maanantai 16. joulukuuta 2013

Luukku 16 - Joulumuffinssit

 Viikonloppuna oli aikaa kehitellä oma jouluinen
muffiniresepti.
Halusin yhdistää jouluisista mauista kanelin, kardemumman, suklaan ja luumun.
Päällä glögikreemiä ja kirsikka.



Romppalan joulumuffinit (12 kpl)

2 munaa
1,5 dl sokeria
½ tl kanelia
½ tl kardemummaa
ripaus jauhettua vaniljaa (tai 1 tl vaniljasokeria)
100g voita
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
75g tummaa suklaata rouhittuna
12 kpl kuivattuja, pehmeitä luumuja pilkottuna
Pinnalle mantelilastuja

Glögikreemi

2 dl vahvaa glögiä
1 muna
2 tl perunajauhoja
50 g voita
1 dl vispikermaa
2 rkl sokeria

Sekoita mausteet sokerin joukkoon. Vaahdota voi ja sokeri, lisää vaahtoon sulatettu voi sekä jauhot ja leivinjauhe. Lisää lopuksi joukkoon rouhittu suklaa ja paloitellut luumut. Lusikoi muffinivuokiin ja ripottele pinnalle mantelilastuja. Paista muffinssit uunin keskiosassa 200 asteessa n. 14–17 min (uunin tehosta riippuen).

Valmista kreemi: vatkaa munan rakenne rikki kattilassa, lisää vahva glögi. Kuumenna hellalla voimakkaasti sekoittaen. Lisää glögitilkkaan sekoitettu perunajauho. Kuumenna kunnes seoksesta tulee kuin paksua kiisseliä. Jäähdytä hieman. Vatkaa vielä lämpimän seoksen joukkoon voi. Anna jäähtyä viileässä. Vaahdota 1 dl vispikermaa sokerin kanssa, vatkaa myös viileässä jähmettynyttä glögikreemiä hieman, yhdistä vaahdot lopulta keskenään ja lusikoi/pursota muffinien pinnalle. Koristele esim. kirsikalla ja nonparelleilla/suklaahippusilla.

Sokerina pohjalla uskollinen joululeivonta-assistenttini joka seurasi touhuja keittiön pöydällä valkoisesta ostoskorista käsin ;)


♥ Iloista maanantaita kaikille! ♥


6 kommenttia :

  1. namm...herkkuja...:)
    Ja suloinen assistentti♥

    VastaaPoista
  2. voi nami. ovat varmasti syötävän hyviä..

    VastaaPoista
  3. Herkullisen näköisiä kuvia ja makukin on epäilemättä mitä parhain! Mimma on varmasti mitä pätevin assistentti ♥

    VastaaPoista
  4. Ihana Mimma-assistentti! Suloinen ilme ;))

    VastaaPoista
  5. Kiitos :) ♥ Kyllä maku on ihan jouluinen ja sen verran tuhteja ovat, että puolikkaallakin lähtee makeannälkä! Lisäys reseptiin: unohdin kreemireseptistä 2 rkl sokeria jolla kermavaahto maustetaan.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...