maanantai 13. huhtikuuta 2015

Retropurkit paperia laminoimalla






Tunnustaudun aikamoiseksi purkkihamsteriksi! Jos löydän kirpputorilta jonkun hienon peltipurkin niin saatan sellaisen muutamalla eurolla ostaa sen kummemmin miettimättä mitähän ihmettä sillä teen tai mitä sen sisälle laitan - mutta kun se oli niin nätti! Uusia Green Gaten purkkeja olen pitkään jo kuolannut ihanien kuosien vuoksi, mutta pari-kolmekymppiä pelkästä tyhjästä peltipurkista on mielestäni pikkaisen liikaa. Siksipä täytyy tehdä itse! Kaapissa minulla on pitkään lojunut Dallmayr Prodomo-kahvipurkkeja. Aina jouluksi olen ostanut purkin tuota kahvia kun sitä on ollut saatavilla ja aina erilaisissa purkeissa (jotka tietenkin piti säästää). Kieltämättä kivoja purnukoita, mutta kun eivät oikein sovi keittiön muuhun sisustukseen. Se ongelma onneksi korjaantui helposti. Tulostin netistä retrohenkiset kahvi- ja kaakaomainokset ja parin purkkiin päätyi päälle söpöä lahjapaperia. Näin syntyi helpot ja mieluisat "kuoret" purkeille. Laminointi suojaa paperit ja antaa myös pintaan pelti- tai muovipurkille ominaisen kiillon. Tämä on siis hyvin nopea DIY-projekti:
mittaa, tulosta, leikkaa, laminoi, leikkaa, teippaa - se on siinä!

Systerini puolestaan keksi aikanaan tehdä A3-kokoisia tabletteja pöydälle hänelle mieluisaa hyllypaperia laminoimalla. Se on myös hauska idea omaan retrohenkiseen "dineriin"!
Hmm...Mitähän muuta voisin vielä laminoida...
Terveisin, Linda-Laminaattori

20 kommenttia :

  1. Kiva idea :). Millä teippasit, että tuli pysyvä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teippasin purkin takapuolen "saumat" reilusti ihan tavallisella kirkkaalla läpinäkyvällä toimistoteipillä joka tarttuu hyvin :) Taakse jäi pieni sentin rako joten niiden reunojen yli teipatessa laminoitu muovi tarttui samalla itse purkkiin.

      Poista
  2. Kiva idea! Mutta kun ei ole sitä laminointilaitetta.. Mites kontaktimuovi..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä varmasti kontaktimuovikin käy yhtä hyvin! Se on toki huomattavasti enemmän malttia vaativaa askartelua :)

      Poista
  3. Tosi ihanat tuli ja aivan kuin olisivat suoraan kaupan hyllyltä. Ei yhtään voisi arvata että ne on laminoitu ♥

    VastaaPoista
  4. Mulla on vessan pikkuikkunaan teipattu A3-kokoinen arkki laminoituja kukkasia, vähän niin kuin näkösuojaverhona, vaikka ei siitä ikkunasta kukaan muutenkaan sisälle näkisi, se on sen verran korkealla. Ihan kaunis "salusiini" se kumminkin on. Tosin kukista on vuosien saatossa haalistunut väriä pois.
    Ihanat nuo purkit, ja mahti-idea tuo tabletit (luulen, että oma vessaverhonikin on alun perin tarkoitettu tabletiksi).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtava idea tuokin :) ja jouluna voisi laminoida lumihiutaleet ikkunaan. Mutta nyt ei hiutaleita haluta ikkunaan, ei! Jotain klönttejä näkyy täällä satavan muutenkin...

      Poista
  5. Tulipa ihanat!!!! Itse olen laminoinut 50-luvun lehdistä ihania mainoksia ja laittanut ne sitten kehyksiin...tulee upeita "tauluja"

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti hienoja! Vanhat mainokset ovat kyllä ihan huippuja - etenkin ne kaikkein koomisimmat. Muistan yhden tosi vanhan sokerimainoksen missä luki: "Sokeri, ravitsevampi välipala kuin voileipä" ja kuva lapsesta joka mussutti sokeria :D tosi ravinteikasta...

      Poista
  6. Ihania purkkeja ja täysin vetää vertoja Green Gaten tuotteille, inhimilliseen hintaan. Tunnistan tuon purkkihamsterin tai ehkä paremminkin laatikkohamsterin itsessänikin. Kauniit purkit/laatikot käy koristeesta ihan sellaisenaankin, eihän niihin aina tarvitse sisälle mitään laittaa (miten esim.miehet ei tätä ymmärrä...??)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehheh, ollaan me naiset outoja ;) me niin tykätään säilytysvälineistä. Purkit, laatikot, käsilaukut... Laukkuihin en onneksi ole friikahtanut, se harrastus tulisi huomattavasti kalliimmaksi...

      Poista
  7. Upeita. Tuota tabletti-ideaa täytyy soveltaa meidänkin keittiössä. Kiitos siis vinkistä!

    VastaaPoista
  8. Heíppa! Olen eka kertaa sivuillasi (Kiitos tänään tulleen Talo & Koti-lehden), asun Salossa. Ihastuin kotiisi. Blogia mulla ei ole, mutta Styleroomissa olen. Olen myös päällystänyt säilykepurkkeja vintage-kuvilla ilman mitään lakkaa, kontaktimuovia tai laminointia. Kyllä ne on hyvin säilynyt kaapissa käyttämättöminä. Laminointikonetta olen kyllä harkinnut, nytkin on pihalla kuvasta tehty kyltti joka on lakalla päällystänyt. Tykkään kanssa vanhoista ja uusista purnukoista ja kahvipurkeista, vanhoista pulloista, emaliretroastioista ja romanttisesta tyylistä mutta myös värikkäästä (jakautunut persoonallisuus). Ai niin - kysymys on mistä löysit noin kivat kuvat (ne kahvikuvat). Itse olen hurahtanut Pinterestiin ja aika paljon kuvia mulla siellä. Ja se punainen sohva!! meinasin sen saada Tori.fi:stä mut myöhästyin. Myydäänkö sitä vielä kaupoissa? Pieni keittiöremppakin on tulossa ja suunnittelin just samanlaiset avohyllyt joissa on koukeroiset valkoiset hyllynkannattimet ja tilauksessa on parhaillaan vaaleansiniset ruusu-nupit oviin. Emma-sohvakalusto haetaan lauantaina. Aulan nurkkauksessa on "Bollywood" eli värejä ja bling blingiä! Käyn vielä kattomassa sun Pinterest-kuvia. Toivottavasti säkin ehdit käymään Pinterest-sivuillani nimellä paivimartikainen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Päivi :) Löysin kuvat muistaakseni ihan Googlen kuvahaulla "Vintage ads" ym. hakusanoilla, ja Photoshopilla vähän yhdistelin eri kuvia sopivan kokoisiksi.

      Tätä Paris-sohvaa ei varmaan ole enää saatavilla, en ainakaan ole törmännyt netissä ellei juuri käytettynä joku myy omansa pois. Niitä oli punaisella ja valkoisella kankaalla 2 ja 3 istuttavina. Suomi Soffahan meni silloin jokunen vuosi konkurssiin joten en sitten tiedä mistä ovat sohvat tilanneet. Toivotaan että löydät joskus! Hyvä ja kestävä sohva on ollut vaikka kissakin sitä välillä tuppaa kynsimään... Täytyy tulla katsomaan Pinterestiäsi :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...