lauantai 18. maaliskuuta 2017

Koulintapäivä
Aurinko paistoi, linnut lauloivat, ja tsinniat sekä kääpiösamettikukat pääsivät kennostosta uusiin omiin rukkuihinsa. Alkoi olla jo hieman ahdasta kun en kaiken kiireen ja tohinan keskellä ollut saanut aikaiseksi koulia. Malabarinpinaatit todellakin ovat hitaita ja vaikka ensimmäistä varsinaista lehtiparia ei ollut vielä näkyvissä, laitoin nekin jo uusiin ruukkuihin että sain kennoston tyhjäksi. Saa nähdä tuleeko niistä mitään edes kesään mennessä. Tomaateista vasta 2 pientä tainta näkyvissä. Täytyy pian kylvää lisää, kun vielä ehtii. Puolet zinnioista ja samettikukista jää vielä huhtikuulle. 

En ole aiemmin tätä oppineittenkukkaa kasvattanut, joten ajattelin että paras esikasvattaa, vaikka ilmeisesti sen voi myös suorakylvää. Kukinta vaan jäisi silloin turhan myöhäiseksi. Tätä isotsinnia 'Queen Lime Red' -lajiketta odotan innolla. Niin ihanat kukat joita kuvailtiin siemenkaupasa näin:
Ainutlaatuinen limenvihreän ja vadelmanpunaisen väriyhdistelmä ja vaihteleva kuviointi. Puoli- tai täysin kerrannaiset kukat tanakoissa varsissa. Mukana voi olla yksittäisiä yksinkertaisia. Vaikuttava kukkakimpussa ja -penkissä.

Olisi niin paljon kylvettävää, mutta liian vähän tilaa, ikuinen kevätongelma! Onneksi kasvihuone nopeuttaa asioita joten ehkäpä jo hyvällä tuurilla huhtikuussa pääsee sinnekin jotain kylvämään.

Täällä on ollut viikonloppuprojektina pientä pintaremonttia yläkerrassa. Postailen siitä lisää piakkoin kunhan saan paikat siivottua. Aurinkoista viikonloppua kaikille!

15 kommenttia :

 1. Mulla taitaa tsinniat ja sammarit mennä suorakylvöön tai sitten esikasvatan niitä kasvarissa. Sisälle ei mahdu millään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä se ikuinen ongelma on. Kyllähän jokaisella kotipuutarhurilla pitäisi olla sellainen vähintään 30m² lämmitetty kasvihuone ;-D

   Poista
 2. Onpa sinulla jo isot samettikukat!
  Sonja Lumpeen Tomaattikirjassa oli oiva vinkki; hän oli tehnyt kuplamuovista teltan kasvihuoneeseen tomaatintaimille suojellakseen niitä kylmältä. Mietin, voisiko samaa ideaa käyttää vähemmän arkojen kasvien esikasvatukseen huhtikuussa, kun sisällä alkaa tila käydä vähiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei ne hirveän isoja ole, vielä kääpiösamettikukkia joita en aikaisemmin ole kokeillut, mutta niissä on niin ihanat kukat! Kuplamuovissa voisi olla ideaa. Kerran katselin kun Monty Don vuorasi koko kasvihuoneensa kuplamuovilla! Olen myös miettinyt jos laittaisi lattialle niitä tee-se-itse kasvihuoneenlämmittimiä, eli tiilistä, saviruukuista tehtyjä viritelmiä jotka lämpenee tuikuilla tai kynttilöillä... Jotain sellaista voisi ehkä kokeilla. Joskus kyllä tuntuu että joidenkin kasvien kohdalla jokainen ekstraviikko esikasvatuksessa on tärkeä.

   Poista
 3. Sun tsinniakki jo nuan suuria. Mä varmaanki kylyvän ne loppukuusta. Osalle kokeelen suarakylyvöä. En tiärä kerkiääkö täälä, mutta kokeelen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkin Pirkanmaan ja Pohjanmaan rajalla on vähän niin ja näin kuinka ehtii jos ei esikasvata. Joskus niin harmittaa kun joillakin paras kukinta ajoittuu elo-syyskuulle. Tänä vuonna pistän kosmokset ja hajuherneet ajoissa...

   Poista
 4. Siellähän näyttää jo niin lupaavalle! 💚 Reippaan näköisiä taimia!
  Ihanaa sunnuntaita! 💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riina, kyllä alkaa jo tuntua ihanasti keväälle pienen vihreyden myötä. ♥

   Poista
 5. Hyvältä näyttää. Näistä sinulle on paljon iloa kesällä. - Blogissani on neljän puutarhakirjan arvonta, käyhän kurkkaamassa. - Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät ja kesä tulevat yllättävän äkkiä. Täytyypä tulla osallistumaan!

   Poista
 6. Nyt tuli ihan keväinen olo! Minullakin olisi siemeniä....pitää käydä hakemassa multaa :)

  VastaaPoista
 7. Onpa pirteät kääpiösammarit! Tsinniat on minulla vielä pussissa.. pitäisiköhän . . . Pitäisi!
  Ihanaa kylvöaikaa sinullekin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin pitäisi! :) Taidan myös kylvää kohta lisää! Ainakin kasvihuonekurkkuja ja tomaatteja ja vaikka mitä...

   Poista
 8. Ihanat pikkutaimet! Topakoita zinnioita ja ihanaisia sammareita! Ihan vielä en noita kylvä, odottelen pääsyä lasihuoneelle, yöt ovat vain niin kylmiä vielä. Paljon olisi esikasvatettavaa, sisälle en kylvä kuin 'pakolliset'.

  Mukavaa alkavaa viikkoa Sinulle!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...