keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Kevätlaskuri + haaste


77 päivää kevääseen. Näin laskin jos viime vuoteen on uskominen. Ensimmäiset krookukset kukkivat viime vuonna huhtikuun alkupuolella. Kun ensimmäinen kukka aukeaa ulkona - oli se mikä hyvänsä, lasken siitä kevään alkaneeksi. 77 päivää tuntuu aivan liian pitkältä ajalta, "muutama kuukausi" kuulostaa jotenkin paremmalle.


Ensimmäiset sinivuokot ilmestyivät 22.4. jolloin myös krookusten kukinta alkoi olla parhaimmillaan.


Viimeistään syntymäpäivänäni 7.5. kylvän muovisiin kasvilavoihin ensimmäiset salaatit, retiisit ja mitä muuta mieleen juolahtaa. Parin viikon sisällä näyttää jo hyvältä.


Voihan kevät, kaikkine ihanuuksineen...


...kaipaan sinua ♥

Jotta ei menisi aivan haikailuksi, vastaanpa nyt vielä Johannalta tulleisiin haastekysymyksiin. Kiitokset mielenkiintoisista kysymyksistä! En nyt tällä kertaa laita eteenpäin kun kaveripiirissä sen verran ahkeraan on 11 kysymyksen haasteet viimeaikoina pyörineet ;)

Ja kysymykset ovat seuraavanlaiset:

1. Monesti olet muuttanut elämäsi aikana?
2 kertaa. Lapsena tuli asuttua tovi Seinäjoella.

2. Oletko haaveillut koskaan eläväsi elämääsi jossain muualla kuin missä nyt olet?
En. Tässä talossa haaveilin asuvani jo lapsena :)

3. Jos voittaisit lotosta, mitä tekisit... lopettaisitko työsi ja matkustelisitko ympäri maailmaa?
En ehkä lopettaisi työtäni, mutta toki ottaisin aluksi PIIITKÄN loman ja karsisin pois kaikki sellaiset hommat joita ei huvita tehdä. Keskittyisin sitten lähinnä maalaamiseen ja loisin ehkä oman malliston erilaisia taidetuotteita. Julkaisisin kirjoja, yms.. Tilaisin paljon lisää multaa, ostaisin taimia, palkkaisin jonkun fyysisesti pätevän tyypin avuksi suurten puutarhavisioiden toteuttamiseseen ;) Jonkinlainen puutarhamaailman Peter Steele – jos sellainen ihminen on olemassa, eli pitkä, tumma ja komea jolla Hulkin lihakset ja pituutta lähes pari metriä (jos tunnistat itsesi tästä kuvauksesta, ota yhteyttä) hehheh… Lahjoittaisin rahaa kissojensuojeluun tai perustaisin oman kissojen turvakodin. Rakennuttaisin oman uima-altaan jonka yhteydessä harmoninen meditaatiotila sekä viherhuone/observatorio jota voi käyttää ympäri vuoden. Siinä nyt alkajaisiksi pari vaatimatonta unelmaa tulevalta lottomiljonääriltä!

4. Mikä on lempi huonekalusi mistä et luopuisi mistään hinnasta?
Sohva ja kylpyamme (jos se huonekaluksi lasketaan) :)

5. Unelmasi joka on vielä toteuttamatta?
Oma kotiin ja puutarhaan liittyvä idea/-tunnelmakirja. Jutut kohdasta 3.

6. Millainen olisi unelmiesi talo tai koti, vai asutko jo juuri sellaisessa?
Tämä on unelmieni koti, olen onnellinen täällä ♥

7. Teetko mieluisimmat löydöt kirpputoreilta vai kaupoista?
Toki molemmista, mutta paljon on kirpputoreilta hankittua. Ja huutokaupoista.

8. Onko kotonasi jokin ehdoton lempihuone missä viihdyt eniten?
Viihdyn kaikkialla, mutta ehkä eniten olohuoneessa silloin kun haluan rentoutua. Työpäivä työhuoneessa ja maalaaminen ja nukkuminen makkarissa. Kylpyhuoneesta nautin kovasti, siitä tuli juuri sellainen kuin suunnittelin.

9. Elämäsi noloin tapahtuma tai moka?
(tähän huumoria mukaan, mutta saa jättää vastaamattakin)
Lapsena tein monia noloja juttuja, aikuisena kun parhaansa mukaan yrittää välttää ei-halutun huomion kohteeksi joutumista ;)  Lapsuusjutut oli kyllä sellaista peruskamaa. Nyin väärän sedän takin hihaa marketin pihalla kun luulin sen olevan isäni, vastasin puhelimeen ”tuo lauantaipussi” kun luulin sen olevan isäni, ilveilin tuntemattomalle tädille kassajonossa kun luulin sitä siskokseni. Muutama vuosi sitten yhdessä massatapahtumassa menin sanomaan eräälle tutulle jonka kanssa piti treffata että ”täällä sitä vaan kuljeskellaan niin kuin et tuntisikaan mua”, siihen nainen sanoi ”pitäisikö tuntea?”. Pienen hiljaisen hetken ja idioottimaisen tuijotuksen jälkeen tajusin että eihän tuo ole ollenkaan sama henkilö!! Oli tosin ihan identtinen kaksoisolento jota menin tervehtimään - vielä omien sukulaisten usuttamana. Hekin erehtyivät luulemaan naista aivan toiseksi, oli niin samannäköinen. En siis ilmeisesti ole koskaan tunnistanut ketään ihmisiä tutuista saatikka perheenjäsenistä puhumattakaan! Ihme että erotan meidän kissat vielä toisistaan. No, olen kyllä lipsauttanut tottumuksesta ja sanonut Viirua pari kertaa Mimmaksi… Se voi käydä vanhan ison kollipojan kunnian päälle jos menee sanomaan häntä äidin pikku tytteliksi…

10. Mikä on saanut sinut innostumaan pitämään blogia omasta kodistasi?
Mukavaa vaihtaa ajatuksia muiden kanssa, ja aikanaan kun kotini päätyi remonttivaiheessa telkkariin 2004, ihmisiltä tuli pyyntöjä että haluaisivat tietää projektin kuulumisia ja seurailla mitä tapahtuu.

11. Käytkö seuraamassa säännöllisesti kuinka montaa eri blogia viikossa?
Selailen mitä näkyy bloggerin seurantalistassa kulloinkin. Olen melko valikoiva sen suhteen mitä seuraan jotta ei homma paisuisi käsistä. Satunnaisesti kun eksyy johonkin ihanaan blogiin, niin mielellään toki jää lukijaksi.

12 kommenttia :

 1. Oi mitä ihania kesäkuvia... kyllä se sieltä tulee taas! Kiitos mukavista vastauksista,hiukan harmittomia tunnustuksia meille lukijoille ;)

  VastaaPoista
 2. UUUh ja ooh, kevätkuvat saavat meät aina iiihan täpinöihin !!
  Se ON jo ihan ovella, siemenvalinnat täytyy jo tehdä kiireen vilkkaan, samoin kasvatussuunnitelma.

  Mamma mia, kotisikö on ollut tv:ssä. Wow :)

  Tervetuloa piipahtaan meän blogissa ;)
  -Helena ja Blackie-

  VastaaPoista
 3. Alkaa jo pikkuhiljaa olemaan valoisempaa ja se tietää kevään tuloa. 77 päivää menee nopeasti, ainakin uskotaan niin. Eilen minäkin jo ensimmäisiä siemenpusseja katselin, en vielä kylläkään ostanut. Hyvää kevään odotusta sinne Rommalaan ja Mimmalle terveisiä.

  - Iiris -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen minäkin jo paljon katsellut, mutta en ole vielä hankkinut mitään :)

   Poista
 4. Kyllä se kevät on täällä ihan pian! Todella pian :)

  VastaaPoista
 5. Heti kun näin kuvasi niin tuli pakottava tarve käydä kurkkailemassa Villiniityn siemenantia. Ihanan lohduttavia kuvia kevätkaipuusta kärsivälle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Villiniitty on ihanan houkuttelevan näköinen kauppa, vaikka en olekaan sieltä koskaan vielä mitään tilannut, mutta vieraillut olen :)

   Poista
 6. Ihanan keväisi kuvia. Tänään osti kauppa reisulla Country Living lehden helmikuun numeron ja se oli täynä mitä ihanempia sipulikukka kuvia. Kevät tulle.
  Minulla on sinulle haaste blogissani.
  Mimmalle terveisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset haasteesta :) palaan siihen pian... Terveiset välitetty! ♥

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...