torstai 13. lokakuuta 2011

Syystunnelmia

Otin perinteiset syysvalot taas käyttöön, eli valo-oksat lyhtykoisoilla. Niistä tulee mukavan lämin valo ja tunnelma. Talven tultua taidan ottaa lyhtykoisot pois ja laittaa joukkoon viime jouluna saamani kuivatut puuvillan oksat. Pari viikkoa on mennyt sairastellessa syysflunssaa ja olo edelleen kuin zombilla, mutta piti viimeisillä voimilla tehdä viime viikonloppuna syysistutukset. Kyllä se kukkasipulimania siten lopulta taas iski, vähän vain viiveellä.

Kiviaidan viereen istutin Viherpeukaloilta tilaamani 60 kpl tulppaanilajitelman jossa lajikkeina vaaleanpunainen ´Don Quichotte´, valkoinen ´Purissima´, punavalkoinen ´Princess Victoria´ ja lila ´Passionale´. Kaupan päälle sain 20 kpl Sempre Avanti-tähtinarsisseja :) Anttilasta ostin 4kpl tulppaanisekoituspusseja joisa jokaisessa 40 tulppaania, niitä kaivoin sinne tänne ja suurimman osan kasvihuoneen viereiseen kukkapenkkiin. Kevään kukkaloisto on siis nyt toivon mukaan taattu. Tässä syksyn viimeisiä kukkijoita viime viikonlopulta:

Portin pielessä on jo pitkään kukkinut ystävältäni Marilta keväällä lahjaksi saamani europeana-ruusu. Oman kylän kaupasta lähti taannoin mukaan 3 krysanteemia joissa on nyt kaikki kukat auki :)

Elokuunasterikin teki muutaman kukan...

...ja viimeiset krassit sinnittelevät vielä kylmistä öistä huolimatta.


Eilen Mimma sai oman kiipeilytelineen joka yltää kattoon asti! Kokoamisvaihe kiinnosti kovasti...
...mutta lopulta pahvilaatikko pakkauspapereineen oli paljon kiinnostavampi juttu.

2 kommenttia :

  1. Voi sinäkö jo aloitit "valoshown"! Näin eilen lenkillä yhden talon kuistilla kaksi köynnöskartiota valoin koristeltuina, ja vaikka ne muistuttivat joulukuusta kovin elävästi, ilahduin niistä silti. Eiköhän minunkin kyllä pidä jo kaivaa valot esiin...

    VastaaPoista
  2. Kyllä ehdottomasti! Jotenkin näin syksyllä kaipaa tunnelmavaloja. Jouluvaloja en ulos laita kun vasta ehkä marraskuun lopulla :) mutta pianhan sekin aika jo koittaa...

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...