sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Pieni kevätkierros


Hetki narsissien parissa ja ihana tuoksu leijuu ilmassa. Välistä pilkistävät punaisten triumph-tulppaaneiden nuput. Kuva on siitä viime syksyn istutusalueesta, ihanasti jaksoivat kaikki nousta. Tuntuu että tänä vuonna narskut ovat poikkeuksellisen isoja ja reheviä.
Salaiseen varjopuutarhaan vievä portti kaipaa hieman korjausta...


Kevätkaihonkukat jaksavat ilahduttaa sinisyydellään joka ihan ottaa silmiin kun niitä tarpeeksi kauan tuijottaa. Ensimmäiset kevätvuohenjuuret alkavat avautua.


Kirjopikarililjat avautuvat yksi toisensa jälkeen. Idänsinililjoihin alkaa jo kehittyä siemenkotia. Siitä vaan nyt pikkuiset levittäytymään ihan vapaasti! :)


Päivän persianpikarililjatilanne: nuppuja näkyvissä ja korkeutta jo puoli metriä!


Päivällä istutin 10kg pottuja! Koko illan puuhasin kukkapenkkejä kitkien ja uusia heräteostoksia istutellessa. Tai no, tilasin ne jo maaliskuussa kun oli kamala kevätinto päällä. Ostoslistallani oli:
jättikarhunputki (Angelica gigas), siperiankurjenmiekka 'Butter and Sugar', tarhavarjohiippa 'Pink Champagne', valkohaltiankukka 'Bridget Bloom', turkinkaihonkukka 'Starry Eyes', tertturotkokielo
(Smilacina racemosa), kestäväksi kehuttu japanilainen vaaleanpunakukkainen loistokärhö 'Hanaguruma' ja suureksi ilokseni löytyi myös karhunlaukka (Allium ursinum). Tämä oli aivan mahtava löytö! Olin jo tästä pitkään haaveillut. Laukka oli jo ihanasti kukassa kun sen sain...


Otos päivän puuhastelualueesta, takana oikealla näkyy jo hyvin tulppaanien ja laukkojen lehdet "kuunliljakujalla", vähän siellä vielä riittää kitkemistä. Kuunliljat ovat jo pikkuhiljaa alkaneet näyttäytyä :) Ihania, juuri tämänkaltaisia kevätpäiviä ja -iltoja toivoisin kovasti myös tulevalle viikolle. Voi tätä iloa! Samaa iloa toivotan teille kaikille! ♥


Ja Mimmalta myös terveiset.
(Joku se vaan laiskottelee sillä välin kun mamma ahertaa ulkona...)

15 kommenttia :

 1. Voi Mimma :-DDD Totaalirepeämys hänen kuvansa kohdalla, anteeksi vain Hänen Ylhäisyydeltään! Meillä on muuten tuo samainen perhoslelu hyvin suosittu.
  Ihania kasveja, iik! Tänään minäkin istutin jättikarhunputken, se on ihana! Tai olisi, jos selviäisi. Kaksi kertaa sen taimi on syöty, siispä se ei kukkinut, ja sehän onkin vain kaksivuotinen, eli ei sitten noussut seuraavana vuonna. Sitten yritin kylvää siemenistä mutta niistä ei tullut mitään. Nyt uusi yritys ja parimetrinen verkko ympärille saman tien :-D Jo on perhana, jos ei onnistu!
  Mahtava päivä oli ja kaunis ilta, itse vain odotin sadetta ja odotin ja odotin... siirtelin kasveja ja istutin pensasaitaa ajatellen, että kohta taivas repeää, hyvä hyvä... ja joo, ei ole vieläkään revennyt. Toivottavasti ne taimet on vielä hengissä, kun en kastellutkaan (vaikka niin ei saisi koskaan koskaan tehdä!).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä repeilen minäkin :D Mimma pysyy ihmeen kauan tuossa asennossa, on ilmeisesti niin mukavaa kelliä! Se perhoslelu on ihan must, meiltä löytyy keltaisena ja pinkkinä ja piti siskontytöllekin hommata samanlainen. Luna oli sen kuulema jo heti hampailla rispaannuttanut :D

   Ollaan me puutarhaihmiset outoja että vaikka minkälaisten saamarin putkikasvien kanssa taistellaan, niin sitten kun tulee vaativa mutta kivan värinen putkilo niin heti pitää sellainen saada oikein kukkapenkkiin ;) Sulla pitäisi kyllä olla joku sähköaita koko tontin ympärillä! Toivotaan että putkesi säilyisi tänä vuonna!

   No minä katsoin sääennustetta alkuviikolle ja näyttäisi siltä että sade kiertää just tämän alueen joten saa nähdä. Hyvä jos sataa niin potut saa vettä ja hyvä jos ei sada niin saa jatkaa puuhasteluja :D

   Poista
 2. Mimma luottaa, että kevätpuutarhatyöt onnistuvat ilman kuningattaren valvovaa silmää...ja näkeehän sen tuosta kukoistuksesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mimman mielestä tärkein puutarhatyöni on heinäkimppujen kerääminen :)

   Poista
 3. Persianpikarililja on hieno kasvi, itselleni istutin pari päivää sitten, toivottavasti selviää ensi kevääseen.

  VastaaPoista
 4. Narskut ovat tosiaan tänä vuonna suorastaan jättikukkaisia täynnä. Komealta näyttää viime syksyinen penkkisi =)

  VastaaPoista
 5. Kaks erellistä talavia oli vähä lumisia, keväät kuivia ja koleeta. Sitte paukahti heti oikia helle, mikä kuivatti lopukki. Nyt oli lunta joka kostutti keväällä maan ja sarettaki on piisannu. Sipulikukat tykkää ja moni muu! Nuan ainaki meillä. Komiat on narsissit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, sama täällä. Viime kevät ja talvi oli narsisseille tosi huono, osa uusista ei noussut ollenkaan ja yksi vanhakin kasvusto katosi. Onneksi tänä vuonna oli paksu hanki :)

   Poista
 6. Ihanaa kukkaloistoa siellä ja tunnelma kuin kirjassasi. Voi tuota Mimman onnea. Voi kunpa osaisi nauttia kaikesta kuten ihana Mimma

  VastaaPoista
 7. Voi hitsinpimpulat. Nuo pikarililjat... Uskaltaisinkohan minäkin hankkia? Niitä olisi lähi-Muhevaisessa...

  VastaaPoista
 8. Upeita kevätkukkia - kunpa saisin aikaiseksi tänä syksynä istuttaa riittävän paljon noita sipulikasveja... meillä vaan sieltä täältä muutama kurkistelee...

  VastaaPoista
 9. Hurmaavat keväiset kuvat!
  Sinulla on kaunis blogi! Taidanpa jäädä seuraamaan...
  Pikarililjojen lumoa ja mahtavia narskuja!
  Alliumit kukkivat nyt täällä villinä siellä sun täällä pellon pielissä!

  Lempeitä toukokuun tuulia täältä Mantelilaaksosta!

  VastaaPoista
 10. Huomasin juuri, että tänään tulee TV:stä uusintana Puutarhaunelmia, jossa vieraillaan puutarhassasi. Jippii, en ole jaksoa aiemmin nähnytkään. TV1 16.20-16.50.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...