lauantai 5. maaliskuuta 2016

Tuoliprojekti - ennen ja jälkeen






Vuosia sitten ostin huutokaupasta kaksi tummanruskeaa puutuolia (35€ hintaan jos oikein muistan). Ihastuin niiden puuosien koristeellisiin kuvioihin. Tuolit oli pilattu sanoinkuvaamattoman kamalalla vaaleanpunaisella kankaalla ja reunustettu tummanpunaisella brokadinauhalla. Tuolit ovat odottaneet pitkään uudistusta ja viikonloppuprojektina kävimme isän kanssa toimeen. Ajattelin ensin maalata molemmat tuolit valkoisiksi ja päällystää jollain romanttisella kukkakankaalla. Repiessämme vanhoja päällisiä pois, toisen tuolin selkänojan takaa löytyi hyvässä kunnossa olevaa kangasta joka on ehkä alkuperäinen, liekö jopa vuosisadan takaa, tuolien huomattavasti loisteliaammalta aikakaudelta. Muutin sitten mieleni ja jätin toisen tuolin maalaamatta ja se verhoiltiin hieman samantyyppisellä viininpunaisella kultakuvioisella kankaalla jota minulla oli jo entuudestaan varastossa. Takaosaan jätin sen vanhan alkuperäisen kankaan näkyville muistoksi.

Jo valkoiseksi maalattuun tuoliin etsiskelin netistä sopivaa ruusukangasta, kuitenkaan sellaista löytämättä. Sitten siskoni kertoi kuinka hän oli taannoin saanut rakkaalta ystävältään Enkulilta lahjaksi vinon pinon hänen vanhoja käyttämättömäksi jääneitä ruusukankaita ja että saisin valita niistä itselleni yhden palan. Kuinka ollakaan, aivan unelmaihana ruusukangas sieltä heti löytyikin! Ihanampaa ja täydellisempää kangasta en olisi voinut kuvitella! Suuri kiitos siis siskolleni Sussulle ja tietysti ihanalle Enkulille. Mistä ihmeestä oletkaan noin kaunista kangasta löytänyt!?!? Romanttinen kuosi tuo aivan mieleen Green Gaten ja Cath Kidstonin. Tästä tulikin kertaheitolla koko huushollini kaunein tuoli (ainakin omasta mielestäni). Leikillisesti sitä kutsunkin nyt Marie Antoinette-valtaistuimeksi. Saa nähdä koska eräs toinen ylhäisyys löytää nämä uudet tuolit...

29 kommenttia :

  1. Wauuuude! Kylläpä tuli herkut molemmista! Minä tykkään ehkä hieman enemmän tuosta valkoisesta! Ihanasti sopii tuo Enkulin kangas siihen ;))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kieltämättä niin tykkään minäkin! ;) Niin sopii ♥

      Poista
  2. Ihana, varsinkin tuo valkoinen! =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kieltämättä ajattelen että olisi ollut toinenkin tuoli niin hieno valkoisena, mutta tulipa säilytettyä pala mennyttäkin aikaa :)

      Poista
  3. OOOHHHHH MITEN IHANA TUUNAUS. Tämä jos mikä on kierrätystä parhaimmillaan. Ihanasti sopii kangas tuoliin. Kivaa nähdä näin upea lopputulos ja valkoinen on kaunis tuolin rungossa. Olette te todella taitavat siskokset.
    Ihanaa viikonloppua Sinulle ja Mimmalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Enkuli!! Mukavaa että tykkäät lopputuloksesta :) Sitä samaa teille!

      Poista
  4. ❤️❤️❤️Tuo valkoinen, oih!❤️❤️❤️

    VastaaPoista
  5. Kukikkaan iloinen kuosi!
    Todellakin valtaistuin!

    Leppoisaa viikonvaihdetta täältä kukkivien mantelipuiden alta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin! Oi, mantelipuun kukintaa, ihanuutta...♥

      Poista
  6. Upeat tulit! ja niin edulliset :)
    Hienot kankaat olet valinnut ja hyvä jättää muistoksi alkuperäistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Edulliset kyllä :) alle 6€ meni koristenauhojen ostoon, maalia oli purkissa jo entuudestaan ja kankaatkin valmiina :)

      Poista
  7. Vastaukset
    1. Kiitos! Aina vähän kammoksuin kuinka monet maalavat vanhoja tummia huonekaluja valkoiseksi, mutta nyt siihen itsekin osittain sorruin! :D

      Poista
  8. Hienot uusrenessansituolit. Sen ajan tuoleissa oli monesti punainen verhoilu joten selustan takaosan kangas saattaa hyvinkin olla alkuperäinen. Hieno päätös jättää se näkyviin. Molemmat tuolit on nyt kauniit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Katja, sinulla tuota asiantuntemusta vanhoista huonekaluista ja entisöinnistä onkin kun blogissasi juuri kerran ihailin tsaaritarta... Kova mutta varmasti palkitseva työ sinulla siinä käsillä!

      Poista
  9. Vautsi! Komeita ovat molemmat tuolit. Molemmissa on se oma juttunsa. Toinen ihanan raikas ja toinen arvokkaan näkönen. Siis sellainen vanha ja arvokas.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ajattelin että eipä tuolien tarvitse olla vierekkäin, joten käyvät yksinään paremmin eri huoneiden tunnelmiin.

      Poista
  10. Hih, hauska sattuma: minulla on sohvakalusto (sohva, nojatuoli ja 2 tuolia, tosin erimalliset kuin nuo tuolisi ja puuosatkin punaisemman ruskeat), jossa on täsmälleen samaa kangasta kuin ruskean tuolisi selkänojassa. Näytti heti niin tutulta. Upea tuo valkoinen "uusi" tuolisi. Hauska että sinulla on nyt eriväriset "sisarukset". Eija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauskaa! Se on todella kaunis kangas ja sopinut aikanaan hyvin juuri noiden tuolien tyyliin. :) Sinulla onkin sitten kotona todella ihana kalusto!

      Poista
  11. Uuh, sydän nyrjähti tuohon valkoiseen tuoliin <3 Ja muutenkin blogiisi <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti ei pahasti nyrjähtänyt ♥♥ kiitos ihanasta viestistä :)

      Poista
  12. Minäkin olen joskus kauhistellut valkoisella maalaamisen vimmaa, kun on kysymyksessä tummat puuhuonekalut,mutta nyt kyllä tuli sellainen raikas herkku ja katseenvangitsija tuolistasi, että katselen tässä just tuolia, jolla istun uusin silmin..kiitos inspiksestä,sinä osaat nuo tuolien henkiinherättämiset!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kiisu! Mukavaa jos inspiraatio heräsi! :) Tunnustan että minulla iskee joku ihmeellinen huonekalujen maalausvimma aina tähän samaan aikaan joka kevät. Ehkä se on joku luonnollinen pesänrakentamisvietti :D

      Poista
  13. Tuo valkoinen tuoli on vallan soma!

    VastaaPoista
  14. Hei.Blogisi on ihastuttava ja piristää niin meitä seuraajia.Teet muutoksia tuoleihinkin.Olisiko Kiinnostusta vanhaan pehtoorin nojatuoliin?Jousitukset vaatisi uusimista.Myisin sen halvalla pois pyörimästä.10 € täältä ähtäristä;)
    Terv.Sari blogista 'Kaukolan tilan eloa'

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari tarjouksesta, mutta minulla alkaa olla jo liikaakin tuoleja huushollissa. :) Ehkäpä saisit sen kirpparilla myytyä jollekin innokkaalle entisöijälle?

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...