sunnuntai 6. helmikuuta 2011

Talven pikaruokaa: Kasvissosekeitto

Syksyllä ja talvella tulee useasti tehtyä kasvissosekeittoa joka on ihanan pehmeää, lämmittävää ja ehdottomasti mailman nopein ja helpoin ruoka mitä pystyy tekemään. Valmistukseen ei mene kuin 5 minuuttia. Minulla joka kerta keitosta tulee hieman erilaista kun oman maun mukaan aineksia sinne heittelen ja riippuen kuinka runsaalla kädellä mausteita laittaa, mutta aina on ollut yhtä hyvää. Olen kuitenkin tullut siihen tulokseen että parhaaseen kasvissosekeittoon tarvitset:

1 pss pakastevihanneksia (herne, porkkana, kukkakaali, papu) tai keittojuureksia
1 rkl kuivattua sipulia
4-5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
4 rkl paseerattua tomaattia
3 rkl ruokakermaa
1-2 tl paprikajauhetta
2 tl kuivattua persiljaa
½ tl curry mausteseosta
ripaus suolaa ja mustapippuria

Ainekset kattilaan, keitetään 5 min ja soseutetaan. Annoksesta riittää hyvin 2-3 hengelle.



3 kommenttia :

  1. Nam! Lämpimät keitot ovat talvella parhaita, ja kun ruoka on vielä noin kauniin väristä! Odotas vain, kun saat omaa satoa maa-artisokasta, siitä vasta maailman ihanin samettikeitto syntyy. Mutta menee hieman kauemmin, kun se pitää keittää ensin pehmeäksi.

    VastaaPoista
  2. Kuumat keitot ovatkin oikeaa helmikuun ruokaa;
    lättyjä vielä jälkiruoaksi.... :)

    VastaaPoista
  3. Saila: Niinpä, tulen sitten sinulta kyselemään reseptiä jos ne suostuvat ensin kasvamaan ;)

    Risusydän: Ehdottomasti! Tai pannaria...

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...