lauantai 8. helmikuuta 2014

Shabby chic tyyliin - kaappi ennen ja jälkeen


Maalausinto iski taas yllättäen ja toteutin jo vuosia päässä muhineen ajatuksen maalata käytävässä oleva astiakaappi valkoiseksi.


Eilen maalasin sitä 3 tuntia ja tänään kun olin uutta kerrosta jo maalaamassa, pysäytin sutimisen siihen paikkaan ja ryhdyin katselemaan että kaappi ei oikeastaan näyttäisi kovin pahalta näinkään, eli hieman kuultomaalatun ja kuluneen näköisenä. Sehän olisi aika shabby chic! Ylemmät kaapinovet ovat jo melko tasaisen valkoiset, mutta mitä mieltä olette, jättäisinkö tason ja ovet ihan rouheasti näin? Nyt ovat maalausvuorossa kaapin kaikki 14 puunuppia...




Tältä kaappi näytti ennen maalausta. Tuo lakatun puun väri tökki pahasti jo vuosia ja eilen mitta sitten tuli täyteen. ;) Maalasin samalla sävyllä kuin taannoin keittiön kaapitkin (Tikkurilan Helmi-kalustemaali, sävy: jääruusu). Kaapin lakkakerros oli sen verran ohut että otin riskin; en hionut ollenkaan, hinkkasin vaan kauttaaltaan ihmesienellä jonka puhdistusteho vastaa lähes ohutta santapaperia. Sitten vedin vaan maalia päälle ja hyvin tuntuu pysyvän (ei kuoriudu vaikka varovasti raaputan). Ostin tämän kaapin Ellokselta vuonna 2003, se oli ihan ensimmäisiä hankkimiani huonekaluja ja tämä toimi pitkään keittiössä ainoana astiakaappina. Nyt valkoisena sen muodot tulevat hyvin esille ja näyttää paljon arvokkaammalle :) Joka kerta kaappia katsoessani muistan mikä kokoaminen siinä oli! Jo pelkästään kaikkien nippaleiden, kappaleiden, ruuvien ja saranoiden lajittelussa meni varmaan päivä.

29 kommenttia :

  1. Oi mikä kaunotar sieltä kuoriutuikaan! Vaikka en ole sitä mieltä, että kaikki pitäisi maalata valkoiseksi, niin tämä on juuríkin niitä huonekaluja joka pitää!
    Entäs jos maalaat kokonaan peittäväksi (kuten yläosa) ja sitten hieman hinkkaaat kulumaa sinne tänne kulmiin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Niinpä, en ole minäkään sitä mieltä että valkoiseksi pitäisi kaikkea maalata - etenkään jos on kyseessä todella vanhat tyylihuonekalut. Samaa kulutusta mietin myös :)

      Poista
  2. Se on oikein kaunis jo tuollaisena. Samaa olen miettinyt kun usein näkee esim .kirpputoreilla "vanhoja" tummuneita mäntylipastoja tai -kaappeja, maalilla saa ihan uuden ilmeen vanhaan kalusteeseen.

    VastaaPoista
  3. Tulipa siitä kiva! Lakattu puu on joskus vähän vaikea. Toisaalta joissakin kohdissa, kuten 50-luvun taloni ovissa ja listoissa, se on juuri ainoa oikea.

    VastaaPoista
  4. Sulla on ilmeisesti aika masiivisen kokoinen taustakuva kun mulle JOKA kerta käy sama kämmi....aloitan kommentoida ja olen kirjoitellut jo ummet ja lammet kun kaikki häviää....eli ipad ei pyöritä niin tarpeeksi nopeasti sivua auki. Sitten kun se ON auki, häviää koko kommentti!
    Pah. Aloitetaas alusta.
    Eli, kuten Tiina sanoikin jo, kaunotarhan sieltä kuoriutui!!
    Jollei sulla nyt ole hirrrrmuinen maalausinspis päällä (mulla olis :D ) niin jätä noin, katsele aikas ja jos tuntuu, että tarvitsee lisäkerrosta, niin äkkiäkös (?) sä sen sitten maalaat....
    Minä kyl tekisin samoin kuin Tiinakin, maalaisin loppuun ja sitten chabby chic-hiontaa peliin.

    Mitähän muuta mä meinasin? En muista enää....mutta hiano se on!! :)

    VastaaPoista
  5. Hieno kaappi ja paljon parempi vaaleana :) Ja on kaapilla kokoakin !

    VastaaPoista
  6. Juu, kyllä maalaaminen joskus raikastaa muutoin tukkaisen oloista puuta. Juuri ne mäntylipastot ovat oikein inhokkejani :D Juu, on taustakuva aika iso, mutta pienemmäksi ei saa, sorry Pepi!! ipadit on liian hienoja vempeleitä blogilleni ;D Taidan tuumailla tovin, voi olla kyllä että teen juuri niin kuin Tiinakin ehdotti. Kulmia kuluttamalla saa särmää muotoon ja korostaa sitä että kaappi on puuta :)

    VastaaPoista
  7. Aivan ihanan olet saanut tuosta kaapista! Ja valtavan työnkin olet tehnyt! Pidän maalista juuri tuollaisenaan, hieman rouheana, kuluneena :) kelpaisi minullekin! http://valkoinenkaniini.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  8. Wau mikä kaappi...kelpais tännekin!!

    VastaaPoista
  9. tuohon kaappiin sopii hyvin vaalea maali. sen "linjat" tuli paremmin esille.

    VastaaPoista
  10. Miten upea kaapista tulikaan! ❤ Kannatti maalata.

    VastaaPoista
  11. Kiitos teille kommenteista ♥ maalasinpa vielä toiseen kertaan, olin malttamaton! Ohi mennessä tuntui että maalausurakka oli jäänyt "kesken" joten teen nuo hieman kulutetut kulmat luomaan sitä rouheutta. Maali kuultaa kyllä vieläkin hieman läpi :)

    VastaaPoista
  12. Kaappi tarvitsi valkoisen maalin. Kuluneisuusefekti on makuasia, itse maalaisin kokonaan valkoiseksi. Minulle kävi samoin kuin Pepille, vaikka en kommentoi iPadilla vaan suurella surpertietokoneella; kirjoitin kommentin ja se katosi yht'äkkiä, humps vain.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mistähän se oikein johtuu? Minulle on myös käynyt joskus sama juttu muiden blogeja kommentoidessa, enkä usko että se välttämättä taustakuvasta johtuu... Olen oppinut odottamaan pienen hetken ennen kuin ryhdyn kirjoittamaan kommenttia että sivu ehtii kunnolla latautua. Olen aina laittanut sen omalla kohdallani nettitikun syyksi, se kun välillä pätkii hieman ja on muutenkin hitaampi kuin kiinteä yhteys.

      Poista
    2. Tällä tavalla ei ole ongelmia kun on muita kommentteja luettavana, ehtii latautua loppuun, mutta silloin kun on tuolla alkupäässä - kuten nyt oli, käy niin JOKA kerta! Arvaa vaan muistaako sitä :/
      Sun pitää postata useammin...Jos se vaikka auttais muistamaan.... :D

      Poista
    3. Siis joo, mulle käy näin joka kerta kun olen täällä ja yhdessä toisessakin blogissa. Olen opetellut kopioimaan kommenttini jokaisen lauseen jälkeen, jotta se on koneen välimuistissa. Kun kerta mun kommentit on niin tärkeitä, ettei ne saa hävitä ;-D

      Poista
    4. Voi hitsi!! Kun tietäisin mistä johtuu jos sen asian saisi jotenkin korjattua. Kiitos että sitkeästi kommentoitte kaikesta huolimatta ;)

      Poista
  13. Kaunis kaappi pääsee vaaleampana näköjään ihan erilailla oikeuksiinsa! Ihana !
    Olitkin jo tehnyt maalauspäätöksen. Itse, jos olisin ollut tuota maalaamassa, olisin maalannut myöskin alaosan peittävämmäksi.

    VastaaPoista
  14. Vau, miten hieno kaappi! Siina on ollut kylla hommaa kasaamisessa ja maalaamisessa. Se on jotenkin tosi viehattava juuri noin maalattuna. Mukavaa sunnuntaita sinullekin!

    VastaaPoista
  15. Waude! Kaapista tuli ihana muutoksen jälkeen. Kyllä kannatti maalata!

    VastaaPoista
  16. No onpa ollut urakka, vaan kyllä kannatti! Hyvä että maalasit vielä kertaalleen sen alaosankin. Mitäs jos maalaisitkin puunupit jollain muulla värillä kuin valkoisella? Vois olla aika kiva kontrasti ;)

    VastaaPoista
  17. Kyllä on upea nyt valkoisena!!!

    VastaaPoista
  18. Ei ole paha noinkaan...jätä maalaus nyt ja jos et tykkää niin maalaa myöhemmin..:)

    VastaaPoista
  19. Kauhean paljon nätimpi valkoisena, upea kaappi. Mutta entä jos et maalaisikaan niitä nuppeja, vaan ostaisit jotkut nätit? Nuo puiset herkkusienet ovat niin klohmoja. :)

    VastaaPoista
  20. Oi että mä meinaan joka kerta pökrätä noista sun bannerin ihanista kevätkuvista :)
    Juu kaapista tuli tosi kiva! Mieki oon maalannu oman kaapiston aikoinaan. noh siitä kuvaa varmaan joskus viikon parin päästä. Mutt oikein on siis nätti! ja kiva kun laitat aina työselostuksen kera.
    -Helena ja Blackie Kahden Naisen Loukussa-

    VastaaPoista
  21. Kiitos tsemppauksestanne kaappioperaatiossa :) Nupit on jo maalattu valkoisella, voi olla että mietin vielä jos niitä jotenkin koristelisi, esim decoupage-tyyliin tai liimailemalla niihin helmiä tms. Kaapissa kuitenkin on kaikkiaan 14 nuppia, joten uusien ostaminen tilalle olisi suht. tyyristä. Kaikki hienoimman näköiset ovat kuitenkin 3-5€/kpl ;)

    Kiitos Helena ja Blackie, mukavaa että kuvat piristävät! Mukava olisi nähdä sinunkin kaappisi :)

    VastaaPoista
  22. Heissan! Kyllä, komppaan muita: kaappi kannatti ehdottomasti maalata. Tuli HIENO! Itse ehkä maalaisin kokonaan valkoiseksi, ja tarvittaessa sitten vähän "kuluttaisin kulmia". Upea tulee, varsinainen perintöaarre, kuule!

    VastaaPoista
  23. Hyvä oli kaappi ennenkin, mutta nyt se on kerrassaan upea!

    VastaaPoista
  24. Upea muodonmuutos, kertakaikkiaan mahtavan näköinen valkoisena!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...