torstai 4. kesäkuuta 2015

Kirsikankukkia ja keväthetkiä ♥


Ihanin hetki vuodesta on käsillä, kirsikkapuu on kukassa, samoin purppuratuomi vaaleanpunaisine kukkineen. Joka paikassa näkyy myös taivaansinisiä häivähdyksiä, pieniä ja vähän suuremopiakin lemmikkiryppäitä. Narsissien aika alkaa nyt olla virallisesti ohi, muutamaa sitkeää sissiä lukuunottamatta. Triumph-tulppaanit ovat äärimmilään ja tulppaanikautta jatkavat liljatulppaanit. Pionitulppaanit antavat vielä hieman odotuttaa - onneksi - jotta kaikki ei olisi ohi niin äkkiä.






Koristeomenapuu ´Makamik´ on täynnä nuppuja, vaaleanpunaista kukkaloistoa jo kieli pitkällä odottelen. Tekisi NIIN mieli viettää enemmän aikaa ulkona, mutta eilisen parituntisen jälkeen palautui allergikon jalat maan pinnalle kun nokka oli aivan tukossa ja kurkkua kuristi. Onneksi kuvia tuli otettua...


Aivan yksin ei ole tarvinut kukkien keskellä viikon aikana käyskennellä. Tiistai-iltana luonani kävi linja-autolastillinen marttoja ja kotiseutuihmisiä Rauman suunnalta ja Kodisjoelta. Oli hauska sattuma kun sain isältä tietää että mummini kuuromykkä isoveli asui eläessään Kodisjoella. Mainitsin siitä ryhmäläisille ja moni heistä yllättäen tiesikin hänet ja olivat aivan ällistyneitä tuosta sukukytköksestä! Eräs nainen hihkaisi heti asuvansa kyseisen Paavon entisessä talossa. Niin sitä taas todettiin että maailma on pieni ja Suomi vielä pienempi paikka! ;)


Loppuun vielä hieman lisää dramatiikkaa. Halusitte seurailla persianpikarililjan tilannetta, nyt tämä kevään tumma kaunotar on avannut nuppunsa ja suurikokoinen, tanakka kukka on lumoava.
Olen ihan rakastunut tähän!


Mukavaa lähestyvää viikonloppua!

16 kommenttia :

  1. Oi mahtava pikarililja! Ja mikä hauska sattuma Kodisjoelta, josta en tainnut olla ennen edes kuullut. Upea piha, voi harmitus ettet voi olla pihalla enempää.
    Eikä ole narsissien aika ohi, juuri ihailin pihalla tänä iltana vaikka mitä narsisseja, mulla on täydessä kukassa nunnat, tasetit, orkideat ja yhdet lyhyttorvisetkin! Varhaisimmat narsissit on toki jo ohi. Kannattaa istuttaa paljon eri lajeja ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli kyllä hassua, enpä minäkään aiemmin paikasta tai isän enosta ollut kuullut mitään :) Toki varmasti isä ja äiti joskus hänestä puhuivat, mutta kun en henk. koht. häntä tuntenut, niin asia on aina mennyt jotenkin korvien ohi.

      Niin, ei se nyt ihan totaalisesti ole ohi, Thaliat täälläkin vielä kukkivat, samoin ´Pink Charm´, ´Scarlet Gem´ ja muutama tasetti :) Olen kyllä miettinyt jospa nyt massamäärän sijasta keskittyisi pikkuhiljaa hillitysti erilaisten lajikkeiden kirjoon enemmän ;-)

      Poista
  2. OOOOH MITÄ KAUNEUTTA
    Tuo persianpikarililja on minulle aivan uusi tuttavuus. Ihana ja todella gootti ja dramaattinen.
    Kauniita kuvia olet ottanut.

    VastaaPoista
  3. Vaikka kova on ollut työ saada puutarhasi tuohon kuntoon, saat nyt nauttia aivan ihanasta kukkapaljoudesta...:)

    VastaaPoista
  4. Persianpikarililja on huikean kaunis!

    VastaaPoista
  5. Apua, mun on vissiin laitettava tulppaaneja tilaukseen, on kyllä ihanan näköisiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulppaanit ovat kyllä varmoja ja helppoja kevään väripilkkuja :)

      Poista
  6. Pikarililja on varsin mystinen kukka. Salaperäinen haltijakukka. Taikaa täynnä..... Sopii Keijumökin emännän pihalle kuin nenä päähän :-)

    VastaaPoista
  7. Vau, komea lilja. Mutta nyt tuli mieleen. Minähän istutin keväällä pari tuollaisennäköisen, mutta valkoisen, liljan sipulia. Missä lienevät? Ei näy. En kyllä tarkkaan edes muista, minne istutin. Tyypillistä. Meillä kirsikat ja pionitulput alkavat jo olla ohi. Meille tulee syksyllä Pohjois-Savosta marttoja ;O).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm... Mikähän lilja lie ollut? Kalvaspikarililja? Minä satsasin toissasyksynä ja ostin muutaman erikoisemman varjoliljan mutta yksikään niistä ei noussut keväällä. Se on joskus sellaista...:/ Sipulista kun ei aina niin kovin hyvin päälle päin näy elinvoimaisuus ja saattaahan ne myös mädäntyä tai joutua myyrän suuhun - vaikka pikarililjoja kuulema karttavat. Toivotaan että nousevat vielä yllätykseksesi :)

      Poista
  8. Kaunis kukkaloisto.Ihana kesä.Mukavaa kesää sinulle ja juhannusta.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...