torstai 15. kesäkuuta 2017

Onnellinen tässä ja nyt

Ihana hetki on tässä ja nyt. Se on illalla pihalla vaikkakin hyttystenkin ininässä. Se ohikiitävä hetki kun kuumottava lämpö avaa kevätkukat äärimmilleen ja koko maailma herää eloon. Vaikka keskellä kylmää ja myöhästynyttä kevättä näytti siltä että kaikki tulppaanit ovat kärsineitä ja kitukasvuisia, lämpö ja vesi ovat ne näin kauniiksi korjanneet. 


Vallitseva tunnelma on varsin herkkä kaikkine pastellisävyineen.
Suurine ja pienine yllätyksineen.Vihreys tuntuu räjähtävän energiselle ja sitä haluaa vain ahmia katseellaan. Juuri nyt nautin luonnon ja kukkien katselusta varmasti enemmän kuin koskaan aiemmin. Jouduin reilu viikko sitten sairaslomalle kun täysin oma-aloitteisesti tökkäsin itseäni keskarilla suoraan avoimeen silmään aamutohinoissani - ja lujaa. Ajattelin sillä hetkellä että tökkäsinkö terävällä kynnellä koko silmän puhki. Kipu oli niin valtava enkä pystynytkään avaamaan silmää kunnolla pariin päivään. Silmäsärkyä pahempaa kipua en osaa juuri nyt kuvitellakaan. Muutama päivä hiljaa pimeydessä särkylääkettä popsien vailla tietokonetta, telkkaa, kännykkää, ja ylipäätään kirkasta valoa on kohtuullisen tylsää. Toisaalta huomasin että vuosia kestänyt meditointi"harrastus" on ollut hyödyllinen. Joskus hiljentyminen voi aistiärsykkeiden kyllästämälle nykyihmiselle olla aika haasteellista ja pelottavaakin. Havaitsin, että jos mitään muuta ei voi tehdä, aina voi meditoida ja aika menee silloin huomattavasti nopeammin.

 Katse on silmässä vielä hieman sumea, mutta paranemaan päin! Töitä olen jo pystynyt tekemään ja ulkonakin puuhastelemaan. Valo ei tee enää pahaa. Sen kunniaksi piti ottaa kamera kouraan ja kontata katselemassa pienimpiäkin juttuja. Lemmikit, patjarikot, jouluruusut ja kylmänkukat. Kyllä - ne kukkivat vasta nyt.Ehkä ne vain odottivat tulevansa nähdyiksi. ♥
 
Varjohiippa

23 kommenttia :

 1. Todella upeita kuvia.

  Joskus elämä vain laittaa hiljentymään ja ihastelemaan kaiken kauneutta. Toivottavasti silmäsi on jo parempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Enkuli! Vähän sumea, mutta paranemaan päin :)

   Poista
 2. Paranemista silmälle. Rauhoituminen tekee hyvää vaikka se ikävästi tulisikin onnettomuuden kautta. Mikä on tuon lilan raitatulppaanin lajike, onpahan upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja, ehdottomasti, joskus on hyvä rauhoittua pahimpien kiireidenkin keskellä. Lila raitatulppaani on Rem's Favorite ja punakeltainen on puolestaan Grand Perfection.

   Poista
 3. Aistien tärkeyden huomaa vasta, kun jonkun niistä meinaa menettää. Hyvä, että silmä on jo paranemassa. Mukavaa ja kukkaisaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä ♥ kiitos ja mukavaa viikonloppua myös sinulle!

   Poista
 4. Paranemisia! Lemmikit ja patjarikot sopivat kauniisti yhteen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin sopivat, ylisöpöä pikkuruista hempeyttä parhaimmillaan. ;)

   Poista
 5. Onneksi selvisit säikähdyksellä, vaikka kipu on haastavaa. Silmällä näkee taas. On se niin tärkeä tuo näköaisti. Niin kaunista on puutarhassasi juuri nyt. Ja tulppaanit ihan huikeat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on tärkeää kyllä, onneksi saadaan nauttia tulppaaneista vieläkin vaikka helle on saanut esim. kirsikkapuutkin kukkimaan supernopeaan.

   Poista
 6. Ihania kukkijoita, mainiot raitatulppaanit ilottelevat väreillään ja suloinen vanha roosa jouluruusu on mykistävän kaunis! Onneksi ei käynyt pahemmin, pikaista paranemista sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirkku! Raitatulppaanit ovat ihan lemppareita ♥

   Poista
 7. Paranemisia. Silmä on kyllä arka paikka. Kauniita kuvia olet nyt ottanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, niin tuntuu olevan... Kiva että pidit kuvista!

   Poista
 8. Upeaa kukintaa puutarhassasi. Vihdoinkin tuli kesä. Nyt nautitaan! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesältä on tuntunutkin, saa nähdä kuinka kylmenee juhannukseksi... :D

   Poista
 9. Hienoja kuvia puutarhastasi! Hauskaa viikonloppua! P.s. blogissani on synttäriarvonta:)

  VastaaPoista
 10. Olipa sulla huono tuuri kun tökkäsit itseäsi silmään (varmaan tosi harvinaista!) mut hyvä tuuri kun alat olla kunnossa. Kiitos kun saimme jälleen ihailla puutarhaasi ihanien kuvien välityksellä. Kukkasesi näyttävät onnellisilta! Näin siellä taustalla kauniin kivimuurin. Ootko latonut kiviä ihan vapaasti sovitellen päällekäin? Vain onko siellä jotain tukirakenteita? Teen itsekin kiviaitaa mutten ole hankkinut vielä mitään tietoa siitä että miten se tulisi tehdä. Ihanaa juhannusviikkoa sinne Romppalaan! Ja hyvää paranemista haaverista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äärimmäinen toheluus on varmaan tosi harvinaista :D yksi tuttava tuumasikin minulle että oot sä vähän liian ankara itellesi kun pitää vetää keskarilla silmään heti aamusta.

   Kivimuurejapa hyvinkin. Ne on ihan vapaasti ladottu ilman laastia tai tukia ja vielä pyöreistä kivistä. Isäni niiden kanssa enimmäkseen taisteli, mutta hyvin ovat pysyneet pystyssä. Leveämpi alhaalta ja kapenee huippua kohti. Lohkareisia kiviä olisi helpompi asetella. Tukevin ja jyhkein muuri tulee kun latoo kaksi riviä ja täyttää välit esim. pienemmillä kivillä.
   Kiitos, ihanaa juhannusviikkoa myös sinulle! :)

   Poista
 11. Kiitos neuvoista Linda! Just sillai oon aloittanutkin kivimuurini rakentamisen. Pidän muutaman päivän täyspaussia koska oikea käsi ja vasen jalka suuttuivat kaikenlaisesta kantamisesta ja punnertamisesta. Kivien lisäksi alapihallani odottaa kivien lisäksi puukuorman latominen liiteriin. Kuvittelin että saan kaiken valmiiksi ennen jussia mutta parempi pitää vaan suosiolla itsestä huolta jotta ei sit kesälomalla ole ihan voimaton. Toivottavasti siellä myös olo alkaa helpottua edelleen! Ihanaa juhannusta!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...