lauantai 26. marraskuuta 2016

Pikkujoulua

 




Yllättävän pienillä muutoksilla saa uutta ilmettä aikaan. Päätin tässä taannoin puuhastella hieman uutta ilmettä keittiöön. Pastellisävyt pinkki ja turkoosi ovat olleet vahvati esillä keittiön yksityiskohdissa jo muutaman vuoden ajan aina keväästä jouluun. Nyt kuitenkin kaipasin punavalkoista joulun kunniaksi. Pastellit saavat sitten palata taas kevään tullen, nyt ne ovat kaikki piilotettu. Ompelin vanhasta lakanasta valkoisen verhokapan. Siinä tulee kauniisti esiin isoäidin virkkaama pitsi. Ikkunan eteen tuli myös kulmaraudoilla kiinnitetty hyllytaso johon voi laittaa maljakoita (ja niitähän minulla riittää...). Kesäinen pastellikukallinen katon halki riippunut viirinauha korvautui valkoisella. 
Taannoin tein myös loistavan löydön kirpputorilta. Olin jo pidemmän aikaa etsiskellyt riippuvaa kattokoukustoa johon laittaa roikkumaan milloin mitäkin, mutta en raaskinut sellaista hankia kun tuppaavat olemaan useaman kympin. Sitten tuli kirpputorilla vastaan valkoinen ihana koukusto vain 3€ hintaan joten sehän lähti heti mukaani. Iso perinteinen olkipukki sai sydämen heltymään 5€ hintaan joten se nököttää nyt myös keittiössä joulua odottelemassa. Keittiön kaappien lasiovissa olleet turkoosipinkit ruusuiset Un Bisou-tapetit vaihdoin vanhaan maalaisromanttiseen ruusutapettiin jota joskus naapurin rouvalta sain jämäpalana askarteluun. Adventtikynttelikköä asettelin sammalesta ja neilikoista, pieni kuusikin jo pääsi hellan kulmalle vihertämään. Se saattaa jäädä vaille koristeita kun on niin kaunis aivan sellaisenaan. Ulkona lumitilanne vaihtelee päivittäin, mutta ainakin sisällä siintää nyt valkeus. :) 
Tunnelmallista tulevaa ensimmäistä adventtia/pikkujoulua ja joulunodotuksen alkua!

13 kommenttia :

  1. Kauniit kuvat!
    Hyvää ensimmäistä adventtia!

    VastaaPoista
  2. Ihanan raikkaan näköistä!! Hyvää adventtia sulle myös!

    VastaaPoista
  3. Oi, miten kaunista. Ihastuin varsinkin tuohon ruusutapettiin, sopii niin hienosti "lyijylasien" taakse. Maukasta ensimmäistä adventtia. Kävin laulamassa Hoosiannan, joten nyt voi tosiaan alkaa rakentaa joulutunnelmaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä ihanan romanttinen tapetti. Tuollaisella voisi vaikka koko huoneen mieluusti tapetoida. Eipä vaan taida olla sellaista enää tuotannossa. :) Hyviä joulunrakennuspuuhia sinne!

      Poista
  4. Tästä se Joulun odotus ja rakentelu oikein alkaa. Ihania kuvia!

    VastaaPoista
  5. Ihanat ja tunnelmalliset kuvat. Todella kaunista.

    VastaaPoista
  6. Todella kaunista ja tunnelmallista.

    VastaaPoista
  7. Lapsuudenkodissani oli makuuhuoneessa tuo ruusutapetti. Tapiseerattu varmaankin vuonna 1974, joten tuskin enää tuotannossa :) Valitettavasti, kaunis tapetti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, se sopiikin ihanasti makuuhuoneen tapetiksi. Toivotaan että tulisi joskus uustuotantoon :) ihan madein Finland -tapettia kyllä on.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...