torstai 20. helmikuuta 2014

Suuri keittiöpäivitys - värit uusiksi!


Pienen hiljaiselon syy paljastuu näistä kuvista. Päätin repäistä ja laittaa keittiön värimaailman uusiksi kevättä odotellessa ja kylläpä teki terää! Katselin Pinterestissä hienoja keittiökuvia ja tajusin että kaikki ne keittiöt jotka eniten viehättivät silmää olivat valkoisia tai hieman vaalean sinisellä/turkoosilla korostettuja. Vaikka olen aina vannonut että minusta ei tule sellaista jokapaikan valkoiseksi maalaajaa niin nyt sitten kävi niin että punaiset seinät lähtivät ja tilalle tuli valkeus. Yhtenä päivänä vaan alkoi tuo punainen väri ahdistaa ja nyt kyllä tuntuu kuin keittiössä olisi jatkuva päivänpaiste ja tilaa hengittää. Kattokin tuntui nousevan uusiin korkeuksiin. Maalaamisen jälkeen on ollut itselläkin paljon energisempi olo. Kotitoimisto kun on aivan keittiön vieressä niin sitä tulee päivän mittaan katseltua aika paljon ihan sivusilmälläkin. Maalasin myös ikkunan alla olevan moduulin valkoiseksi ja sisältä mosaiikki-sävyllä turkoosinsinertäväksi. Aikaisemmin se oli puun värinen, mutta ei pahemmin haitannut kun edessä oli valkoinen verho. Maalasin samalla myös kaapissa piilotelleen puisen veitsitelineen. Hankin myös pitkään haaveilemani vedenkeittimen joka saa heti aamusta hyvälle tuulelle :) Tässä ennen ja jälkeen kuva + uusia tunnelmia. Pahoittelen kammottavaa sotkua tässä ekassa kuvassa, nappasin vaan nopeasti kuvan ennen maalausta muistoksi vanhasta väristä, olin jo ehtinyt levittää kaikki rojut ympäriinsä ;)

Mimma miettii mitä ihmettä täällä tapahtui torkkujen aikana? ;)

Virkkasin parit pannunalustat. Uusi rakas vedenkeitin! ♥♥♥

Kattilakaapin uudet värit.

Sienestys-/sadonkorjuukoppakin sai maalia pintaan! Maljakossa vihertävät koivun- ja tuomenoksat.

Lamppukin tuli vaihdettua kun oli tämmöinen varastossa. Joskus sen keijumökki-näyttelytilaa varten hankin mutta kun ei sinne sähköjä tullutkaan, jäi se käytämättä. Keskiosa oli ruskeaa puuta. Yllätys yllätys, maalasin senkin! Sehän näyttää muodoltaan ihan pippurimyllyltä ;)



Ai niin! Tässä vielä kuva valmistuneesta käytävän astiakaapista. Siitähän se maalausinto lähtikin ;)


31 kommenttia :

  1. Sanonko?

    Ihan helevatan hyvän näköinen!!! *läjä syrämmiä tässä kun oikein kuvittele* :D
    Mä menen takaisin ihmettelemään!
    ( jos mulla olis turkoosia maalia, niin yks kaappi olis jo muuttanut väriä, mutta mä en uskalla lähteä RTVlle kun sit lähtis lapasesta :/ )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pepi :D *ottaa syrämmet talteen* No mulla oli yksi purkki vaaleaa turkoosia helmi-maalia jolla maalasin yhden tolpan ja kaksi tuolia, nyt lahjoitin loput siskolle joka on maalannut sillä yhden pöydän ja lampunjalan. Tämä mosaiikkimaali on samaa jolla maalasin silloin syksyllä ulko-oven sisäpuolelta. Litrasta maalia riittää iloa ja puuhaa pitkäksi aikaa! ;D

      Poista
    2. Litra ON riittoisaa, se on totta :)
      Mä tulin vielä uudestaan inspiroitumaan tänne....

      Poista
    3. Ihanaa ♥ mukavaa että tulee inspistä :) Joo, ja tällä mosaiikki-sävyllä maalasin LISÄKSI vielä yhden pienehkön kirjoituspöydän ja puolipyöreän eteispöydän ja vieläkin on puoli purkkia jäljellä (mulla siis lähti lapasesta oikein kunnolla).

      Poista
    4. Heti tänne ne loput :D

      Mä taas täällä käyn kuolaamassa....

      Poista
  2. Oli kyllä pitkät päiväunet Mimmalla jos kaiken tuon ehdit tekemään niiden aikana! Kaunista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, se oli melkein niin että yksi maalikerros/päikkärit ;) seinäpinta-alaa ei ollut onneksi kovin paljon kun kaapit vievät suurimman tilan.

      Poista
  3. Aivan upea keittiö! On huikeeta katsoa miten värimaailmasi on alkanut pikkuhiljaa muuttumaan koko talossa kun vertaa sitä siihen kun blogisi löysin. Kaunista on ja olet ihailtavan touhukas nainen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Johanna :) kai se tämä "ikääntyminen" alkaa näkyä myös värivalinnoissa, alkuaikoina oli hieman haparoivaa, mutta aikansa kutakin.

      Poista
  4. Upea tuli keittiöstä, ei voi muuta sanoa! ❤

    VastaaPoista
  5. Oho, onpa iso ja aika hieno muutos! Vaikka en valkoisen ystävä olekaan, niin kaunista on. Nuo monet turkoosit väripilkut ovat pisteenä iin päällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, en ole minäkään aiemmin ollut valkoisen ystävä, mutta jotenkin keittiöön se sopii :) valkoisen rinnalla väripilkkuja voi helposti vaihdella mielen mukaan.

      Poista
  6. Meillä on samalta näyttävä kattovalaisin, muuten ihan täsmälleen, mutta rautaosat ovat varmaan poikkeavat. Olen suunnitellut ihan samaa, että maalaan sen tumman puun vedenvihreällä tai jollain kevyemmällä värillä ainakin. Koko lamppu on niin painava ja painavan näköinenkin. Hyvältä näyttää! Vedenvihreä on yksi mun lempparivärejä, ja harmittaa, ettei se sovi meille.

    Ehkä hieman nieleskelen tuota punaisen poistumista, koska punainen on nyt vain aina punainen, mutta on myönnettävä, että meidänkään seuraavasta keittiöstä ei tule punaista :D Tämä on hassu ehdotus, mutta miltä tuntuisi maalata katosta hyvin hailakan turkoosi? Minusta se voisi näyttää tosi kivalta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minullakin ovat vedenvihreä ja erilaiset turkoosin sävyt nousseet pintaan viimevuosina - aikaisemmin ne oli suorastaan inhokkejani, niin se maku muuttuu. :) Tämä lamppu ei onneksi ollut kovin painava.

      Niin, punainen on aina punainen ja kyllä sitä edelleen rakastan, mutta kun sitä 10 vuotta katselee olohuoneessa, keittiössä, makuuhuoneessa ja käytävän samettiverhoissa, tuli nyt se piste että on aika keventää ja viilentää :) Ihana ja mielenkiintoinen ehdotus katosta! Nyt tosin tuli maalattua kattokin puhtaaksi uudelleen valkoisella joten valkoisena se taitaa pysyä. Keittiössä on vain yksi ikkuna joten juuri se raja tummemman seinän ja valkoisen katon välillä teki katosta matalamman näköisen ja aiheutti seinien maalaamisen jotta huoneesta tulisi valoisampi ja avarampi :)

      Poista
  7. Vau, mikä muodonmuutos! Keittiösi oli minusta ihana ennenkin, mutta se on ihana myös nyt! Ehkä jopa aiempaa ihanampi... vaikea sanoa pelkistä kuvista ja pääasia, että itse tykkäät siitä.
    Voi että, ostin tuon saman vedenkeittimen, kun vanha hajosi... ja mulla on saman sarjan leivänpaahdin myös. Hinnakkaita ovat, mutta tuo design ja väri ♥
    Se on niin totta, ettei siinä vaiheessa ala kuvia ottamaan, kun inspis iskee, vaan huonekalut siirtyvät ja jossain vaiheessa alkaa vasta miettiä dokumentointia :-D
    Naurattaa kovasti, kun luen tuosta ylemmistä kommenteista mitä kaikkea olet maalaillut sen jälkeen, kun lähti lapasesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saila! Juu, olen kyllä tyytyväinen lopputulokseen :) Oi, leivänpaahdinkin! mulla on punainen OBH Nordican paahdin, tuo Icona on kyllä niin suloinen ♥ totta, aika tyyriitä ovat, mutta se on kuin pieni taideteos :) Heh, joo... kun sisustusinto iskee, se iskee täysillä (etenkin keväällä).

      Poista
  8. Siis oot sinä aika nainen...ja miten hieno lopputulos. Kyllä kannatti maalata!

    VastaaPoista
  9. Onpas kaunis keittiö! Tuolla minäkin haluaisin kokata!

    VastaaPoista
  10. Waude - kylläpä ilme kirkastui kyökin puolella. Kaunis oli entinenkin, mutta uusi ilme on oikein raikas. Hyvä Sinä :)

    VastaaPoista
  11. Kyllä tuli koreeta! Keittiö on ihanan kevyt ja kaunis. Tuo kaappiseinäkin on niin upea erilaisine (=normista poikkeavine) muotoineen. Kaunista, kaunista.... Ja astiakaappi!

    VastaaPoista
  12. Voi miten kaunis keittiö! Pidin ennenkin, mutta miten raikas ja ihana siitä tuli näin :)

    VastaaPoista
  13. Hienosti onnistunut remontti. Tuolla on ihana loihtia yhtä ihania herkkuja.

    VastaaPoista
  14. Voi miten ihanan näköistä, tykkään tosi paljon vaikka hyvä oli ennenkin, talosi on niiiiiiiiiin ihana!
    Mukavaa viikonloppua! Terkuin Nina

    VastaaPoista
  15. WAUDE!!!! Ihailun huokaisuja ♥ Tykkään uudesta ilmeestä tosi paljon ja tuo pionitapetti kaapinovessa on tosi herkku. Kyllä turkoosi on niin raikas ja kaunis väri!!! Upea lopputulos!!!!

    VastaaPoista
  16. Upea uusi keittösi on. Vähän haikeudella katselen kuvia lämpimänpunaisesta vanhasta keittiöstäsi, mutta jos ei vertaile niin kaunistahan sulla on edelleen. Varsinkin tuo astiakaappi (itse kun en siedä niitä mäntypuisia) ja uusi lamppu ovat huikean hienot. Ja pääasiahan on, että sinun kotisi saa sinut viihtymään.

    VastaaPoista
  17. Vautsi, näyttää tosi ihanalta. Vaikka oli tuo punainenkin kaunis. Sinulla on vähän samoja lempivärejä kuin minullakin. Laitoin muuten haasteen sinulle omasta blogistani, osoitteesta onnellinenvaiei.blogspot.fi, tervetuloa tutustumaan.

    VastaaPoista
  18. Upeaakin upeampi keittiö ja niin inspiroiva!!!
    Aivan ihana!

    VastaaPoista
  19. Voi, juukelis puukelis miten hienosti itse toteutettu keittiön päivitys :-)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...