lauantai 13. syyskuuta 2014

Sinisestä huoneesta "viherhuone"


 Moni hakee näin syksyn tullen kotiinsa lämpimiä, hillittyjä ja maanläheisiä sävyjä. Minulla taitaa tosin olla jo kevät mielessä kun sain päähäni maalata yläkerran "sinisen huoneen" uusiksi. Yhden muutoksen kun tekee, ketjureaktio lähtee päälle (kuten moni teistä varmaan tietää). Eli niinsanotusti lähti taas lapasesta. 

Isoäidin keltainen, karheaa samettimaista kangasta oleva sohvakalusto on vanha ja ajan myötä on elämä sitä kuluttanut. Asiaa ei ole auttanut se, että kaikkein risointa tuolia Mimma käy tasaisin väliajoin raapimassa suurella intohimolla. Sitten muistin että sohvaanhan on olemassa irtopäälliset!


Ja niinhän ne löytyivät isän ja äidin vintiltä siististi muovipussiin pakattuna! Mummi oli nämä kukalliset päälliset teettänyt joskus 70-luvulla ja hän laittoi ne aina kesäksi päälle. Vihertävistä keväisistä ruusuista idea sitten lähtikin: keväänvihreät seinät! Entinen voimakas koboltinsininen väri oli jo pidempään tympinyt eikä se ollut kovin kutsuva. Nyt maalaamisen jälkeen tuntuu että koko tila avartui ja koska huone toimii talvisin viileänä talvetuspaikkana aremmille kasveille kuten runkoruusuille, ovat seinätkin viherteeman mukaiset :) Huone on myös aika valoisa, joten keväällä voisi tietysti laittaa hellaan tulta ja esikasvattaa kukkia ikkunan äärellä.


 Väri on Tunne värit -sävykartan "Aaloe".
Aivan täysin sama sävy sohvan kankaan ruusujen kanssa olisi ollut kellertävään vivahtava "Valkea kuulas" jonka ensin meinasin ottaa, mutta kun kellertävät sävyt eivät ole ihan mieleisiä, oli tämä lopuksi parempi vaihtoehto :)



Nyt täyty varmaankin hakea ulkoa kaikki avautuneet auringonkukat maljakkoon jos luvattu halla sattuu yllättämään! Viime yönä alin lämpötila oli jo +3 paikkeilla.  Hyrrr....

Mimmakin on jo alkanut kerryttämään vararavintoa talveksi. Syksyllä tuntuu aina hieman tuo masu kasvavan kun raksut maistuvat niin hyvin. Turkkikin on kovin paksu ja silkkinen. Majesteetin arkkivihollisen yllätin tänään pihaltani pullea orava suussa. Kantoi saalistaan niskasta kovin ylpeän näköisenä...

♥ Leppoisaa lauantai-iltaa! ♥

25 kommenttia :

  1. aivan ihana huone!! oli kyllä varmasti hyvä uudistus, kyllä tuolla on mukava istuskella vaiks teekupin äärellä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Juu, kyllä viihtyy nyt paljon paremmin :)

      Poista
  2. Upea huone! Mukavan rauhoittavan sävyinen vihreä ja nuo sohvanpäälliset kruunaa kaiken! :) Mimmalle rapsutuksia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, rapsutuslähetys viety perille ja ilolla otettu vastaan! ;)

      Poista
  3. Voi apua miten ihana värimaailma! Ja miten täydellinen sohvakalusto noihin seiniin! Voisin muuttaa tuonne ja talvehtia runkoruusujen kanssa... hieman viileässä, hmm... Kolme astetta on ihan kamalan kylmää, ääk! Nytkö jo se talvi tulee.
    Huoneen kruunaa majesteetin potretti, aina yhtä mahtava!
    Meilläkin oli tänään oravasaalis, onkohan niitä nyt jotenkin liikkeellä. Hyvin harvinainen saalis meilläpäin, en ole koskaan aiemmin nähnyt että kissani olisi oravaa saanut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa talvehtimaan ihan koska vaan Saila-Ruusunen! ;) Huoneessa on onneksi hella joten sen saa tarvittaessa lämpimäksi.
      Pöh, kai se talvi nyt tulee. Raahasin juuri selkä vääränä lastillisen pelargonioita ja ahkeraliisoja sisälle. Vielä jäi monta liisaa, en raaskisi niistä luopua kun maaliskuusta asti niitä kasvatin.
      Oravat tuntuu maistuvan hyvälle, meidän Viiru on ollut kova oravien perään, nyt se ei tosin jaksa enää pahemmin saalistaa.

      Poista
  4. Äärimmäisen kaunis huone! Tuo vihreä on yksi lempiväreistäni, ja olen haaveillut samanvärisestä huoneesta, mutta epävarma vielä, että minkä huoneen oikein maalaisin... Ruusupäälliset ovat todella viehättävät :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin jo keväällä haaveilin tästä väristä keittiöön, mutta "kesähuoneeseen" se sopikin paljon paremmin :) Sinullakin oli kirjastohuoneessa myös ihana se vihreä seinä!

      Poista
  5. Kaunis ja rauhoittava vihreä! Sohva on soma, suorastaan kutsuva puutarhahaaveiluun.

    VastaaPoista
  6. Oo, tuo voisi olla joku hotellikin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, halukkaita majoittautujia onkin jo näemmä listalla :)

      Poista
  7. Ruususohvien värimaailma käy täydellisesti tuohon seinään. Ei uskoisi että vihreä seinä voi olla noin kaunis! Voin heti kuvitella itseni sohvalle lepäilemään lehden ja kahvikupin kanssa. Ihana Mimma, rapsutuksia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Muutos kieltämättä piristi ja seinien maalaaminen on onneksi helppoa. :) Viedään perille! <3

      Poista
  8. Herrantahden kuinka ihana!! Vaikka kuinkaan en voisi kuvitella sortuvanimtuohon värimaailmaan,,niin kelpais, kelpais, kelpais :D
    Jesh! Täydellinen, etten sanois! Kuten suloinen Mimmakin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh :D niin se maku muuttuu, enpä minäkään olisi pari vuotta sitten osannut kuvitella että kotona olisi turkoosia ja vihreetä! Näissä blogin kuvissa vaan seinä näyttää pikkasen tummemmalle mitä on luonnossa, kun siirsin kuvat bloggeriin, värit muutui oudosti. Luonnossa se on enemmän päärynäjätskiin vivahtava :)

      Poista
  9. Aivan mahtava! Kyllä viihtyisin. Näitä kuvia voisi katsoa pitkään. Tosi rauhallinen meininki. :)

    VastaaPoista
  10. Hurmaannuin täysin noihin vihreisiin ruusupäällisiin!! Kelpaisi floristin olohuoneeseenkin!
    Ne saivat sohvat suorastaan eloon! Wow!
    Ja 'viherhuone' näyttää oikein somalta nyt!
    Nauti syksyn tummuvista illoista ihastuttavassa miljöössä!

    VastaaPoista
  11. Tosi nätti vihreä huone:) Mukavaa syksyä sinulle! RJ

    VastaaPoista
  12. Kiitos ihanista kommenteista, vihreän ystäviä löytyikin paljon! :)
    Syysiloa myös teille kaikille!

    VastaaPoista
  13. Aivan ihana huone sekä väritykseltään että huonekaluiltaan. Hyppäsin heti kevääseen.

    VastaaPoista
  14. Tykkään tosi paljon tuosta sinun "viherhuoneesta"!

    VastaaPoista
  15. Vau, onpas upea huone!
    Jotenkin niin YLVÄS kokonaisuus :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...