sunnuntai 19. maaliskuuta 2017

Pientä pintaremonttia - kotivarastoVoisin sanoa, että melkein kuin taikaiskusta, joka vuosi aina samaan aikaan iskee joku kummallinen sisustus- ja uudistusvimma kotona. Koko alkuvuosi on ollut aikamoista projektientäyteistä aikaa suunnitelutöiden puolesta, joten paljon on tullut vain tietokoneella istuttua. Silläpä kaipasin hieman jotain muuta vastapainoksi, eli "pientä viikonloppuprojektia". Yläkerrassa oleva melko pieni huone on aina ollut epämääräinen varastohuone. Ajattelin että nyt on aika muuttaa se käytännölliseksi ja siistimmäksi varastohuoneeksi. Olin myös totaalisen kyllästynyt sen vaaleanviolettiin väriin ja joskus kovalla vaivalla maalaamiini tummanvioletteihin pystyraitoihin. En viitsi edes laittaa tähän mitään ennen-kuvaa, en halua edes muistella sitä! 

Säilössä oli ne kaksi rullaa Duron Gammalsvenska-malliston Hudiksvalls Teater tapettia jotka Wallpaperdirectin alennusmyynnistä noin vuosi sitten ostin (edellisessä kevään sisustusmaniassa...). Olen aina rakastanut sitä tapettimallia, ja sitä piti tulla olohuoneen yhdelle seinälle, mutta kun eivät sopineet muiden seinien sävyn kanssa, jäivät ne käyttämättömiksi. Ajattelin että näinköhän riittävät huoneen kahdelle, saatikka kolmelle seinälle. Pakko oli kokeilla, ja onneksi kävi hyvä tuuri! Kiitos lukuisten ovi- ja ikkuna-aukkojen sekä helpon tiheän kuvioinnin, tapetti riitti juuri ja juuri. Pari hassua jämäpalaa jäi jopa yli. 

Valkoista kangasta olin vailla, jotta saisin huoneen laskevan katon syvennyksen eteen tehdä uudet sopivammat verhot violettien tilalle. Äitini kaivoi varastostaan vanhat lakanat joissa on hänen itsensä aikanaan virkkaamat pitsit. Sellaisia lakanoita kun ei nykypäivänä käytetä, tulevat pitsit nyt kauniisti esille verhoina joissa niitä saa ihastella. ♥ Suuri kiitos äipälle ihanuuksista! ♥ 
Ikkunaan ompelin kapan joskus kirpputorilta löytämästäni kappakankaasta. Se sopi mielestäni tyyliltään pitsien ja tapetin kanssa. Isoäidin vanhan, kovin modernin pöydän päälle heitin myös pitsiliinan jotta musta pöytä "maastoutuu" hieman paremmin tähän uuteen maalaisromanttiseen villitykseen.

Yksi ongelmapesäke huoneessa on ollut myös muurin edusta josta oli jo ennen minun aikaani purettu ilmeisesti hella pois ja suljettu muuri. Lattian nurkassa on kuitenkin muurattu koroke, joka estää juuri sopivasti sen, että mitään kaappia tai huonekalua siihen saisi laitettua. Kulmaraudoilla ja laudoilla saatiin sekin nurkka nyt hyötykäyttöön ja saan siihen aseteltua tavaroita. Tiiliseinään poraaminen oli yllättävän kova homma ja tähän "pikku viikonloppuprojektiini" mukaan tempautunut isä-parkani sai siinä vähän taistella poransa kanssa, mutta nyt on hyllyt ja ne pysyy.

Systeriltä saaduilla tapetinjämillä päällystin pahvilaatikoita säilytyslaatikoiksi. Vanhoja tapettipaloja löytyy minultakin, joten se projekti jatkunee taas jonain toisena viikonloppuna. Kauniisti koristellut laatikot ovat siistejä ja nättejä pinottuina ihan sellaisenaan. Nyt tämä huone on ikkunalistoja vaille valmis, ja pahin sisustamisinto tällä erää taltutettu. Nyt voi taas rauhallisin mielin käydä kohti uutta työviikkoa. ;)

28 kommenttia :

 1. Vautsi, mielettömän nätti! Hihii, ymmärrän niin tuon, ettei ennen-kuvia hotsita todellakaan ottaa. Suoraan vaan mattoveitsen ja liisteriharjan kimppuun :-D
  Aivan ihana lopputulos. Tapetti ja pitsiverhot!
  Oi että, olin eilen kirjontakurssilla ja siellä justiin puhuttiin noista vanhoista aarteista, itse virkatuista pitseistä lakanoissa sun muista. Ihanaa, että niitä otetaan ja laitetaan esiin, ovat aarteita - ei todellakaan kaappiin kätkettäviksi, vaan päivittäiseksi silmäniloksi ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se ennen-vaihe oli kuin suoraan Pelle-Hermannin taskusta. Alan varmaan tulla vanhaksi kun maku värien suhteen hieman seestyy. ;)
   Vau, kirjontakurssi, se on hieno harrastus, ja sinä kun muutenkin olet todellinen käsityöihminen. Se on totta että kannattaa pitää kauniit vaivalla tehdyt asiat esillä, vaikka se käyttötarkoitus hieman muuttuisikin.

   Poista
 2. Onpa kaunista tapettia, ja ihana on lopputulos muutenkin!
  Meillä makkarin remontti kesken;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä ja intoa teidänkin remonttiin! Uudistus piristää aina. :)

   Poista
 3. Kaunista tapettia! Huoneesta tuli rakas ja romanttinen pitsien kanssa. Mulla taitaa olla tuota samaa kappaa pukeutumishuoneen ikkunassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin että tapetti sopii tämän vanhan talon henkeen. Säilössä on minulla talon mukana tullut vanha puinen silityslauta jota olen säästellyt, taidan hakea sen koristeeksi. Se kappa oli kyllä ihana löytö! :)

   Poista
 4. On sulla viimmeesenpäälle hiano varastotila :)
  Kevät on kyllä ihimeellistä aikaa. Useen jonkullaane sisustuspuumi osuu just kevääsehen. No, kesällähän ei sisällä käyrä ku kääntymäs.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Se on totta, jos vaan säät sallii niin kyllä se koko kesä menee ihan ulkona puuhaillessa - ainakin illat. :) Sitä odotellessa...

   Poista
 5. Kaunis huone siitä tulikin. Ihana tuo tapetti. Pitsit sopivat hyvin huoneen ilmeeseen. Hyvä idea käyttää noita vanhoja lakanoita. Itsellänikin on varastossa muutama kokonainen pitsikoristeinen lakana ja laatikollinen virkattuja pitsejä odottelemassa uusiokäyttöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhat pitsit ovat kyllä niin ihania. Ihmettelen aina kuinka ihmisillä on ollut aikaa ja taitoa virkata vaikka minkälaisia kuvioita. Itse kun ei osaa vääntää muita kuin afrikankukkia ja isoäidinneliöitä :D

   Poista
 6. Kaunista tapettia. Tilasta tuli todella kaunis. Vanhojen lakanoiden käyttö on hyvä idea. Pienilläkin jutuilla saa vaikka mitä aikaiseksi. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, ja tapetti tekee aina heti kodikkaan tunnelman.
   Aurinkoista viikkoa!

   Poista
 7. Onhan kaunista ja romanttista. Kevät saa meissä ihmeitä aikaan :) Hyvää kevätpäiväntasaus -päivää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin saa! :) hyvää kevätpäiväntasausta myös sinne tien toiselle puolelle! :D

   Poista
 8. Onpa kaunis varasto! Lakanat pääsivät pitseineen oikein hyvään tarkoitukseen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Niin minustakin :) lakanaverhot ovat ihan parasta.

   Poista
 9. Voi hyvä iiiihme, kun on kaunista, niin nättiä, että pakahduttaa....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä taidat taitavana käsityöihmisenä tykätä pitseistä ;)

   Poista
 10. Melko ylellinen varasto, etten sanoisi :)
  Niin kaunis ja romanttinen ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin niin kauan kunnes onnistun sotkemaan sen ;)

   Poista
 11. Aivan fantastisen kaunis huone, ihana tapetti, suloiset pitsit ja mahtavat nuo kaksi ruskeaa lipastoa. Aika vaikea kutsua tuota huonetta varastoksi, ennemmin ehkä buduaari tms.

  VastaaPoista
 12. Voi kun tuli nättiä! Huoneen tunnelma on seesteinen ja levollinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirkko, tapetti on kieltämättä rauhallinen vaikka onkin aika tiheä kuvio.

   Poista
 13. Ihadtuttava tapetti ja kaikki niin sulosointuista keskenään!

  VastaaPoista
 14. Näyttää oikein kauniilta, ihanasti sopivat kaikki yhteen. Aurinkoista alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...