lauantai 14. marraskuuta 2015

Pientä joulutusta


Joulutus tuntuu olevan minulla kaikkein suurimmillaan juuri loka-marraskuussa ja silloin nautin täysilllä kodin nurkkien koristelusta pienin asetelmin ja tietysti tunnelmavalojen virittelystä. Havukranssitkin on tehty, tänään verannalle päätyi pieni kuusi jonka koristelin yksinkertaisesti jääkukka-valosarjalla ja valkoisilla villatupsuilla. Vanhassa pakissa ja kakkuvuoassa kasvaa sammal. Pimeydestä on mukava palata kotiin kun lämmin valo ottaa jo ovella vastaan. Tänä iltana taidan leikellä paperisia lumihiutaleita verannan ikkunoihin.


 Käväisinpä eilen kirpputorilla josta tein ihanan löydön:


6 kpl vanhoja posliinisia soppalautasia 3€, valmistusmaa GDR. Ne ovat hieman kuluneita, niissä on värivirheitä ja jostain kulmasta pieni murunen posliinia saattaa puuttua, mutta näitä juuri tarvitsinkin, nimittäin kukkaruukkujen aluslautasiksi. Keittiön ikkunalla on kasvamassa 10 vaaleanpunaista 'Apple Blossom' ritarinkukkaa kun syksyllä niitä Hollannista hankin. Muutaman valmiiksi kasvatetun kukan hinnalla sai jo säkillisen sipuleita. Kaikki vaikuttavat elinvoimaisille ja nuppujen alkuja pilkistää pulleista sipuleista, yksi on ottanut etumatkaa ja saattaakin kukkia jo parin viikon sisällä :) Näissä tunnelmissa vetäydyn askartelemaan Mimman kanssa ja haaveilemaan lumihiutaleista.
Nautitaan kodin lämmöstä ja viikonlopusta ♥
p.s. Muistakaa osallistua joulukalenteriarvontaan, vielä ehtii mukaan ;)

14 kommenttia :

 1. Ihanaa tunnelmaa kuistilla! Kauniita ovat nuo isipappamme tekemät tupsupallot ♥

  VastaaPoista
 2. Kaunista! Tekisi jo kovasti mieli laitella kaikkia joulujuttuja, mutta tuntuu että ei muka ikinä ehdi! Havutähtien teon aloitin viime viikolla, mutta nekin ovat edelleen kesken kun Poikanen sairastui, eikä ole tullut oltua sitten pihalla. Jos ensi viikolla sataa lunta, niin sitten on hyvä syy riehaantua ihan täysillä koristeluun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, pikaista paranemista sinne. Havutähtiä en ole koskaan vielä tehnyt, täytyy jokskus kokeilla :) Toivotaan että lunta tulisi - edes joulukuuksi!

   Poista
 3. Minullakin on ritarinkukka tulossa kukkaan, mutta se ei ole omaa ansiotani, sain ystävältä hänen istuttamansa sipulin. Se on vihreäkukkainen :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vihreäkukkainen on todella kaunis :) melkeinpä keväisen värinen. Minullakin oli sellainen pari vuotta sitten mutta en saanut sitä pidettyä hengissä seuraavaan vuoteen.

   Poista
 4. Kauniilta näyttää. Valot ja kynttilät sopivat varsinkin tänään tähän synkkään ja pimeään maailmaan.

  VastaaPoista
 5. Pakkohan sitä koristelua ja valoja on jo laittaa, ettei tästä pimeydestä ihan masennu! Olen juuri etelässä viikonloppureissussa ja pakko kertoa Espoon Nihtisillan kierrätyksen vinkistä. Sieltä löytyy nyt lähes päivittäin todella halpoja kukkakimppuja ja jouluista tunnelmaa saa euron (!) amaryllisleikkokimpusta! Aivan ihania kukkia, nuppuisia vielä joten hetken aikaa niistä saa todella nauttia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eurolla kimppu, huhhuh, oletpa hienon löydön tehnyt ♥. Amaryllikset ovat kauniita leikkoina, itsekin katkaisen ne monesti maljakkoon kun varret venähtävät kotioloissa helposti liian pitkiksi.

   Poista
 6. Ihanaa ja kaunista. Upea kuusi valoineen. Kirppikset ova parhaia. Kivan löydön olet tehnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Enkuli, kyllä, kirppikselta tekee aina joskus kivoja löytöjä :)

   Poista
 7. Onpa kaunis pikkuinen joulukuusi!

  VastaaPoista
 8. Ihanaa tunnelmaa heti ovella kotiin tullessa, mikä sen parempaa. Hienon näköisiä ovat nuo pallot koristeena.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...