sunnuntai 25. elokuuta 2013

Viikonloppuprojekti - uusi kukkapenkki


Mitä kaunein elokuun viikonloppu takana! Loistava sää pihapuuhasteluun, lämpö on hellinyt mutta samalla ilmassa syksyn raikkautta. Jonkin verran syysväritystä löytyy jo pensaista, mutta loppukesän kukkijoita on onneksi vielä paljon tulossa. Kylmien öiden pelossa suojasin retkipeitoilla kurpitsat ja yhden - kaikkein keltaisimman otin jo sisälle ja punnitsin sen. 


Pienokainen painaa 3650g


Kesäkurpitsat ovat myös kasvanet kiitettävästi. Tässä isosisko ja äiti käyvät nuijasotaa kesken iltapäivän teetauon ;)


Samaisen kurpitsapenkin takakulmassa daalia availee nuppujaan.


Aidan vierellä siperianpallo-ohdake kiinnostaa kovasti kimalaisia.


Patioruusut jaksavat tehdä suloisia vaaleanpunaisia kukkia. Tämä kaunokainen oli pakko tuoda olohuoneen pöydälle pieneen maljakkoon.


Runkoruusu 'Red Fairy' on alkanut nyt kukkia, toisaalta hyvä että jäi myöhäisemmäksi niin saa vielä nauttia kukista kun valkoinen kavi on jo kohta kukkinut ohi.


Tässä vähän kuvaa viikonlopun työmaalta. Isä oli puutarhajyrsimen kanssa vauhdissa. Möyhennettiin talon takaa tontin reunustaa yhdeksi suureksi penkiksi. Aluksi piti vain siirtää pari hanhikkipensasta, sitten tulikin idea että siirretään samalla kaksi omenapuuta kun eivät viihtyneet nykyisellä paikallaan, tähän kuitenkin paistaa aurinko mukavasti. Möyhennysalue laajeni ja laajeni.


Laikkukirjokanukka ja pieni mongolianvaahtera syysvärissään.


Purppuraheisiangervon taakse laitoin suuret koiruohopuskat tuomaan hopeista harmautta syvää purppuraa vasten.


Etualalla tupsu vuorikaunokkia. Vielä on tilaa joten laitan väliin ritarinkannuksen taimia joita riittää, samoin sormustinkukkaa. Ehkä muutama sipulikukkakin löytää tiensä tänne :)

10 kommenttia :

 1. Tuo sinun talosi ON huippu....todella ihana!

  VastaaPoista
 2. Onpa ihana tuo kirjolaikkukanukka mongolianvaahteran syysväriä vasten. Pitääkin laittaa muistiin. Meillä mongolianvaahtera ei vielä ole alkanut punertua. Ihana alue sinulle tulee tuohon alimman kuvan kohtaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laikkukirjokanukka on ehdottomasti yksi suosikkipensaistani! Keltakirjokanukka on myös todella kaunis, siinä tosin ei ole noin suurta kontrastia kuin vihreävalkoisessa, mutta mukava väriläiskä sekin on. :) Kiitos, nyt vaan toivotaan että viihtyvät siinä. Ehkä ensi keväänä uskaltaa jo varovasti haaveilla omenankukistakin ;)

   Poista
 3. Jep, herkkutalo :) Ihana! Ja kurpitsa on ihan 10 pisteen potra "pienokainen" ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnellinen "äiti" kiittää ;) olen aina ajatellut tätä kurpitsatalona, on ainakin samanvärinen!

   Poista
 4. Joko huomasit, että söpön työnurkkauksesi kuva on päässyt Unelmien Talo ja Koti-lehden (9-2013 s. 79) "Konttori kotioloissa"-sivulle? Taisi olla siskosi yläkerrasta se yksi kuva. Ja hupaisaa, että kun ikinä aiemmin ei kuvissa ole ollut kenenkään tutun huonetta niin nyt yhdessä kuvassa oli vielä tyttären luokkakaveri leikkimökissään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kyllä huomasin, kiitos huomautuksesta! :D No sinulla oli sitten monta tuttua lehdessä!

   Poista
 5. Ihania istutuksia : )
  Voitit blogini arvonnassa... onnea ! Laitatko postitusosoitteesi vaikka www.puutarhastudio.fi sivun kautta.
  Upeaa syyskuun alkua !

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...