lauantai 19. maaliskuuta 2016

Kevät on pinkki ja vihreä

 







Vaaleanpunainen ja raikas keväänvihreä luovat heti kevään tuntua. Ikkunasta siivilöityvät auringonsäteet kruunaavat tunnelman. Siskoni toi yllätystuliaisena Keskiseltä aivan upean "namihortensian" joka niin herkullisissa ja erikoisissa väreissään saa sydämen aivan väpättämään. Tuossa taannoin kun toin alakertaan talvehtijat ja vaihdoin niille mullat, ilokseni kaksi hortensiaa ovat pärjänneet hyvin talven yli ja toinen niistä kehitti jo muutamassa viikossa pienet kukkanuput! Ihana yllätys. Leikkokukkana jaloleinikit ovat ehdottomia suosikkejani ja myös todella kestäviä. Monena vuonna olen yrittänyt niitä kasvattaa mukuloista itsekin, mutta siinä koskaan onnistumatta. Näin keväällähän niitä on hyvin saatavilla, mutta päätin jo luovuttaa. En tiedä missä kohdin se homma menee minulla pieleen. Lehtivaiheeseen asti olen ne saanut kasvatettua, mutta sitten ovat vain nopeasti kuihtuneet pois. Onko kukaan teistä niitä kasvattanut hyvin tuloksin?

Tiedoksi myös että keittiön höyhenasetelma on ihme kyllä vielä yhtenä kappaleena. ;) Taidan tästä nyt vetäytyä rauhalliseen illanviettoon Mimma-kissan karvaiseen kainaloon. Liukastuin tänään hienosti pihan kirkkaalla jäällä ja ajattelin että mustelman sai vain egoni kun pahemmin ei kipua missään tuntunut, mutta hieman on toinen jalka nyt turvoksissa. Pysykäähän siis pystyssä ja varokaa niin pihojen liukkaita kuin myös järvien heikkoja jäitä! :) Näiden kukkasten myötä toivotamme ihanaa viikonloppua!

27 kommenttia :

  1. Löysin blogiisi tänään ja blogisi on ihana, mutta nuo kissasi Mimman silmät lumosivat minut ihan täysin. Miten kissa voikin katseellaan lumota ja antaa niin rauhoittavan ja lumoavan vaikutuksen.
    Minä en ole koskaan yrittänyt talvettaa hortensiaa! En oikein tiedä miksi se ei ole minulle tullut mieleeni ja nyt kyllä ensi syksynä kokeilen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mimma sai sinut selvästi hypnoosinsa valtaan ♥ niin käy hyvin monelle. :) Mimmalla on tapana katsoa kaikkia aina suoraan silmiin hyvin läpitunkevasti ja suurella rakkaudella.

      Hortensia talvehtii hyvin viileässä ja joskus aina kastellen. Itselläni jäivät aika vähäiselle kastelulle joten varret kuivuivat, mutta heti päästyään lämpimään ja saatuaan uutta multaa ja vettä, juuresta puski uudet varret nuppuineen. Minulla talvehti pari hortensiaa jopa ulkona. Varret toki paleltuivat mutta keväällä tuli uusia versoja. Viileän ajan se tarvitsee kukkiakseen :)

      Poista
  2. Ihana Mimma tuossa edellisessä, niin söpö! Ja mitkä karkkivärit täällä hehkuvat, pinkki ja vihreä ovat niin keväinen väripari. Jaloleinikit ja hortensiat ovat kevätkukkien aatelia, minäkin ostin sinisävyisen hortensian pöydälle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hortensiat ovat kyllä kukkien kuningattaria - ihan kaikissa väreissään! :) Tulen niitä aivan hulluksi ♥

      Poista
  3. Ihanan herkulliset kuvat kevättä täynnä!

    VastaaPoista
  4. Ihanat kuvat! Enpä ole minäkään saanut kasvatettua jaloleinikkejä=/ Ostin kokeeksi vielä yhdet mukulat:) Aurinkoista viikonloppua sinulle ja paranemista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti tällä kertaa onnistuu! :) Kiitos, aurinkoa myös sinne!

      Poista
  5. Jaloleinikit on mun lemppareita ja leikkona minäkin niitä ostan. En ole edes kokeillut kasvattaa - tiedän ettei se onnistu!
    Israelissa käydessäni ostan parilla eurolla jättikimpun leinikeitä sapattikukiksi siskoilleni. Ne ovat aina yhtä juhlavia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, varmasti upeita oikein suurena kimppuna! Välimeren suunnallahan niitä kasvaa luonnossa, voi olla että olen tappanut ne aina liialla kastelulla...

      Poista
  6. Jaloleinikki on ihana. En ole sitä itse kasvattanut, mutta ehkä jonain päivänä...

    VastaaPoista
  7. Olisi ehkä kuitenkin ollut parempi, jos maljakkoo olisi kaatunut etkä sinä. Toivotaan, että kaikki hyvin! Minä en ole ikinä ajatelllut, että jaloleinikki olisi kestävä maljakossa. Nyt täytyykin kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehheh! Juu, kyllä tämä tästä, onneksi on tuota luontaista pehmustetta kropassa iskunvaimentimena :D

      Poista
  8. Pinkki ja vihreä ovat mun lempivärit. Kiitos, ihanat kirjat tulivat perille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin minunkin. :) Mukavaa että pidit kirjasta Satu! Voi kiitos ihanista sanoistasi blogissasi, olen kovin otettu ♥

      Poista
  9. Hyvä Mimma, kun on jättänyt maljakon rauhaan♥
    Minä olen paiin kertaan testannut luitteni vahvuutta tuolla lenkillä ollessani...onneksi nyt on jo tiet sulat..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri kun pääsin kehumasta... tänään oli tassut maljakossa! :D Pientä huomionhakuisuutta.
      Ihanat sulat tiet, niillä kelpaa kävellä!

      Poista
  10. Jaloleinikit ovat niin ihania =) Mulla on käynyt samoin ihan taimena ostettujen kanssa. Näivettyvät ja kuolevat ykskaksyllättäen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No pöh... Vaativat ilmeisesti juuri tietynlaiset "välimerelliset olosuhteet" pärjätäkseen.

      Poista
  11. Oi mitkä elämää pursuvat kevätvärit näissä kuvissasi.

    VastaaPoista
  12. Ihania kuvia!
    hain tänään postista Rakas puolivilli puutarha -kirjan. Tykkään siitä tosi paljon!

    VastaaPoista
  13. Hei!
    Minäkin odottelen innolla Rakas puolivilli puutarhan -kirjan saapumista, viime viikolla on tilattu.
    Tuosta leinikistä sen verran, että viime kesänä kokeilin mukuloiden kasvattamista ja kyllähän 10 mukulasta 6 kukki. Kasvatin ensin toukokuusta lähtien sisällä, ulos kesäkuussa ja kylmien öiden takia silloinkin vielä nostelin ruukkuja yöksi sisälle. Ns. vaaleanpunaisella lannoitteella vahvistin ja sain kuin saikin kukkimaan heinäkuussa. Vähän olivat sellaisin vetelävartisia, mutta pidin ehkä liian varjoisassa paikassa, mutta toisaalta eivät nuo ihan paahteessakaan tykkää olla. Otin mukulat talteen syksyllä, saas nähdä ovatko talvesta selvinneet autotallissa ja vieläkö saan niistä toisen kerran leinikit kasvamaan.
    Kivaa pääsiäisviikkoa!
    Soila

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Soila, kirjasi lähti tänään kun ei kerinnyt mukaan perjantain postitukseen joten se on sinulla perillä 1-2 arkipäivässä. :)
      Mahtavaa että kasvatus onnistui noin hyvin! Mukava kuulla että edes jollain on homma onnistunut, se antaa toivoa! Iloa ja auringonpaistetta pääsiäiseen!

      Poista
  14. Niiiin kauniita kukkia ja asetelmia!!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...