sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Pyöreät tilkkutyynyt ja kirjahyllyn naamiointi


Ilta-askarteluina olen jatkanut ompelupuuhia. En sentään uutta tilkkupeittoa aloittanut (ainakaan vielä), mutta pyöreitä tilkkutyynyjä olen kaveriksi tehnyt. Tunnustaudun tyynyfriikiksi! Tyynyissä on vain jotain niin kutsuvaa ja pehmoista. Koristetyynyillä saa helposti haluamaansa tyyliä ja väriä huoneeseen. Kun mieli muuttuu värien suhteen, tyynyjä on aina helppo vaihdella.


 

 Tämän 40cm halkaisijaltaan olevan tyynyn tein
yläkerran laventelinsävyistä kesähuonetta varten.


Leikkasin kahdesta eri kankaasta hieman tyynyä suuremman ympyrän ja leikkasin sen ronskisti ihan vain kankaan taittelemalla ensin puoliksi, ja taas puoliksi, ja vielä kerran puoliksi jotta sain 8 tilkkupalaa joita käyttää molemmilla puolilla tyynyä. Samalla otin yhden tilkun kaavaksi muita palasia varten. Tyynyä suurempi pala kannattaa leikata jotta saa kunnolla saumavaraa. Samasta syystä ompelin päälliseen 9 tilkkupalasta 8 sijaan.


Sitten vain poljin pohjaan ja palaset yhteen!


Keskelle tyynyä molemmille puolille ompelin vielä erikoisvahvalla langalla käsin napit. Kannattaa olla vahvaa lankaa jos haluaa tällä tavalla kiristää tyynyn keskeltä.


Aiemmin ompelin pari isompaa ryppyreunaista tyynyä jotka päätyivätkin olohuoneen sohvalle tuomaan sinnekin hieman tuota kaipaamaani turkoosiin vivahtavaa sinistä. Mimma siinä tutkailee taannoin naistenpäivälahjaksi saatua ihanaa kukkakimppua.


Toinen projekti oli makuuhuoneessa työpöydän päällä olevan hyllykön "naamioiminen". Kyseinen pöytä on itse tuunattu valopöytä, jota käytän maalatessani luonnosteni siirtämiseen akvarellipaperille. Nuo päällä olevat hyllyt sitten ovatkin olleet täynnä jos jonkinlaista maalituubia, korttipohjia, maalarinteippiä ynnä muuta käytettävää, mutta vähemmän kaunista tavaraa. Joka aamu herätessäni se tilpehöörisekamelska osui ensimmäisenä silmään, joten päätin naamioida hyllyt mieluummin kirjoilla. Vahvalle, paksulle pahville liimasin vanhojen kirjojen selkämysten kuvia jotka tulostin itse. Tähän voisi käyttää valmista kirjahyllykuvioista tapettia, mutta sellaista ei Suomesta ainakaan netin kautta tahtonut löytää. Englannista Ebaysta olisi löytynyt kyllä sopivaa 18€ rulla, mutta toimituskulut olivat sen verran suuret että tällä systeemillä tuli säästettyä mukavasti :) "Saranoina" käytin ilmastointiteippiä ja nupeiksi laitoin alareunaan pienet kullanväriset huonekalunastat. Lopputuloksesta tuli ihan kiva ja kauempaa katsottuna tarpeeksi aidon oloinen myös.

9 kommenttia :

  1. Tosi hyvännäköinen kirjanaamiointi! Jäin miettimään, teitkö siis laatikoita? Vain vain "etuseiniä" hyllyihin?
    Ihanat tyynyt, nuo rypytykselliset missä on punaista ja turkoosia on huippuherkut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saila! :) Ei laatikoita, ihan vain hyllyn mittoihin sopivat "läpät".

      Poista
  2. Todella kaunis tyyny! Olenkin miettinyt miten näitä tehdään, enkä ole vaivautunut kaivamaan netin kätköistä siihen vielä ohjetta. Kiitos siis tästä- taidan tehdä pari vanhoista jämäkankaista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä kannattaa :) näitä on niin helppo ja mukava tehdä!

      Poista
  3. Tosi onnistunut naamiointi! Sailan mainitsemat laatikotkin ovat ihan hyvä ajatus. Yhteen reunaan vaan kirjanselkämyskuva.
    Silloin laatikoiden täytyy kyllä olla juuri passelin kokoiset...
    Tyynytkin ovat niin kauniit. Minulla on ollut syksystä asti tilkkutyynypjojekti meneillään, milloinkahan valmistuu!?
    Aurinkoista viikkoa sinulle ja suloiselle Mimmalle ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laatikot ovat hyvä idea! Minulla tosin tuossa hyllykössä jokainen lokero on eri kokoinen, joten sopivia laatikoita ei löytynyt... Auringonpaisteista viikkoa sinullekin! ♥

      Poista
  4. Aivan ihana tyyny...mahtaisikohan onnistua minulta tuon teko...:)

    VastaaPoista
  5. Tällaiseen olen törmännyt: http://www.sekaetta.fi/kirjatapetti-p-863.html

    Mutta hyvän olet löytänyt sinäkin! Ehkä vielä paremmin tyyliisi sopivan.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...