maanantai 16. elokuuta 2010

Terveisiä puutarhasta

Päivänlilja "Minstrel Boy" (alla) alkoi kukkia jo ensimmäisenä kesänä. Keväällä istutettu juurakko on siis hyvässä kasvussa. Samaan aikaan istutettu valkoinen "Arctic Snow" on tehnyt myös suuria nuppuja.
Todella voimakkaasti tuoksuva "Stargazer"-lilja.


Siemenestä keväällä kasvatetut nukkapähkämöt ovat jo terhakoita taimia. Pakko käydä joka kerta varovasti hiplaamassa, ovat niin ihanan pehmoisia ja karvaisia :)


Tämän kevään kuunliljan juurakko "Elegans" ilta-auringossa. Hyvin nimensä veroinen kukka!


Auringonkukkia.Kurpitsakokeilu on osoittautunut melko kivaksi jutuksi, mielessäni jo suunnittelen kesäkurpitsan kasvattamista siemenestä ensi keväänä. "8-ball" -kurpitsoja (kesäkurpitsamainen, pyöreä) on tullut jo monta kappaletta ja niistä on tullut kokkailtua monenlaista. Hillittykasvuinen lajike joka tekee paljon kukkia ja kurpitsoja kasvin tyveen. Samaa ei voi sanoa kuvassa olevasta koristekirpitsasta joka on koko kesän kasvattanut holtittomia 5m köynnösmäisiä rönsyjä, kukkiakin on ollut mutta ainoastaan toistaiseksi vain tämä 1 kurpitsa. Ilmeisesti rönsyt olisi ehkä pitänyt katkaista jossain vaiheessa? Mistäpäs sitä tietäisi kun en ole ennen kasvattanut :P komeat lehdet kyllä...


Päivänsini, kelloköynnös ja yksi "eksoottisten köynnöskasvien" siemensekoituksesta kasvanut taimi (ehkä Spanish Flag lehdistä päätellen...). Latasin sitten montaa lajia vierekkäin kasvamaan kun näyttivät niin hintelöiltä vielä alkukesästä, nyt on onneksi tilanne toinen. Päivänsini on tehnyt jonkin verran kukkia, mutta eniten odotan että näkisin "livenä" kelloköynnöksen tekevän edes yhden kukan! Ensi keväänä yritän uudestaan mutta laitan kyllä kasvamaan taimet hyvissä ajoin.


Viherpeukaloilta ostin kokeeksi keväällä amppelitomaatti "Tumblerin" taimia 6kpl. en tiedä onko normaalia että näin kasvun loppuvaiheessa jolloin tomaatit ovat kaikki jo melkein kypsiä, lehdet vetävät aivan ruskeiksi, ihan kuin kuivuisivat kokoon (kuten kuvasta näkyy) olen kuitenkin kastellut niitä ihan hyvin. Amppelitomaatiksi en kasvia helpolla uskoisi kun se kasvoi vaan suoraan ylöspäin mutta sitten tomaattien painosta alkoi vähäsen nuokkua ja varret melkein katkesivat. Nyt kuitenkin on sato jo melkein korjattu. Ihania, maukkaita suurehkoja "kirsikkatomaatteja" tuli 40-60 kpl/amppeli :)

4 kommenttia :

 1. Kerrassaan ihana tuo kuunliljan kukka, aivan kuin posliinia. Tomaatit ovat aivan syötävän herkullisen näköisiä.

  VastaaPoista
 2. Voihan vautsi! Eilen aamulla näin, että peura oli viimevuotiseen tapaan syönyt tomaattini, satoa ei vieläkään. Mutta oikeastaan odotteleen, että saisin joskus kasvihuoneen valmiiksi ;-)
  Kukkasi on ihania, tuo päivänliljakin, hyvä väri tuossakin!

  VastaaPoista
 3. Piitu: ne olivat kyllä aika nameja :) ensi vuonna jos yrittäisi kasvattaa siemenestä tomaatintaimia.

  Saila: Voi harmi sun tomaatteja :( kasvihuone kyllä auttaa kummasti tuossa kasvatuspuuhassa. Tuo päivänlilja on vaan vähän liian vaalea tuossa kuvassa verrattuna siihen miltä se luonnossa näytti. Hyvin tumma, aikalailla samaa vivahdetta kuin siinä sun dramaattisessa "Bela Lugosissa" :)

  VastaaPoista
 4. Ihania kukkia ja kuvia. Tomaatit tosiaan alkavat loppukesästä ruskettaa lehtiään, ilmeisesti kaikki voima käytetään siementen kypsyttelyyn että ei huolta, ruskettuneet kannattaa napsia pois hedelmiä varjostamasta:)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...