torstai 30. tammikuuta 2014

Bataatti kasvamassa


 Siinä se nyt on. Hieman kesti että löysin tarpeeksi suuren lasipurkin tälle jässikälle, painaa mokoma varmaan yli puoli kiloa. Jos tästä ei lähde komeat idut kasvamaan niin ei sitten mistään.


Toisen bataatin laitoin puoliksi ja leikkuupinta veteen, ilmeisesti niinkin voi tehdä, joten on jännä seurata nyt kumpi lähtee paremmin kasvuun. Jäännittävää! ;) Raportoin tulokset sitten jos/kun elon merkkejä on näkyvissä.


♥ Aurinkoista päivää - kevättä kohti! ♥

23 kommenttia :

  1. Hurjan näköinen jössikkä. Ehkä vähän pelottavaakin ajatella mitä tuosta kasvaa :) Minulla oli viimekesänä kahta erilaista koristebataattia kesäkukka-asetelmassa, vein ruukun talveksi kellariin, saa nähdä jatkaako bataatit elämäänsä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehheh, niinpä! Mielenkiintoista nähdä talvehtiko kellarissa :) toivotaan parasta!

      Poista
  2. Oi, onpa jännää!
    Olen käyttänyt paljonkin bataatia ruoanlaitossa, ai että tulee hyvää keittoa ja laatikkoa, uunibataatista puhumattakaan :))

    Alkuviikolla käytiin Turussa ja sieltä löysin luomubataattia. Ostin pari ihan kasvatuskokeilua varten.
    Vielä en ehtinyt laittaaa niitä veteen, pitää ensin tutkailla kummin päin ne piti laittaa.
    Joulun alla, kun tein bataattilaatikkoa ja mietin, että ensi kesänä voisi kasvattaa omat bataatit, mutta luin jostain, että Suomessa ei ole tarpeeksi lämmintä niiden viljelyyn. höh!
    Mutta jos edes niitä lehtiä tulisi....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä en aikaisemmin ollut bataattia maistanut, mutta eilen otin tuosta halkaistusta pienen pätkän ja laitoin uunijuuresten sakaan ja oli kyllä ihanan makuista! Tuli vähän mieleen jouluna tehtävä imelletty perunalaatikko :) Niin, se on harmi että on sen verran kylmänarka, mutta ainakin koristearvoa on hyvin!

      Poista
  3. Tämä on kyllä mielenkiintoista!

    VastaaPoista
  4. mielenkiintoista. jään odottelemaan..

    VastaaPoista
  5. Kivaa, kun tämäkin aina silloin tällöin tulee eteen - http://puutarha.net/artikkelit/11205/bataatti_koristekasvina.htm -, eikä ole mikään hullumpi juttu, koska köynnös on monivuotinen ja kokonaan syötäväksi kelpaava. Tätä kokeillaan ihan varmasti monessa puutarhassa tänä vuonna!

    hannah

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos linkistä Hannah! Kyllä varmasti moni kokeilee. Kohta tietysti loppuu bataatit kaupoista kun kaikki viherpeukalot lähtevät hamstrausreissulle ;) hih!

      Poista
  6. Juuri tänään, kun kirjoitin huomista kauppalistaa, laitoin siihen , että bataatti..:)

    VastaaPoista
  7. Aika mötikkä on tuo juurrutettavasi. Ihan sai hymyn huulille ja pakotti katsomaan mikä ihme on kysymyksessä :)

    VastaaPoista
  8. Minä tein Pirkan ohjeella jouluksi bataattilaatikkoa. Hyvää tuli. Googletahan.....
    Pitäsköhän itsekin kokeilla tuota istutusta?? Mielenkiintoista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä, täytyypä heti poimia resepti ja testata! Varmasti namia :) Kokeile ihmeessä, voidaan sitten kaikki vaihtaa kuulumisia kuinka bataattijässikkämme jakselevat! ;)

      Poista
  9. Hauska idea, minäkin taidan kokeilla :) Oliskohan bataatin lehdet myös kaneille syömiskelpoisia... mun pitäs kehitellä kanilaan/kanalaan, jossa lämpö noion 5-10 astetta ja mahdollisuus kasvilamppuun, jotain nopeasti versovaa ja kaneille kelpaavaa vihreää tuoretta kasvamaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiedä, mutta miksipä ei olisi jos me ihmisetkin niitä voidaan syödä ja rehuksikin sitä on kasvatettu. :) 5-10 astetta voi olla liian kylmä aralle bataatille, ilmeisesti 10 astetta on se alaraja...

      Poista
  10. Hehhee! Hassun näkönen pötkylä ;)

    VastaaPoista
  11. Tätä pitää kyllä kokeilla, innostu kasvoi, kun tietoa tuli;) Laitahan itämiskuulumisia!

    VastaaPoista
  12. Heh, aikamoinen möhkäle! Mielenkiinnolla odotan noiden kasvamista.
    Ostin viime kesänä vihreän ja tumman lilan bataattiruukun ja tykkäsin niistä. Sopivat hyvin muiden kesäkukkien joukkoon.
    Israelissa näin molempia värejä bataattia upeana köynnöksenä, riippui korkean aidan päältä ja siitä innostuttiinkin siskojen kanssa, että sitä pitää löytää ensi kesänä heillekin.
    Siskoni on Israelissa tehnyt bataatista lanttulaatikon tapaista jouluksi ja hyvää oli!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vau, enpä tiennyt että niitä oikein ruukussakin myydään! Varmasti kävi hienosti. Israelissa onkin bataatille "sopivan" lämmintä. :) Kokeilin myös bataattilaatikkoa viime viikonloppuna. Hyvää tuli ja varmasti sopii joulupöytään myös!

      Poista
  13. Vastaukset
    1. Olkoon "Jässikkä" kaikkien yhteinen virtuaalilemmikki tästä lähtien ;)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...