tiistai 11. elokuuta 2015

Kukkaraketit


Holtitonta menoa kuunliljakujalla. Tämä on kyllä ollut sormustinkukkien vuosi. Vihreinä kaartuvat siemenkotia täynnä olevat kukkavanat ovat olleet niin kauniin näköisiä että en ole raaskinut niitä katkoa mutta nyt otin itseäni niskasta kiinni ja leikkasin suurimman osan. Tuon yhden kaikista pisimmän, varmaan jo lähes neljämetrisen törröttäjän jätin vielä pystyyn siementen keruuta varten. Alhaalta kukkavanasta se on haarautunut ja tehnyt vielä lisää pienempiä kukkavanoja kuten oikealla puolella keskipaikkeilla näkyy. Ihania ovat ja pitkä ilo niistä onkin ollut ja kaikki pihan pörriäiset aivan sekaisin onnesta. Pärinä ja hurina on kuulunut metrien päähän. :) Voi kun kukkisivatkin vielä samasta ruusukkeesta myös ensi vuonna vaikka kaksivuotisia ovat. Sitähän sanotaan että jos kukat katkoo tarpeeksi ajoissa pois, voi kasvi hämääntyä ja kukkia uudelleen vielä seuraavana vuonna. Minulla meni varmaan jo liian myöhäiseksi kukkavanojen katkominen. Miten teillä? Onko kokemuksia että olisivat vielä uudelleen kukkineet?

7 kommenttia :

 1. Muuta en tiedä kuin että tämä on tainnut olla jättiläisten kesä :D

  VastaaPoista
 2. Juuri kirjoitin omaan blogiini valitusvirren omista sormustinkukka kokemuksistani....! En ole kade mutta kuitenkin... :DD
  Ihanaa loppukesän kukkaloistoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi! Aina ei voi onnistua... Olen kylä huomannut että aina ne ei jaksa kukkia tai kukkii vasta parin vuoden päästä. Minä istutin nämä taimet toissakesänä, viime vuonna jo odotin että kukkisivat, mutta nyt vasta jaksoivat. Annoin keväällä reippaasti hevosenlantaa, ehkä se vähän auttoi :)

   Poista
 3. Minä jätän aina varret törröttämään sillä kerään siemenet kaikista sormustinkukista. Yhtenä vuonna kukkivat niin vähän että onneksi jemmassa oli kerättyjä siemeniä, olisi ollut kato kukissa seuraavana vuonna :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näissä kyllä siemeniä riittää :) jätin minäkin toisaalle vielä pari lisävartta varoiksi "kypsymään"...

   Poista
 4. Muistaakseni minulla on sormustinkukka kukkinut uudelleen seuraavana kesänä kun katkaisin kukkavarren "hyvissä ajoin" ja olen sellaisesta lukenutkin jostain puutarhalehdestä. Tänä kesänä pituutta kukille tuli tosiaan metritolkulla... Mielenkiintoinen blogi sinulla :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...