keskiviikko 14. syyskuuta 2016

Ihanin syyskranssi ♥

Säkillinen käpyjä - aivan ilmaista askartelumateriaalia! Jottei menisi käpyaskartelut turhan perinteisiksi, olen suurella vimmalla värjännyt niitä. Päädyin sekoittamaan kahta erilaista liilan sävyä joiden ajattelin sopivan hyvin yksiin callunoiden kanssa. 

 

 Jokaiseen käpyyn sidoin ensiksi aina napakasti suomujen välistä noin 20cm pätkän ohutta rautalankaa.


Sekoitin ihan askartelu- ja maalauskäyttöön soveltuvia akryylimaaleja kertakäyttömukissa ja kun sain halutun värisävyn (valkoista, sinistä ja punaista), ohensin sitä lopulta vedellä jolloin siitä tuli sopivan juoksevaa, mutta kuitenkin peittävää. Sitten vain yksitellen dippasin niitä maaliseokseen ja laitoin rautalankalenkistä ne valumaan ja kuivumaan seuraavaan päivään asti.


Kanukan oksista väänsin noin 25cm halkaisijaltaan olevan ohuen kranssipohjan.


Kaksi callunaa leikkasin ruukustaan aivan matalaksi ja kävyissä valmiina olevaa rautalankaa käyttäen sidoin aina yhden kävyn ja pienen nipun kanervanoksia, jolloin sain tällaisia käteviä valmiita pikku nippuja.


Sitten vaan sitomaan niput kranssipohjaan melko tiheään ja lomittain jotta tulee tarpeeksi tuuhea lopputulos.


Yhteen kranssiin meni kaksi callunaa ja noin 30-40 käpyä.


 Itse tykkään kovasti tästä violetti-pinkki-leventeli-väriskaalasta, mutta kun tietää syksyisten värjättyjen callunoiden värivalikoiman, niin mielikuvitus on vain rajana jos joku haluaa kranssistaan tehdä valkoisen, tummansinisen, turkoosin tai vaikka oranssin. :) Ruskeista kävyistä ja oransseista callunoista yhdessä koristeomenapuun hedelmien kanssa saisi myös aika hienon syyskranssin.


Ihanaa oli ottaa tietokonetyöskentelyn lomassa pieni askartelutuokio kasvihuoneella kun aurinko lämmitti selkää ja mitä ihanin ilma. Kurkien huutoja kuuluu taustalta ja tänään ylitseni lensi valtava arura lintuja jotka taisivat olla jotain hanhia. Näyttivät isoilta kuin kurjet, mutta ääni oli lähempänä sorsan kaakatusta.


Aurinkoista viikkoa kaikille ja syysaskartelun iloa! 


18 kommenttia :

 1. Wau! Ranssista tuli tosi hiano. Ja nua färiätyt kävyt o kivoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että pidit, kransseja on niin mukava askarrella. :)

   Poista
 2. Kaunis kranssi! Hyvää viikonjatkoa!

  VastaaPoista
 3. Ihastuttava kranssi ja nuo värit wau!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen aina tykännyt kovasti purppuran ja violetin sävyistä.

   Poista
 4. Olen yleensä vierastanut värjättyjä luonnonmateriaaleja, mutta tämä on tosi tyylikäs. Voisin hyvin tehdä itsekin. Ehkä alankin vimmalla värjätä kohta käpyjä. Kiitos ideasta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä! Kiva jos inspiroiduit. :D Käpyjen värjääminen on koukuttavaa puuhaa! Ihan sama juttu minullakin että tykkään yleensä enemmän luonnonmateriaaleista omissa luonnollisissa sväyissään, mutta kävyistä tulee lähes kukkamaisia koristeita värjättyinä.

   Poista
 5. Aivan ihana, olet kyllä taitava näprääjä kaiken muun lisäksi :)

  VastaaPoista
 6. Kerrassaan hurmaava kranssi!
  Jotenkin tuo violetti istuu niin hyvin tuohon käpyyn.

  VastaaPoista
 7. Onpa ihana, ja paras ihan tuon värisenä!

  VastaaPoista
 8. No onpa hieno kranssi! Hyvä idea värjätä noi kävyt! Sopii upeesti sävyt keskenään :)

  VastaaPoista
 9. Hei. Kauanko tuo kranssisi kesti ulkona siistina? Lähinnä kuivuiko call.oksat/ varisivat tuuleessa...ja kävikö pikkulinnut nokkimassa?
  Meillä tuuli heittää helposti kaiken kevyemmän ja myös pikkulinnut käyvät nokkimassa erilaisia kransseja niin luonnonmater. Kuin myös mm.styrox muovi koristeet täällä e.suomen maaseutu kylässä.
  En ole keksinyt mikä kranssi olisi sopiva materiaali joka pitäisi linnut poissa.
  Kiitos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! No itselläni ei ole kyllä ollut lintuongelmaa vaikka kyllä lintulauta on melko lähellä ulko-ovea. Ilmeisesti keskittyvät enemmän pähkinöiden syömiseen. :) Kranssi kesti hyvänä aivan kevääseen asti kunnes huhtikuussa vaihdoin keväisempään koristukseen. Toki callunat kuivuvat mutta eivät juuri karisseet, toki oveni on räystään alla melko suojassa. Valkoisessa callunassa ruskettuminen näkyy helposti, mutta värjätyt ja tavalliset vaaleanpunaiset eivät juurikaan rusketu.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...