torstai 3. huhtikuuta 2014

Dyykatun tuolin uusi elämä - ennen ja jälkeen


Inspiraatio saattaa iskeä keskellä kirkasta päivää roskiskäynnilläkin! Isäni lievästä vastustelusta huolimatta haki hän lopulta peräkärryn kun dyykkasin tämän vanhan tuolin noin viikko sitten. Vähän piti ruinata, mutta itsepäisenä härkänä pidin pintani. Päässä vaan vilahti ajatus siitä kuinka hienon siitä saisi ja kun vielä sitä turkoosia maalia oli purkin pohjalla pari desiä. Tuolin muoto oli selkeä eikä ollut liian kärsineen/likaisen näköinen etteikö sitä voisi uudistaa. Isä repi pois vanhat kankaat, minä maalasin puuosat uusiksi ja leikkasin/ompelin päälliset. Kiitos vaan Ollille tuunausavusta! :)


Tykkään tästä Darjeeling -kankaasta aivan älyttömästi, tilasin sen kankaita.comista joka on oikea kangastaivas. Ja tämä ei todellakaan ole mikään maksettu blogimainos vaan ihan sydämen pohjasta tuleva ylistys kyseiselle kaupalle :) Sieltä löytyy ihan mitä tahansa, myös huonekalukankaita eikä hintataso ole lainkaan paha. Tämä oli erikoisleveää 280cm leveää 664g/m² -vahvuista lujaa kangasta. 1 metri (22,95€) riitti koko tuolin päällystämiseen ja kangasta jäi vielä yli joten voin ommella siitä ihania koristetyynyjä. 


Olen ihan täpinöissäni tästä kaunottaresta ja Mimma tietysti otti tuolin heti omakseen ja meni siitä aivan sekaisin. En tiedä onko vanhoissa pehmusteissa jonkun toisen kissan tuoksua vai tässä uudessa kankaassa joku hänen mielestään hieno aromi. Tuoli piti tarkkaan tutkia ja kohta alkoi sellainen hinkkaus ja tuolin merkkaus. Naamaa piti hangata joka paikkaan ja välillä piti oikein heittäytyä selälleen kierittelemään. Kehräys alkoi kuitenkin lopulta kuulua joten ilmeisesti uusi valtaistuin on mieluinen kapistus ;) Tässä pieni kuvasarja Mimman tuolinvaltauksesta. Taitaa jäädä mummin Emma-tuoli nyt kakkossijalle...








19 kommenttia :

  1. Namu!
    Ja Mimmalle tulikin uusi tuoli ;)

    VastaaPoista
  2. Voi mikä karamellin kaunis tuoli siitä syntyikään.

    VastaaPoista
  3. Se on pienestä kiinni joskus ettei mene hyvä tavara hukkaan !!
    Ja todistettavasti se ON hyvä ☺
    Suloinen Mimma ♥♥♥

    VastaaPoista
  4. Aikamoinen dyykkaushai olet :-D Ja myös aikamoinen tuunaaja!
    Mimma ♥

    VastaaPoista
  5. Myönsikös isä-pappa edes tyttären olleen oikeassa ;) ?

    VastaaPoista
  6. Kiitos Kirsikat ja Minna, onhan se aika makee ;)
    Pepi: Niin on, onneksi ehdin paikalle :)
    Saila: Tuunaaminen ja sen tuumaaminen on vaan NIIN kivaa ♥
    Aikun Askareet: Hehheh, juu oli ihan tyytyväinen lopputulokseen ;)

    VastaaPoista
  7. WAUDE! Kyllä on kaunis!!!! Ihanan värinen!

    VastaaPoista
  8. Tuo kangas on kyllä tosi kaunista!
    Kyllä huomaa, että Mimmakin tykkää tuolista :)

    VastaaPoista
  9. Tuolista tuli romanttisen tyylikäs, kaunis!

    VastaaPoista
  10. Ihana...onneksi pidit pääsi! Ja kun Mimmakin tykkää♥

    VastaaPoista
  11. Oli pakko vähän nauraa ääneen noille Mimman kuville, kynnet on selvästikin teroitettu :D Upea tuoli ja herkullinen väri!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No juu, kyllä piti minunkin nauraa ääneen ja hakea kamera, oli meinaan sellaista kierittelyä ja hinkkausta että ei kissa tiennyt miten päin olisi ollut ;D

      Poista
  12. Kuin pieni taikatemppu tuo tuoli: ta-daa ja tylsä muuttuu kauniiksi. Tosi kaunis tuo kangas, ei ihme, että kuningatarkin on tyytyväinen. Vanhoissa tuoleissa voi tosiaan olla outoja tuoksuja. Ostin kerran kaksi vanhaa puutuolia, joissa on kangaspäällysteiset istuimet. Tarkoitus oli heti vaihtaa kangas ja kissat ilmeisesti arvasivat sen: jompikumpi oli repinyt kankaan riekaleiksi. Ja ne ovat ainoat kankaat, jotka kissat on ikinä raapineet rikki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä kissat tietää, halusivat vaan selvästi auttaa sinua urakassa ;) tai sitten vaan etsivät sieltä tuolin sisältä toista kissaa tai koiraa!

      Poista
  13. Kaunis tuoli! Ihania sinisen sävyjä! Ja Mimmasta huomaa "Tämä on minun!" - elkeet :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, vieläkin houkuttaa kaikki vaaleansiniset ja turkoosin sävyt kovasti. :) Se omiminen tapahtui heti kun saatiin tuoli ovesta sisään, nopea pitää olla!

      Poista
  14. Kauniin siitä teit! Ja valtavan kaunis kangas, ihana kerrassaan;)

    VastaaPoista
  15. Ihana tuoli.Ihan miun makkuun.Harvoin kommentoin,mutta nyt piti!Ihana blogi sinulla,käyn usein katselemassa.Terv.Tuula-Maija

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...