sunnuntai 30. joulukuuta 2018

Uusi vuosi ja kasvukausi!


Henkisesti elän jo kevättä vaikka fyysisesti ulkona puissa roikkuvat vielä jouluvalot ja maisema on jäinen. Kotona takassa ritisee tuli ja Mimma-kissani nukkuu talviunia pehmeään karvapeittoon kääriytyneenä. Koska aloitan jouluttelun niin aikaisin jo lokakuussa - jolloin nautin talvikoristelusta ja valojen virittelystä - heti joulun mentyä siivosin supernopeudella pois kaikki siellä sun täällä roikkuvat joulupallot ynnä muut hiutaleet jotta uusi vuosi voisi alkaa kevään merkeissä. Keittiön pöydällä vihreän tarjottimen päällä kukkivat neilikkakimput pastellisen pinkkeinä ja keltaisina. Lähestulkoon vaanin postilaatikon äärellä, odottaen vuoden ensimmäisiä siemenkuvastoja. Vuoden päätteeksi tulin jakamaan muutaman puutarhatunnelman menneeltä keväältä ja kesältä. 



Alkukesän vihreydessä on jotain niin siistiä ja kaunista. Kukkien odotus on käsin kosketeltavaa. Vaikka tässä kuvassa silmä hakeutuukin heti kirsikkapuun juurella olevaan voikukkaan joka on näemmä hankalan sijantinsa vuoksi jäänyt kitkemättä ja saa siellä loistaa ylväänä. :D  



Kevään ja kesän suurin ja eniten iloa tuottanut projekti oli ehdottomasti lavatarhan perustaminen, joka on ollut pitkään haaveissani. Kesän kasvutarinat ja vaiheet olen tallettanut paitsi sydämen ja mielen makumuistoihin, niin myös paperille. Oma PIHA -puutarhalehdessä alkaa heti tammikuun numerosta (ilm. 10.1.2019) lähtien 6-osainen juttusarja lavatarhani vuodesta. Ensimmäinen osa käsittelee perustamista ja rakennusvaiheita, joten jos olet itse perustamassa tulevana keväänä pientä tai suurempaa hyötytarhaa, toivon että jutut antavat inspiraatiota ja vinkkejä puuhaan koko vuoden mittaan. :)  Nyt kun lavat lepäävät kevyen lumikerroksen alla, tuskin maltan odottaa tulevaa kevättä, uutta kasvukautta, ja niitä kaikkia ihania tuoreita herkkuja joita omat laatikkoviljelmät tarjoavat läpi kesän.


Kesällä minulla oli myös ilo olla mukana uuden juuri ilmestyneen Pihakalenterin teossa johon sain kuvata ja kirjoitella kuukausien aloitusjutut. Saila Routio on kirjoittanut kaikki ihanat ja tarpeelliset koko vuoden viikkovinkit ja Aarno Kasvi kertoo jutussaan puoliloiskasveista. Näiden kansien väliin on jo monen vuoden aikana tullut piirreltyä ja kirjoiteltua omaan muistiin kaikenlaiset istutussuunitelmat ja kasvihankinnat, joten tämä on aika kätevä kotipuutarhurin päiväkirja. :)

Nyt on aika toivottaa kaikille oikein ihanaa uutta vuotta 2019! Raketin pamauttamisen sijaan postaan kukkasia ja mullantuoksuisia muistoja kuluneelta vuodelta:















15 kommenttia :

 1. Mahtavaa, täällä eletään jo kevättunnelmissa!!! Sama homma täällä, ajatukset ovat jo ihan tulevassa. Voi miten hienoa, että lavatarhansi vuosi esitellään myös OmaPiha -lehdessä ja olet saanut olla mukana tuon Pihakalenterin teossa myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No minä myös huomasin sinun valtaisat haketushommat! Siinä oli jo ihan kevätpuuhan tunnetta. :D 👍 Niin mielellään hyppäisi suoraan joulukuusta toukokuulle. Ihanaa kevään odotusta!

   Poista
 2. Kova odotus täälläkin jo kevääseen.
  Chilit hyvässä vauhdissa kasvamassa.

  VastaaPoista
 3. Minua hymyilytti niin sinun joulun siivous supernopeudella ;) Pidin joulukalenteria blogissa eli joulua tuli vietettyä pitkään... ja heti kun joulunpyhät oli ohi, joulukoristelut oli purettu ;) Toki joulukukista nautin edelleen.
  Mielenkiinnolla odotan juttusarjaasi.
  Ihanaa uutta vuotta sinullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla oli myös joulukalenteri tuolla Instagramin puolella. :) Silloin pitää jouluttaa täysin rinnoin kun on joulufiilis päällä. Täällä myös ihana valkoinen ritarinkukka muistuttaa vielä joulusta. :) Nyt alkavat jouluvalot heilumaan myrskytuulessa, saa nähdä onko niitäkään huomenna enää puissa.
   Kukkarikasta uutta vuotta!

   Poista
 4. Lähes uppouduin puutarhasi ihanuuskuviin! Tuo kalenteri pitää ilman muuta hankkia - tekijät parasta ykkösluokkaa! Oikein hyvää alkavaa uutta vuotta ja rapsutukset Mimmalle! Uusi kasvukausi odottaa meitä jälleen ja innostusta on turha edes yrittää piilotella :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila! Rapsutukset viety perille. ;)
   Sitä intoa on mahdoton piilotella :D

   Poista
 5. Upeita kuvia ja hienoissa projekteissa olet ollut mukana! Kevät on jo mielessä täälläkin. Oikein hyvää ja onnellista uutta vuotta!

  VastaaPoista
 6. Ihania kuvia niin upeasta puutarhasta, kiitos!
  Oikein hyvää uutta vuotta myös sinne!

  VastaaPoista
 7. Ihanaa uutta puutarhavuotta sinulle ja Mimmalle!

  VastaaPoista
 8. Ihanan kesäisiä ja muutenkin ihania kuvia. Onnea juttu-sarjasta. Pitääkin lukea kun lehdet ilmestyvät. Mukavaa Uutta vuotta!

  VastaaPoista
 9. Kerrassaan kaunista ja ihanat kuvat. Onnellista uutta vuotta 2019!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...