maanantai 15. kesäkuuta 2015

Kevät vielä keskikesällä?


Niin moni puutarhaihminen aina toivoo että kevään voisi pysäyttää ja se jatkuisi hieman pidempään. Niin minäkin aiana toivon. Tänä vuonna se toive on käynyt toteen. En muista juhannusta jolloin olisi vielä tulppaanit täydessä kuakssa - edes ne myöhäisimmät. Kirsikkapuissa on vielä kukkia, koristeomenapuu on myös avannut vaaleanpunaiset kukkaterttunsa. Hieman naurahdin kun huomaisn pihan varjoisassa kolkassa vielä pari valkovuokkoa. Viileys on pitänyt kukat tuoreina pitkään, eikä taida juhannukseksi sää pahemmin lämmetä! Toisaalta moni muu kasvu on hidastunut ja kasvihuone pullistelee liitoksistaan kun kaikkea ei vielä uskalla ulos jättää. Kesäkurpitsojen taimet valtaavat lattia-alan, yksi jättiläiseksi paisunut amppelidiana vie jo neljänneksen pienestä kasvihuoneesta ja hyllyt ovat täynnä pelargonioita, kaikenlaisia esikasvatuksia ja auringonkukan taimia. Ehkä vielä ei ole niiden aika päästä ulos. Ehkä tulevasta syksystä tulee pitkä ja lämmin? Aina voi toivoa, kävihän edellinenkin toive toteen.

Talvehtineet pelakuut ovat vielä olohuoneen ikkunalla. Olkoot vielä yli juhannuksen :)

20 kommenttia :

 1. Samaa mieltä, tulppaanit kukkivat täälläkin täyttä päätä, ja helmihyasinttikin alapihalla sinnittelee vielä. Voi jospa tulisikin pitkä ja lämmin syksy, sitä minäkin toivon. Kauniita kuvia, koristeomenapuu on tosi upea! Mukavaa tiistaita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuulikki <3 mukavaa keskiviikkoa sinulle! :D

   Poista
 2. On ollu kyllä tosi erikoonen kevät. Mulla viimmeeset tulput vasta aukes. Aivan ihanan näköösiä nua sun tuluppaanit......ja mikkä määrät!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä, mutta ihan mukavaa toisaalta. :) Pitää olla paljon tulpuja että raaskii maljakkoonkin hakea ;)

   Poista
 3. Tosiaan melkoinen viive on tänä vuonna. Meillä lupiinit aloittivat vasta kukintansa, vaikka viime vuonna niitä oli ylioppilasjuhlissa kaikki maljakot pullollaan. Pitkässä keväässsä on on se ihanuus, että uudet kasvit lähtevät paremmin kasvuun, kun ehtivät juurtumaan ennen helteitä ja paahtoa. Samoin tulppaani-ihanuuksista voi huoletta nauttia päivästä toiseen =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä ei ole ihan vielä lupiinit auki vieläkään, yleensä ovat täydessä kukassa juhannuksena. Tuo on kyllä totta, kaikki tänä keväänä istutetut taimet ovat aika virkeän näköisiä. :)

   Poista
 4. Samaa juuri eilen puhuttiin, tulppaanit on olleet piiiiiitkään ilona! Vaan en yhtään pahakseni pistäis jos jo kesäkelit tulis, alkaa tehdä mieli pihalle muutenkin kuin töihin - ei siellä oikein muuten nyt tarkene...
  Mahdottoman upea tuo musta tulppaani!! VAU!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritäppä istuttaa tarkoituksella mustia tulppaaneita niin yksikään ei kasva, mutta ostappa sekalainen väri sekoituspussi ja kohta on kukkapenkki mustanaan! :D Itsekin niistä yllätyin positiivisesti.

   Poista
 5. Muistan kun viime vuonna tähän aikaan täällä satoi lunta, ei oo kyllä kaukana nytkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se oli kamalaa, täällä taisi tulla viime vuonna toukokuussa vielä lunta... :/ hyi

   Poista
 6. Minäkin toivon lämmintä ja pitkää syksyä, muuten käy monen kasvin talvenkestävyyden kanssa huonosti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan että luonto hoitaa :) kun ei oikein muuta voi!

   Poista
 7. Näin ne toiveet toteutuu, toki moni varmaan kuitenkin haluaisi jo lämpimämpää kesäsäätä;)

  VastaaPoista
 8. Ihania kesäisiä kuvia ja värien leikkiä!
  Mukavaa juhannusviikkoa, toivotaan että siellä lämpenee!

  VastaaPoista
 9. Huihh miten kylmä! Miten musta tulppaani voi olla noin kaunis? Montakohan taloa sen mukuloista olisi joskus pitänyt Hollannissa maksaa? Villapaitaa vaan päälle, kaunista sinulla on siellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehheh, niinpä! Tulipomania on muuten kiva kirja lukea jos englantia taitaa :)

   Poista
 10. Kiitos vinkistä, laitan kirjan nimen ylös :) Ei taida kirjastoautosta löytää ilman varaamista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä :) en tiedä löytyykö edes "normaaleista" kirjakaupoista. Itse tilasin AdLibriksestä.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...