sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Tee itse pallovalot


Kuten viime postauksessa jo vähän vihjailin, täällä on ollut narupallotehdas käynissä. Toisin sanottuna tuli askarreltua lähestulkoon nollabudjetilla ihana turkoosi pallovalosarja. Ja näitä pallojahan voi tehdä kaikissa haluamissaan väreissä: halloweeniksi mustat tai oranssit ja jouluksi valkoiset.

Tekemiseen tarvitset vain:

- 2 kerää puuvillalankaa (itse käytin Miamia)
- Eri-keeper liimaa + vettä
- ilmapalloja
- lyijykynä kumipäällä tai kosketusnäyttökynä
- pinsetit
- muoviastioita + suojamuovia
- led-valosarja (itse käytin 40 valon jääkukka-valosarjaa kun löytyi ylimääräisenä)

Kokeilin erilaisia tekniikoita, mutta tämä tuntui olevan helpoin tapa toteuttaa joten kirjoitan ylös kuinka pallot syntyivät:

Suojaa työpiste hyvin suojamuovilla. Sekoita 50/50 suhteessa vettä ja liimaa laakeassa, korkeareunaisessa muovikaukalossa (esim. pesty jauheliharasia), sekoita huolella ja upota koko lankakerä liimaan ja pyörittele. Voit jättää hetkeksi likoomaan jotta lanka imee itsensä aivan läpimäräksi. Purista varovasti kerää jotta liika liima valuu pois ja siirrä puhtaaseen kaukaloon. Toki kerää voi pyörittää myös liimakaukalossa, mutta silloin se roiskuu aika tavalla.

Puhalla ilmapallo pieneksi ja pyöreäksi. Itse tosin tein melko isoja palloja, 15-20cm halkaisijaltaan. Solmi liimaisen langan pää ilmapallon solmun alapuolelle ja lähde pyörittämään lankaa säteittäin pallon ympäri ja pikkuhiljaa sivuttain ja sikin sokin. Kun pallo on mielestäsi sopivan tiheä, katkaise lanka ja solmi se myös ilmapallon tyveen. Ripusta kuivumaan ja anna kuivua vuorokauden ajan. Suojaa myös riippuvien pallojen alusta sillä ne tiputtelevat liimaa.


Kun pallot ovat kuivuneet, irrottele ilmapalloa hieman langosta painelemalla tylpällä, pehmeällä kynällä tms.ilmapalloa jolloin kuuluu rutiseva ääni ja pallo hieman irtoaa. En suoraan puhkaissut palloa jottei se vetäisi äkisti koko palloa kasaan. venytä ilmapallon suuta ja tee pieni viilto ja pikkuhiljaa laske ilmat pihalle ja painele kynällä palloa jos on liiaksi tarttunut. Leikkaa ilmapallon suu pois ja vedä sopivasta raosta tyhjä ilmapallo pois pinseteillä.Muita huomioita:

- Palloista tuli todella napakoita kun liimaa on kauttaaltaan, eivät mene kasaan edes puristeltaessa!
- Jos langan ulkopuolen vain sivelee liimalla tai pyörittää pallon liimaseoksessa, lopputuloksesta tulee heikko.
- Villalanka ei toimi yhtä hyvin kuin puuvillalanka. Kokeilin samalla tekniikalla ja pallo purkeni. Puuvillalanka onkin siis ehdoton.
- Kahdesta kerästä lankaa sain tehtyä 11 palloa

Nyt vaan kaikki askartelemaan! Tähän jää koukkuun :)


Vaikka Mimma pitää riehakkaista palloleikeistä, haluaa hän vielä loppuun huomauttaa että ilmapallot ei oo kivoja.
- Mamma sano että olis kiva leikki kun pallon pumppaa täyteen ilmaa ja päästää sen lentämään ilmaan olkkarissa. Mut mä en tykänny.


Täällä varjon alla oon ainakin turvassa kamalilta pöriseviltä kumipalloilta!

10 kommenttia :

 1. Oi että tuli upeen näkönen pallovalosarja ja miten ihanan värinen! Pitääköhän meikäläisenkin kokeilla kun mulla on sitä samaa "Miami"-lankaa ;)) Mimmuska meni ressu piiloon ilmapalloja tuonne lampun suojaan. Terveisiä hänelle! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla ;) Terveiset viety perille, nyt en enää jaksa askarrella - ainakaan lisää palloja!

   Poista
 2. Voi mikä tunnelma edellisessä postauksessa ja näillä valoilla saa tunnelmaa tupaankin. Aivan ihanat ja erityisesti, kun ovat itse tehdyt!

  VastaaPoista
 3. Kiitos Pilvi ja Johanna :) käsillä näpertely on aina mukavaa puuhaa!

  VastaaPoista
 4. Auts, mä taidan olla jo villalankoihin niin koukuttunut,,että en taida uskaltaa kokeilla. Lähtis pian kaikki langat käsistä :D
  Hauskan näköisiähän ne on, mutta täytyy pysyä nyt vaan "lestissään".

  Mimman ilme on hauska, "tässä on nyt jotain epäilyttävää" :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, lähtisi varmaan ihan lapasesta ;) Oikeasti kadehdin kaikkia ketkä osaa kutoa. Osaisinpa minäkin tehdä sinun lailla upeita villasukkia! Toisaalta, jos olen edes virkannut jotain villalangasta, se pöly käy tämmöisen astmasen rööreihin aika tehokkaasti... Eli mä pitäytyn niissä isoäidinneliöissä ja liimapalloissa :D

   Kyllä, hyvin epäilyttävää. Mimma käski sanoa että se oli ihan code red tilanne!

   Poista
 5. Hienot!
  Mää oon tehnyt joskus samalla tyylillä pääsiäismunia, silloin käytin paperinarua.

  VastaaPoista
 6. Siis waude mikä ihana idea. Tuota on pakko kokeilla.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...