keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Keväistä ohjelmaa






Maaliskuun käynnistyttyä tuntuu että kevät on harppausaskeleen lähempänä. Vaikka ulkona oli kylmä, auringon näkeminen lämmittää. Pastellinen tulppaanikimppu ja pihalta napsitut, lehteen maljakossa puhjenneet pihlaja-angervon oksat vauhdittavat malttamattoman odotusta. Keittiössä popsin valkosipulin varsia jotka ovat aika vahvaa tavaraa, mutta aivan ihania sellaisenaan leivän päällä tai salaattiin silputtuna. Keittoon tai pataankin niitä voisi laittaa, mutta tähän aikaan vuodesta kaipaa jotain tuoretta ja vihreää. Valkosipulien rouskutteluiden lomassa yritän olla hengittämättä liikaa kanssaihmisiä päin. ;) Tammikuussa eteisestä löytämäni mustanpuhuvat Jackpot-tulppaaninsipulit olivat vielä hyvässä kunnossa ja nyt tanakasti kukassa! Tänään otin myös itseäni niskasta kiinni ja raahasin yläkerrassa talvehtineet pelargoniat ja pari hortensiaa asuinkerrokseen, vaihdoin mullat ja virittelin niille kasvivalon.

Näiden keväisten puuhasteluiden ohella suuri ja odotettu ihanuus joka saa sukat pyörimään jaloissa, on perjantaina talvitaulolta palaava Gardeners' World!!! Sen puutarhaohjelman voittanutta ei ole ja itselleni siitä kevät todella alkaa. Jo onkin ollut ikävä Monty Donin leppoisaa puuhastelua ja englantilaisten puutarhojen kauneutta. Kannattaa siis suunnata netissä filmon.comiin aina perjantaina 22.30 ja avata sieltä maksuton SD Free-katselulaatu, valikosta UK LIVE TV ja kanava BBC Two :)


Kuningatar Mimmaa ei puutarhaohjelma kiinnosta, mutta vanhat tutut ohjelmat kylläkin (edelleen), eli Hauskat kotivideot ja Tanskalainen maajussi. Mimma nukkui olohuoneessa omalla tuolillaan kun menin makuuhuoneeseen ja kysyin että "Tuletko maajussia katsomaan? Siellä voi olla taas kanoja ja possuja ym. elukoita" ja kohta rouva viilettikin kovaa vauhtia sängylle ja syliin istumaan. Kerran ajattelin että tuijottaakohan hän todella telkkaa vai istuuko muuten vaan seuroja pitämässä joten otin kännykällä pienen tuplaselfien ja kyllähän tuossa aika intensiivinen katse on kohti lempiohjelmaa. Sitten kun on tärkeät katsomiset ohi, onkin masurapsutusten vuoro ja minä saan puolestani jalkahierontaa pienillä kynsillä terästettynä :)


11 kommenttia :

  1. Voi , taidampas kipasta pihalle hakemaan minäkin pihlaja-angervon oksia .Näytti tosi nätiltä :) n

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Monia oksia olen kokeiullut keväällä hyötää ja nämä ovat kyllä lemppareita. Saniaismaista keveyttä ja vihreyttä nopeasti, eikä tee pahaa leikata muutamia oksia, on sen verran villi kasvi leviämään että sitä on hyvä vähän kurittaa joskus. :)

      Poista
  2. Ihanat ja kauniit kuvat ja oi oi oi noita upeita värejä.

    Mimma kyllä aivan selvästi keskittyy katsomaan telkkaa. Ihana ilme,
    jospa hän vertailee puolisoehdokkaita :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D ihan selvästi! Sampo...Farank...Sampo...Frank.... Tai sitten se on vaan ruokaohjelmaa Mimmalle kun välillä niitä kanoja vilahtelee.

      Poista
  3. Ai pihlaja-angervoa, ihania. Pitääpä hakea vanhalta talolta oksia, omani leikoin syksyllä lyhyeksi. Tällä hetkellä on vihertymässä syreenin oksia tädin lauantaiseen synttäriasetelmaan.
    Ja omat helmililjani kellarista toin keittiön ikkunalle kukkimaan.
    Meidän Siiri seurasi joskus Pieni veturi-lastenohjelmaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanuuksia sinulla tulossa! :) Voi Siiriä! Kyllä kissoilla on ihan oma maku ohjelmien suhteen. Siskoni kissa Luna tykkää ainakin leffoista Ice Age ja intensiivisesti seurasi myös Late Lammasta.

      Poista
  4. Ihania kuvia!
    Ihana tuo valkopilkullinen kannu.
    Ja söpö kissa!

    VastaaPoista
  5. Voi aivan mainio tuo kissa ja tarina! :) On kyllä intensiivinen katse. Ihana tunnelma kuvissasi!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...