keskiviikko 16. marraskuuta 2011

Syksyinen suppilovahvero-kinkkupannukakku

Vielä ei lunta näy joten metsä ja jääkaappi ovat täynnä suppilovahveroita. Aina pitää yrittää kehitellä jotain uutta mitä sienistä voisi kokata. Tänään kokeilin illalliseksi tehdä pannukakun joka olikin sen verran hyvää että päätin jakaa reseptin jos muitakin kiinnostaa :) Mitat ovat suurinpiirtein-mittoja koska kokkailen hyvin paljon näppituntumalla kun jotain uutta kehittelen.

Suppilovahvero-kinkkupannukakku

2-3 dl hienonnettuja suppilovahveroita
1 pieni punasipuli
½ pss pakaste peruna-sipulisekoitusta
1 dl kinkkusuikaleita (esim. hienonnettua saunapalvia)
1 dl paseerattua tomaattia
½-1 tl suolaa
reilut ripaukset musta- ja valkopippuria
2 tl kuivattua oreganoa
1 tl kuivattua persiljaa
1-2 rkl öljyä paistamiseen

3 munaa
4-5 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl sokeria
3 rkl öljyä

Vatkaa kulhossa rikki munat, lisää vatkaten suola, sokeri, maito, vehnäjauhot ja öljy, anna taikinan turvota sen aikaa kun valmistat täytteen. Kuullota sipuli ja sienet pannulla öljyssä, lisää puoli pussillista peruna-sipulisekoitusta, kinkkusuikaleet sekä paseerattu tomaatti ja mausteet, anna kiehahtaa. Levitä seos paistoastiaan (esim. 25 x 40cm paistovuoka), kaada päälle pannukakkutaikina. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa 20-25min (uunin tehosta riippuen).

4 kommenttia :

  1. Nami, suppilovahverot ovat ihan parhaita. Ohjeesi kuulostaa superhyvältä! Minä kun en ehtinyt sienimetsään, niin taidan poiketa kaupan kautta... Yhdellä kertaa tässä syksyllä kaupungissa ollessani kävin lähi-R-kioskilla ja sen omistaja oli kerännyt suppiksia ja myi niitä siellä! Vähänkö kiva yllätys :-)
    Ihana uusi otsikko blogissasi ♥

    VastaaPoista
  2. Niin ne ovat :) No eipä heti uskoisi ärrältä suppilovahveroita löytyvän! On tuo sama otsikko ollut ihan alusta asti :)

    VastaaPoista
  3. Mitä? Ei kai. Siis tarkoitin kuvia, koko otsikkohössäkkää perhosineen. Huomasin kyllä, että multa oli mennyt monen monta sun postausta ohi tässä kiireisenä syksynä mutta olenko noin unohtanut miltä sun blogi näyttää :-(

    VastaaPoista
  4. Joo, kyllä mä ton yläbannerin muistaakseni joskus kesällä vaihdoin :) eipä sitä aina joka paikkaan ehdi ;)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...