tiistai 23. joulukuuta 2014

Joulurauhaa

Joulurauha on saanut tänä vuonna uuden merkityksen. Tätä hetkeä olen NIIN odottanut. Syksy meni kiireessä ohi aivan huomaamatta. Normaalit yrittäjän arkipuuhat, erilaisia taittotöitä sekä Kevätihmisen puutarhakirjan kirjoittaminen ja osittainen visuaalisen ilmeen suunnittelu. Työt - vaikka niin ihania ovatkin olleet - ovat nyt tehty ja olen saanut rauhoittua Mimman kanssa kotoisaan joulun viettoon. 

Viime viikonloppuna juhlimme kamujen kanssa pikkujouluja. Jonkin verran tuli laatikoita tehtyä sekä padallinen karjalanpaistia. Perinteinen hämäläinen imelletty perunalaatikko, joka on aina ollut ehdoton jouluruokasuosikkini, epäonnistui totaalisesti! Imeltymisen sijaan se alkoi käydä ja happani etikkaiseksi soseeksi. Huh, enpä ole ennen sellaista ihmettä nähnyt! Yllättävästä takaiskusta huolimatta "jouluähky" on jo kertaalleen koettu muiden (paremmin onnistuneiden) ruokien kautta. Joulu otetaan nyt rennosti eikä aivan järjettömiä joululeipomuksia ole tullut harrastettua. Ruispipareita leivoin ensimmäistä kertaa viime viikolla ja täytyy sanoa että ne päihittävät helposti perinteiset piparkakut. Tänään paistoin joulupullia äidin kanssa. Kotia en ole jaksanut pahemmin jynssätä. Säästän perusteellisen siivouksen vuodenvaihteeseen jolloin saavat myös joulukoristeet lähteä ja kevään odotus alkaa! Aito pieni pullossa oleva joulukuusi sai jo lähteä viikko sitten. Osoitin sitä vahingossa imurilla, sen seurauksena puolet neulasista katosi. Imaisin sitten saman tien loputkin neulaset ja heitin kaljun rangan pihalle. Valkoisesta tekokuusesta tykkään - se ei varise. 

Armottomana joulupallohamsterina mietiskelin mihin kaikki palloni saisin nyt laitettua. Tein niistä, ja rullallisesta pinkkiä helminauhaa,  pallonauhan joka kulkee koko olohuoneen katon läpi. Siitä syntyikin tähän kotiin uusi "perinnekoriste" joka ripustetaan varmasti myös jatkossa :)

Nyt käperryn Mimman kanssa sohvan nurkkaan glögilasillisen kera ja
toivotan kaikille oikein stressitöntä ja rentoa joulua! ♥

Nautitaan tunnelmasta ja tästä ihanasta lumivalkeudesta. Valkea joulu on ainakin itselleni se paras lahja mitä voisi toivoa. Ihanaa!

Linda & Mimma

8 kommenttia :

 1. Levollista ja tunnelmallista Joulunaikaa teillekin!

  VastaaPoista
 2. Ihania joulutunnelmia! Täytyy vielä uudestaankin toivottaa hyvää joulua!

  VastaaPoista
 3. Oikein lokoisia joulunpyhiä ja loppuvuotta sinulle ja Mimmalle :)

  VastaaPoista
 4. Rauhallista ja kauniin lumivalkoista joulua teillekin. Tuon "pallot nauhassa"-idean aion kopioida ja käyttää viimeistään ensi jouluna.

  VastaaPoista
 5. Oi miten kaunista! Rauhallista ja levollista joulunaikaa.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...