keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Runebergin kakku

Runebergin kakku

Viikko sitten teki mieli leipoa jotain hyvää ja tutkailin että mitähän kaapeista mahtaisi löytyä. 
Aineksista syntyi sopivasti Runebergin torttuja mukaileva kakku. Kakku oli sen verran makoisaa että kotiväki söi sen aika sukkelaan ja nyt tuli toivomus uudesta samanlaisesta, onhan huomenna varsinainen Runebergin päivä. :) Kirjaanpa ylös nyt reseptin ennen kuin sovellus ehtii päästä kadota ja jos joku muukin haluaa kokeilla helppoa ja nopeaa herkkua.

200g voita
2 dl sokeria
3 munaa
50g mantelijauhetta
2,5 dl digestivekeksiä murustettuna (7 keksiä)
3 dl vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa (tai leivinjauhetta, itsellä oli leivinjauhe päässyt loppumaan)
½ tl kardemummaa
ripaus kanelia
ripaus inkiväärijauhetta
½ dl kermaa

Kostutukseen: ½ - 3/4dl mehua (tai aikuiseen makuun hieman laimennettua punssia tai rommia)
Pinnalle: vadelmahilloa ja sokerikuorrutetta (tomusokeria + vettä)

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen vatkaten. 
Hakkaa keksit muruiksi, sekoita kaikki kuivat aineet ja mausteet keskenään.
Yhdistä kuivat aineet voi-sokeri-munaseokseen yhdessä kerman kanssa. 
Sekoita tasaiseksi ja kaavi jäykähkö taikina suorakaiteenmuotoiseen vuokaan.
Paista uunin 2-3-tasolla 175-200 asteessa 50 min. 

Puisella cocktailtikulla voi kokeilla onko kakku kypsä. 
Jos kakku on sisältä vielä raaka, taikinaa tarttuu tikkuun.
Lusikoi pintaan reilusti vadelmahilloa ja korista tomusokerikuorrutteella.


12 kommenttia :

  1. Maistuvaista torstaiaamua kammarista :)

    VastaaPoista
  2. Herkullista Runebergin päivää sinulle ja Mimmalle. Mimma tosin taitaa vaatia sitä kanaa, eikä Runebergin kakkua....
    Mulla on vielä tortut leipomatta, mutta onhan tässä koko päivä aikaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin :) kyllä, kana-ateriaa juurikin Mimma tuossa massuttelee
      Niinpä, vielä ehtii eikä siinä kaua mene ;)

      Poista
  3. Oi, tuos tulee varmasti just sellaista mukavaa suutuntumaa kun on digestivit mukana. Mulla oli joskus sellainen ohje jossa korppujauho antoi se pehmeän rapsakkuuden. Tänään taidan tyytyä Lidlin valmiisiin...ei mun auta enää leipomaan ryhtyä, syön pian kaikki itse jollei kukaan satu sopivasti hollille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, korppujauhot ajaa saman asian :) mulla on onneksi muutama apuri tuossa syömisessä, eipä sitä yksinään tulisi koko kakkua vedettyä ;)

      Poista
  4. Runebergin-kakku jäi tekemättä (ainakin tänä vuonna), mutta "muinaisen" reseptisi mukaan tein taas Dallas-pullia. Reseptissä on vain se vika, että eihän ne pullat mihinkään riitä. Eilen piti tehdä jo toinen annos! Ja tyttären mielestä pelkkää kreemiä voisi kauhoa lusikalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D ne ovat kyllä kieltämättä hyviä pullia, eipä ole aikoihin niitä tullut tehtyä!

      Poista
  5. Löysin vasta nyt ihanan blogisi, mutta jään kyllä seuraamaan ahkerasti:)

    VastaaPoista
  6. Miks muuten Ruuneberin torttu pitääkin olla..torttu? Tuo kakkumaisuus on syöjäystävällisempi :) Voi ottaa pienen palan.. tai jättisuuren :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta :) ehkäpä se alkuperäinen on vaan niin "historiallinen" resepti ja varmaan kauppojen on helpompi ja edullisempi myydä ne pieninä leivoksina ;)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...