ikkunaan. Olen kiitollinen hyvistä näkymistä jotka avautuvat enkä malttaisi nukkumaan mennä kun yö on niin kaunis. Verhot kuitenkin pitää vetää alas jotta saa nukuttua, sillä tämä mollukka loistaa muuten suoraan silmiin.


Yöelämän on tehnyt myös erittäin mielenkiintoiseksi viimeisenä parina päivänä näkemäni mystiset lentävät valopallot jotka ilmaantuvat aina puolenyön aikoihin. Ihmettelin että mitäs orbseja tuolla pihametsikössä oikein liitää. Ystävien ja tuttavien kuvailujen mukaan ne ovat mitä ilmeisemmin kiiltomatoja! Koskaan aikaisemmin en ole sellaisia nähnyt ja näky on taianomaisen kaunis! Valo on yhtä vahva kuin vaikkapa valosarjan lampussa ja se näkyy hyvinkin kauas. Pimeällä kaksi valoa tanssii nyt ilmassa joka ilta. Sen kauniin hetken tunteen kun saisi kuvaan tallennettua niin olisin ikionnellinen. Niin luonto yllättää aina meidät, itse en edes tiennyt aikaisemmin kyseisten otusten olemassaolosta. Toivottavasti tekevät paljon "pikkuvaloja" jotka saisivat aivan vapaasti jatkaa tanssiaan minun pihalla :) Syövät kuulema myös etanoita, joten tervetuloa! Koska itse en ole kuvaa otuksista saanut, tässä yksi Wikipediasta:


Mimmaa ei kiiltomadot ja yöelämä häiritse. Torkut voi ottaa keskellä päivää...


... joko matolla tai omalla kuningattaren valtaistuimella.


18 kommenttia :

  1. Hmm, onko kuningattarella valtaistuimellaan hieman närkästynyt ilme? Kenties rauhaa häiritään? Ei se Marie Antoinettekaan saanut nukkua rauhassa ;-)
    Mahtavan jännittävää, kiiltomatoja! En ole varma olenko ikinä nähnyt niitä. Joskus Italiassa näin, mutta olivatkohan ne jotain kiiltokärpäsiä...? Vai ovatko ne samoja...? Äh, dementia! Ja tietämättömyys!
    Aivan ihania kukkia, ehdottomasti täytyy hankkia lisää jouluruusuja. Ja noiden vaaleajouluruusujen lisäksi myös tarhajouluruusuja, niissä on vihreitä ja tumman viininpunaisia ja kerrottujakin kukkia valkoisten ja vaaleanpunaisten lisäksi. Mulla ne ovat juuri tulossa kukkaan :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehheh, taitaapi olla! ;) "Pesin juuri masuni, tarviiko siinä TAAS olla heti kameran kanssa?!?! Misään ei saa olla rauhassa paparazzeilta" ;)

      Oi, niitä vihreitä ja tummanpunaisia olenkin himoinnut jo useamman vuoden ajan. Laita ihmeessä kuvia kun tulevat kukkaan!! :)

      Poista
  2. Kiiltomatoja! Aivan huippua. Kuukuvat ovat minunkin intohimoni.

    VastaaPoista
  3. Minäkin olen ihastunut kuulaisiin kevätöihin. Tekisi mieli hiippailla puutarhassa ja ihastella kuutamoa. Eilen olikin mahtava kuutamo, mutta en ehtinyt sitä kuvaamaan sillä tapetoin kammariani Kiurujen yöllä. Sinulla on aivan mahtava koti, käyn sitä aina ihastelemassa ja erityisesi pidän vahvoista väreistä ja rohkeista valinnoista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, upea kammari siis sinulla tulossa! Kiitos paljon Anne :) <3

      Poista
  4. Suloinen Mimma♥

    Upeasti luonto on lähtenyt kasvuun.

    VastaaPoista
  5. Minä olen täysin kuuhullu, aina ei edes tule uni.. Ihana kisuliini sinulla!
    Jouluruusu on minun ostoslistalla, -luvattoman pitkäksi venahtanut sellainen..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin olin joskus myös, mutta joku käänne kai tullut kun nykyisin se koskee vain uuden kuun aikaa :)

      Poista
  6. Upea kuva kiiltomadosta ja keväisistä kukkijoista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kiiltomatokuva on wikipediasta, olisi kyllä mahtavaa saada se myös itse kuvattua :)

      Poista
  7. Elläissään kiiltumatua nähäny...Nuo vuokkoset tuopi kevvään :)

    VastaaPoista
  8. Lovviisa on iha selevästi meiltäpäin :-)

    Kiiltomatoja! Olen luullut niiden olevan jotakin, jota näkee vain ulkomailla tai saduissa. Voi valtava, miten hienoja!! Kuin keijukaisia yössä tanssimassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin minäkin luulin, siksipä niiden näkemisestä niin järkytyin, heh!! Maalasin joskus kuvan jonka nimi on "Keijujen tanssi" nyt vihdoin pääsin sellaisen oikeasti näkemään!!

      Poista
  9. Tahtoo nähdä kiiltomatoja!!! Pitäis vissiin jaksaa valvoo että näkis niitä pimeellä ;)

    VastaaPoista
  10. Hei,

    Oletko kuullut Puutarhaliiton järjestämästä Avoimet puutarhat -tapahtumasta? Tutustuimme blogiisi ja mielestämme puutarhasi voisi sopia hienosti tapahtumaamme. Lisätietoja saat sivuiltamme www.avoimetpuutarhat.fi.
    Lähetämme myös mielellämme Sinulle sähköpostia, jos välität meille sähköpostiosoitteesi
    osoitteeseen bongaa.puutarha@puutarhaliitto.fi

    Ystävällisin terveisin,
    Puutarhaliitto ry / Avoimet puutarha

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos kovasti ihanasta kutsusta. Pidän mielessä :)

      Poista
  11. Heippa ja onneksi olkoon! Sinä voitit ihanan kirjan Romulyyli-blogin arvonnassa! Laittaisitko tietojasi sähköpostiini romulyyli@hotmail.com niin lähetän kirjan sinulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee!! Laitoin äsken juuri sähköpostia sinulle, toivottavasti tuli perille :) Kiitos!! ♥

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...