sunnuntai 7. maaliskuuta 2010

Siemeniä!


Klarkia seosta ja ruiskaunokkeja kesällä 2009, edessä ritarinkannus.

Aina uusien siemenluetteloiden ilmestyessä alkaa se jokavuotinen kiihkoilu ja mietintä mitä tänä vuonna kokeilisi. Tänä vuonna päädyin tilaamaan siemenet Puutarha.netistä koska sieltä löytyi kaikki mitä etsinkin. Viime vuonna havaitsin kuinka helppoa hopeahärkin kasvattaminen on, taimista tuli paljon tuuheammat ja paremmat kuin mitä kaupassa oli, joten ostin lisää siemeniä ensikesäksi, tavoitteena reunustaa kaikki kivikkokukkapenkit tällä ihanalla hopeanhohtoisella kasvilla. Aikanaan kotipuhassamme ulkotakan luona kasvoi muutama hopeahärkki jota pienenä ihmettelin ja siihen kovasti ihastuin, nyt saan sitä kasvattaa mielin määrin!

Mukaan tarttui myös Puistolemmikki 'Deep Blue tower' -lajiketta, jättipoimulehteä (jota jo viimevuonna etsin ja aina oli loppu :( jos tänä vuonna onnistaisi...), isoniittyhumala, nukkapähkämö, iisoppi ja ruusunätkelmä.

Yksivuotisista otin kokeeksi sinistä kelloköynnöstä vaikka taitaa kyllä jo olla viimeiset hetket laittaa kasvamaan, on kuulema niin hidaskasvuinen. Kahta lajia koristekurpitsaa ajattelin kokeilla 'Flat Striped' ja oranssi 'Small Warts' (kamala nimi..). Eipä kesä olisi mitään ilman tuoksuherneitä ja auringonkukkia joten niitä pitää aina olla.Syksyllä on ihanaa kun saa ottaa auringonkukkia pöydälle maljakoon. Ihan erikoista oli kasvattaa mustia, punaisia ja monivärisiä auringonkukkia, mutta täytyy sanoa että ei mikään vedä vertoja perinteiselle keltaiselle auringonkukalle. Nämä eri väriset jotenkin muistuttivat gerberan kukkia ja olivat huomattavasti pienempikukkaisia kuin normaalit auringonkukat. "Musta" auringonkukka (jota kasvoi pussillisesta vain 1 kpl) oli lähinnä tumma punainen ja melko hontelo. "Italian white" oli positiivinen yllätys, pensasmainen kasvutapa, yhteen varteen tuli monta todella vaaleaa kukkaa joissa melkein musta keskusta. Siron näköinen mutta vahva, sopisi hyvin taustakasviksi kesäkukkapenkkiin. Tässä lopuksi muutamia kuvia viimevuotisista kokeiluista, lajikkeet Korpikangas Siemenen auringonkukkalajitelmasta.


Auringonkukat nojailemassa aitaan ja silmäilemässä ohikulkijoita.2 kommenttia :

  1. Tulinpa iloiseksi, kun löysin blogisi. Muistan tosiaan projektisi jostakin ohjelmasta.... Eikö nyt olekin mahtava aika, kun kevät on niin lähellä.

    VastaaPoista
  2. Kyllä on, tuskin maltan odottaa! :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...