keskiviikko 18. toukokuuta 2011

Salainen varjopuutarha ja kevään kukkia

Kasvihuoneessa rehottavat parvekelaatikkoon kylvetyt yrtit ja taustalla kurkottelevat kurpitsantaimet ovat heti ovella vastassa. Vihreyden katseleminen rauhoittaa kummasti. Tänään tuli koulittua taimia oikein urakalla, kymmeniä avomaankurkun taimia yms...


Narsissit ovat täydessä kukassa ja ensimmäiset tulppaanit alkavat avautua.

Joku keiju on tainnut unohtaa kristallipallonsa ruusun terälehdelle... :)

"Salainen varjopuutarha" on aluillaan.
Sinne kuljetaan rautaportin läpi...

Rautian tuijatarjous (4,95€/kpl) piti hyödyntää. Siinä samassa idea tästä lähtikin... Tavoitteena ehkä jotain elementtejä muotopuutarhasta, mutta silti luonnollisella otteella. Tuijat ovat menestyneet pihallani hyvin jo vuosia, joten ne saavat toimia nyt jonkinlaisina "puksipuun korvikkeina" ja muutenkin näyttävät metsäisessä puutarhassa luonteville. Käytävä jää keskelle, mutta suunnitelmissa on elävöittää muuta ympäristöä varjoisan paikan perennoilla ja maanpeittokasveilla. Kaariportin keskelle istutan yhden "Helsingin yliopisto" alppiruusun.

Pisarat kimmeltävät jaffariinipuun-lehdellä. Joskus tuli kasvatettua ihan suoraan hedelmän sisältä otettuja jaffariinin siemeniä, nyt niistä on tullut ruukussa kasvavia vihreitä pikkupuita.

Kevätpikkusydän
ja kevätsateen jättämiä pisaroita lehdillä..


Narsissi "Professor Einstein" tiirailee aidan vieressä :)

5 kommenttia :

 1. Kaunista, niin kaunista! Muotopuutarha on vaikea laji, mutta sinä osaat varmasti tehdä siitä hienon:)

  VastaaPoista
 2. Täälläkin yksi projektistasi kovasti kiinnostunut odottaa puutarhan uusia käänteitä. Ihana portti vie muotopuutarhaasi! Ja herra Einstein näyttää hyvin ilmeikkäältä :-D

  Tuo ruusukuva on ihan MIELETÖN!!!

  VastaaPoista
 3. Voi kuinka kaunista. Olet onnellinen kun elät unelmaasi :)

  VastaaPoista
 4. Kiitosta kaikille! No ei tuosta mitään varsinaista muotopuutarhaa tule, eli ei niin kurinalaista, mutta katsotaan mihin suuntaan se lähtee :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...