lauantai 22. helmikuuta 2014

Lauantai-illan haaste :)


TuulaJ Onnellinen vai ei -blogista laittoi haasteen Romppalaan, kiitos kivasta haasteesta! Tässäpä vastauksia haastekysymyksiin kuvien kera:

1. Lempivärini sisustuksessa: Kuten olette ehkä huomanneet, niin aikaisempi lempivärini punainen on hieman väistynyt vaalean turkoosin/vedenvihreän sävyjen tieltä.  Näitä Eijffingerin Un Bisou lintu- ja ruusutapetteja olen kotiin hivuttanut pieninä palasina metritavarana ostettuina mm. eteisen pariovissa ja keittiön kaappien lasiovissa. Duluxin kirsikankukkatapettia on olohuoneessa kokonainen seinä. Luonto ja puutarha luovat minulle hyvän olon, viherrys ja kukkakuosit sisällä = ihanuus ♥


Pastellisävyt ovat nyt kiinnostaneet jo pari vuotta. Aikaisemmin suorastaan inhosin pastellivärejä ja olenkin aina suosinut aika vahvoja sekä tummia sävyjä. Pieni kevennys on tuntunut todella hyvältä. Myös hento kevään vihreä nousee aina mieleen houkuttelevana näin talvella. Uskon että kodin tulee elää asukkaansa mukana kaikissa elämänvaiheissa, joten pieni uudistuminen on aina hyväksi ja pitää kodin energiat liikkeellä. Olen nyt innostunut virkkaamaan isoäidinneliöitä - itse asiassa koko perhe nyhrää niitä nyt kovalla vimmalla. Täytynee tehdä siitä maniasta ihan oma postauksensa ;) neliöitä olenkin tehnyt nyt näillä keväisillä pastellisävyillä joten siinä saa hyvin näitä värejä katsella.


2. Designesine tai huonekalu, joka ei ikinä tule meille: Kaikenlaiset koivupuusta väännetyt härpäkkeet Alvar Aalto tyyliin, ne eivät vaan vetoa eikä istuisi tähän kotiin. Tunnustan tosin että vihreä Aalto-maljakko minulta kyllä löytyy ja se on ihan hieno maljakko esim. tulppaaneille. Aarikan kaikenlaiset ylihintaiset puupampulat, vuosien takaiset Johan puutulppaanit ja Marimekon unikkoverhot kaikissa väreissään aiheuttavat minulle kylmiä väreitä (huonolla tavalla). Tykkään Vallilan kankaista muutoin, mutta Kelohonka kauhistuttaa meikäläistä. Tässä tuli nyt rehellisesti listattua omat inhokit ja toivon että tämä ei nyt loukkaa puolta Suomea joilta näitä varmasti kotoa löytyy, jokaisella on oma maku ja pääasia on että jokainen viihtyy omassa kodissaan :)

3. Hurmaavimmat henkilöhahmot tv:ssä: Frasier on kaikkien aikojen suosikkisarjani joka jaksaa naurattaa vielä vuosien jälkeen. Kaikki sarjan hahmot Frasier, Niles, Daphne ja Martin toimivat niin hyvin yhdessä ja täydentävät toisiaan että sarja ei olisi sama jos joku heistä puuttuisi, Eddie-koiraa unohtamatta! :) 


Pokka pitää -sarjan Hyacinth Bucket (Bukee) on varmasti kaikkien aikojen legendaarisin naishahmo. Täytyy varmaan vielä mainita vielä Salaisten kansioiden Fox Mulder koska olin nuorena teinityttönä korviani myöten ihastunut David Duchovnyyn :) Criss Angel on melko lumoavan viihdyttävä. Voi apua, katsokaapas minkälaisia kuvia löysin hänestä netissä!! Tuo kissahan on melkein kuin Mimma. Kylläpäs on sööttiä ;) ♥


4. Suosikkini leivonnassa: Kotitekoinen pizza on heikkouteni! Mieluiten siinä on täytteenä mustapippurilla ja oreganolla maustettua tomaattikastiketta/paseerattua tomaattia, muutama koskenlaskija- tai auramurunen pinnalle ja emmental-juustoraastetta. Ohut pohja ja nopeasti melko rapeaksi paistettuna. Nam! Kakkuja tykkään leipoa aina tarpeen tullen koska tykkään kakun koristelusta.

5. Viisi blogisuosikkia:
Vibeke Design
Valkoinen puutalokoti – Ilona se keksii aina kaikkea kivaa ja kaunista
Punatukan – puuhasteleva punapää jolta lähtee myös joskus tuo maalausinto lapasesta ;) terveisiä vaan sinne Pepi-sielunsiskolle, hehheh!

Nyt taisi löytyä pari uutta suosikkiblogia juuri tämän haasteen antajalta TuulaJ:ltä! Rakastan blogeja joissa asiaa kissakavereista ja puutarhanhoidosta joten kävinkin heti liittymässä lukijaksi Onnellinenvaiei ja Puutarhakissat-blogeihin :)

Olen nähnyt tämän haasteen kiertävän lähes kaikissa lukemissani blogeissa, joten en nyt laita eteenpäin, mutta saa poimia haasteen itselleen jos niin haluaa ♥ Mukavaa viikonloppua kaikille!

12 kommenttia :

  1. Tuo turkoosi on paha! Minen saa sielunrauhaa ollenkaan kun himoitsen sitä jonnekin eikä tänne oikein käy mihinkään. Tämä on nyt niiiiiiin erilainen koti kuin mikään :/

    Näiks muuten mikä ihana pöytä Ilonalla on myynnissä?? (Piti tässä välissä käydä tekemässä lotto :D)
    Jos mulla nimittäin olis rahaa, niin se olis mun!!! Että nyt kelpais semmoi pieni lottovoitto....

    Ja kiitos maininnasta - punatukka joka on punatukka enää "postissa" kiittää :)
    Ja Mimmalle pusuja, hän on ihana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miksei kävisi? Sinullahan on väreiltään hillitty sisustus eli ei tyyliin punaista kuten meikäläisellä, mutta kyllä se silti joukkoon mahtuu kun pistää sopimaan ;) tai sitten ripauksina verhoissa, tai pari turkoosia koristetyynyä...?

      En ole varma, näin silloin joskus aikaisemmin blogissa sen intialais/marokkolaistyyppisen joka tuli hänelle uusien sohvien kanssa, sitäkö tarkoitat?

      Mitämitä, olet mennyt värjäämään? :)
      *Hyrinät Mimmukalta*

      Poista
    2. Se iiiihan keittiön pöytä mahdotyoman paksuilla sorvatuilla jaloilla!! Yritin facesta etsiä sitä, mutta olisko jo mennyt....mä jo mietin että saisko jonkun diilin tehtyä, ei tullut lottovoittoakaan :/

      Juu, palasin taas vaihteeks tummaan, oli se jossain postauksessakin vasta vaikka profiili ennallaan onkin :)

      Mun tarvis päästä nyt itseni kanssa yksmielisyyteen sohvan väristä, nämä tummat luumun väriset on nyt olleet ennätyspitkään, valkosia ei voi kuvitellakaan vielä (hrrrrr) ja kukalliset on ainoa olemassaoleva vaihtoehto....sitten vasta vois katsellla muita värejä.

      Ja minä muuten olen ihan samalla linjalla, EI Aarikkaa, ei Aalto, ei Marimekkoa - aaltovaasi vois olla se ainoa poikkeus, senkin olen kyllä miniällle ostanut. Sinne ne on kyllä eksyneet mun Bourgie, Louis Ghost ja Lokkikin. Ja mitä lie muuta :)

      Pitäisköhän alkaakin vaihtaa kukallisia päällisiä...hmmm....*toinen pusu hyrinälle* :D

      Poista
    3. Ai se pöytä! Se olikin kyllä komea :)

      Ahaa, sulla on anti-valkoinen kausi meneillään :) kukalliset kyllä tuovat kevään tuntua, kannatetaan! Hih, joo, me ollaan varmaan vähän liian "romantikkoja" tyyliltämme kun ei tuo design pahemmin nappaa. Kyllä mieluummin ostan kotiini vanhan kulahtaneen luonnetta omaavan antiikkikalun murto-osalta siitä hinnasta mitä joku yksinkertainen suunnittelijan nimellä ratsastava tavara maksaa :D

      Poista
  2. Hih, näitä asioita on tosiaan aika vaikea päräyttää ilmoille täällä, missä kaikki voivat niitä lukea... minäkin vihaan Aarikan pampuloita! :-D Ja suurta osaa Marimekosta, ja ylipäätään lähes kaikkea sitä perussuomalaista, johtuu ehkä siitä että sain yliannostuksen pienenä, sillä lapsuudenkotini oli kuorrutettu Aallolla ja muulla sellaisella, tosin kivoja tyylihuonekaluja seassa ja mm. isäni flyygeli, joka on nykyisin minulla.
    Turkoosi ja vaalea vihreä ovat ihanat, minulla kestosuosikit, mutta en ole vielä valmis uudistumaan niiden osalta ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, niinpä, no, ei voi mitään jos joku loukkaantuu. Kyllähän joku toinenkin voi yhtä lailla sanoa että inhoaa imeliä pastellivärejä ja yltiöromanttista sisustusta ja vannoo pelkän modernin nimeen :) ei se ainakaan minua haittaa. Koti pitää aina tehdä itseään varten :)

      Olihan mulla tuo turkoosi pitkään inhokkiväri kunnes se alkoi joskus vetää puoleensa. Vannomatta paras, kai minä sitten joskus eläkeläisenä yllättäen keksin että olipas ne puupampulat ja retrokuosit muuten tosi hienoja, hehheh!
      Ehkä se turkoosi kausi sieltä joskus sinullakin nousee pintaan ;)

      Poista
  3. Näitä on vastauksia haasteisiin on aina niin kiva lukea : )
    Minustakin Kelohonka kuosi on aivan järkyttävä... suorastaan masentava.
    Lempparini sisustuksessa on ollut pitkään jo kevään vihreä, se on niiiiiin ihana väri. Tosin talvella sitä tulee haalittua vähän muitakin värejä. Mutta näinhin aikoihin muut talvivärit on jo poistettu ja tilalle laitettu enemmän vihreää ; )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, vihreydestä nauttii nyt sisällä kun luonnon vihreydestä ulkona saa vain haveilla :)

      Poista
  4. Mikä olisikaan parempi paikka kertoa omia mielipiteitä kuin oma blogi! Ei voi loukkaantua. Minä pidän Aallosta (ei ole kuin pari vaasia kotona), Aarikan pamulat ovat kivoja, muttei kyllä yhtään haittaa se, etteivät kaikki niistä pidä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä että ei haittaa :) yritän aina pitää kärkevämmät mielipiteet omana tietonani jotten ketään loukkaisi, mutta tähän oli pakko vastata rehellisesti :)

      Poista
  5. Minä arvostan rehellisiä vastauksia ja jos kerran kysytään, niin silloinhan on kerrottava asiat niin kuin ne ovat! :)
    Nuo isoäidin neliöt ovat kyllä tosi koukuttavia, mutta vielä enemmän tykkään nykyään virkata afrikkalaisia kukkia :)

    VastaaPoista
  6. Olipas virkistävää lukea, että on muitakin, jotka EIVÄt himoitse Unikkoa ja Aaltoa ja Aarikan pampuloita. Onneksi makuja on monia.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...