tiistai 21. elokuuta 2012

Elokuulumisia

...ja melko värikkäitä sellaisia.
Krassit ovat täydessä kukoistuksessa.Daaliat availevat nuppujaan. Auringonkukat ovat tanakoita, mutta nuput vielä niin pieniä että kovasti jännittää kestävätkö uhkaavasti kylmenevät yöt. Toivotaan vielä pientä lämpöaaltoa!

Pelargoniat ovat vielä turvassa kasvihuoneessa.

Ihana harmaakäenkukka Lychnis coronaria kasvoi helposti siemenestä viime vuonna ja nyt kukki komeasti vaatimattomalla ja melko varjoisalla paikalla yrttipenkissä. Korkeutta tuli reilu metri ja varret melko tanakat. Luulin kasvia monivuotiseksi kun siemenet hankin, mutta nyt luinkin että se olisi vain kaksivuotinen kasvi. Harmin paikka! Täytyy kerätä siemeniä talteen.


Mimma-rouva lähettää terveisiä uuden maalaamani kuningatarpotretin viereltä melko tyytyväisen näköisenä. Vinkkaanpa samalla että kuningattaren kuulumisia saattaa löytää syksyllä tulevasta Kissafani-lehdestä.

Jutun pitäisi kuulema käsitellä maalaamiani kissapostikortteja, mutta eiköhän Mimma varasta koko shown, niin kuin pitääkin! ;) ♥


 Ja poseeraamisen tämä neito kyllä osaa. Hän haluaa esitellä aina parhaita puoliaan, kuten pehmomasua ja teräviä kulmahampaita.


12 kommenttia :

 1. Voi näitä Mimma-kuvia ja juttuja! :-DDD Varastaa koko shown todellakin! Mimmalla on ihan sama itseensä tyytyväinen hymynkare maalauksessa ja nenä kiinni pensselissä :-) Ihanaa nähdä kissa joka on selvästi päässyt oikeaan kotiin (siis missä se saa olla itseensä niin tyytyväinen, että ihminen jo tuollaiseen itsekehuun repeäisi, mutta kissan nahka on kai aika joustava).
  Ihana maalaus muuten!
  Ja mahtava kimppu! Minä kylvin harmaakäenkukkaa viime syksynä, mutta vasta nyt taimet olivat tarpeeksi isoja maahan istuttamista varten. Enpä minäkään tiennyt, että se on kaksivuotinen! Ehkä se siementää kuitenkin jälkeläiset itselleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :-DDD hehheh!!! Niinpä, jos joltain pitäisi ihmisen oppia kuinka rakastaa itseään ja saavuttaa vahva itsetunto, niin kissahan olisi paras mahdollinen esikuva. Mimma rakastaa pensseleitäni, eli kaikki maalaukset on myös vahvasti kyllästetty Mimman naamaferomoneilla ;)

   Minullakin oli taimet pieniä viime syksynä, mutta laitoin ne kutenkin maahan ja hyvin selvisivät. Eipä lukenut muuta kun Exotic gardenista siemenet tilasin, että monivuotinen, vaatimaton ja kestää VII-vyöhykkeelle asti. Mutta niin kaunis kukka on hopeisia varsia ja lehtiä myöten :)

   Poista
 2. IHANIA krasseja, siis syötävän kauniita...:)
  Kissat on suloisia, vaikka itselläni koira onkin, haaveilen aina salaa kissasta.
  Tuo kaksivuotisuushan ei ole mikää paha juttu, tänä vuonna se siementää ja ens vuonna sulla on taas kukkia tai ainakin seuraavana vuonna, vähän niinkuin sormustinkukat.Sekin on kaksi vuotinen, kasvattaa ensimmäisenä vuonna ruusukkeen, joka sitten kukkii seuraavana vuonna.
  Dahlioita olikin minulla tänä vuonna vaan yhtä lajia, vähän harmittaa kun en kerennyt laittaa muita värejä kuin yhtä.
  Toivotaan tosiaan vielä hallattomia öitä ja paljon kukkaloistoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkäpä se sinunkin oma kissa joskus jostain ilmestyy! ;)

   Krassit ovat kyllä ihanana värikäitä ja helppoja. Nuo kaikki daaliat mitä minulla on, ovat olleet täysiä yllätyksiä kun ostin keväällä Anttilan lajitelmapakkauksen eri värejä ja lajeja :)

   Poista
 3. Harmaakäenkukkaa sun ei tarvitse enää ikinä kylvää mihinkään. Se kylvää itse itsensä sinne ja tänne ja muurahaiset vievät sen vielä tuonnekin. Pieniä harmaanvihreitä (sellaisia jääkarhukarkin värisiä) taimia löydät jatkossa sieltäkin, mihin et niitä halua.

  Harmaakäenkukka on ns. VARMA NAKKI :D

  Ja ihana. Vaikka kitkinkin sen itse juuri pois. (Siis ne reilusti oikean kokoiset kasvit; siementaimia kitkenen vielä kahdeksankymppisenäkin.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loistavaa!! :D Vaikka toki aina hymy voi hyytyä liikaa leviävien kasvien kanssa, mutta on tuo vaan niin kaunis väripilkku.

   Poista
 4. Ihana harmaakäenkukka! Anopilla on tuota, mutta jostain syystä en ole koskaan itselleni sitä laittanut. Pitäisiköhän, kun se on niin kaunis, ja hauskan värinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse kylä toivon että jaksaa kukkia muinakin vuosina, tuosta Intopiin varoituksesta huolimatta :) Helppo kasvi on!

   Poista
 5. Miten ihana taulu! :)

  Meidän blogista löytyisi teille tunnustus :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...