perjantai 14. huhtikuuta 2017

Pääsiäisen uudet alutKohmean maan keskeltä nousee vihreys laukkojen muodossa. Viereltä pilkistävät verenpunaiset Angelique-tulppaanien alut, ne sadat sipulit jotka syksyllä piilotin. Pihani on jo täysin lumeton, mutta vielä kylmä. Krookusten nuput odottavat auringon hipaisua avautuakseen. Helleborus Nigerin täydellistäkin puhtaammat kukat liikuttavat aina yhtä voimallisesti hetkenä jolloin luonto vasta heräilee talviunesta. Pääsiäistä en ole kotiini erityisemmin koristanut, nautin vain ikkunalautojeni ylitsepursuavasta vihreydestä, täydessä lehdessä olevasta japaninvaahterasta, uhmakkaasta hortensiasta, sekä ajatuksesta että voin viettää pääsiäisen kukkapenkkejä rapsutellen, ja ehkä kasvihuonettakin siistien. Koko kevät on mennyt lujaa. Olen ollut onnellinen erilaisten harvinaisen mielenkiintoisten työprojektien parissa, joten en pahemmin ehtinyt edes miettämään että koskahan se kevät vihdoin saapuu. Nyt se tuntuu olevan jo melkein täällä. Yläkerrassa odottaa pahvilaatikollinen Hollannista hankittuja sipuleita. 50 kellohyasinttia, 250 kruunuvuokkoa, 40 liljaa, 50 tuoksumiekkaliljaa, 12 daaliaa ja muutama pullea tuoksuinkivääri. Ensi viikon unelmissa on tilata kuormallinen kivituhkaa tulevan hyötytarhan käytävien pohjaksi. Puutarhaunelmat alkavat ehkä taas konkretisoitua. Uusi kevät. Uusi alku.
Hyvää pääsiäistä kaikille!

22 kommenttia :

 1. Kauniita keväisiä kuvia. Hyvää pääsiäisen aikaa sinulle Linda!

  VastaaPoista
 2. Ihanat kuvat. Upeasti kevät etenee siellä. Meillä täällä aivan nietokset vielä.
  Ihanaa Pääsiäistä Sinulle Ja Mimmalle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu että täällä olaan aina niin myöhässä kevään kanssa etelään verrattuna, mutta siellä Itä-Suomessa taitaa todella kevät tulla viläkin myöhemmin. Toivotaan sinne myös aurinkoa ja lämpöä! Kivaa pääsiäistä.

   Poista
 3. Kevään ihanin aika on edessä. Upea jouluruusu sinulla jo kukassa. Hyvää päsiäistä myös sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jouluruusu tekee kevään ♥ hyvää pääsiäistä!

   Poista
 4. Mahtava määrä kukkasipuleita, ei tule tekemisen puutetta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hirveä mania ensin syksyllä ja nyt vielä keväälläkin. Vaarallainen paikka tuo Hollanti ;)

   Poista
 5. Melkoiset kukkasipulit sulla jo odottaa ;) Leppoisaa pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sipulit on niin ihania, aurinkoista pääsiäistä!

   Poista
 6. Kunnon istutustalkoot sinulla tiedossa, mutta myös huikeaa kukkaloistoa.
  Kevättä aina odottaa ja odottaa ja sitten se kuitenkin aina yllättää ilmestyessään kuin varkain. No, hieman lämpimämpää saisi jo tulla.
  Hyvää pääsiäistä sinulle ja Mimmalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä päivä valkeni lumisateessa ja on niin kylmä että jäi kyllä nuo pihatalkoot sikseen tältä pääsiäiseltä. Lämpöä odotellessa... Samoin sinulle ja Juusolle!

   Poista
 7. Vau, mikä määrä sipulia ja mukuloota! Kukkaloisto on varmasti taattu, kaikkien muiren lisäksi. Pikkuuse liian kylymää ilimaa pitää. Ei pihalla huvita mitää teherä.
  Hyvää pääsiäästä sulle ja Mimmalle kans!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, eikä lumisadekaan pahemmin ilahduta, mutta ehkä se kunnon kevät kohta tulee. Hyvää pääsiäistä!

   Poista
 8. Ihanan keväiset kuvat! Sinulla onkin mahtava määrä kukkasipuleita odottamassa istutusta, upeaa kukintaa luvassa. Mukavaa pääsiäistä! P.s. blogissani on puutarhakirja-arvonta:)

  VastaaPoista
 9. Onpa herkullinen Hollannin paketti sinulle saapunut, omani - hiukkasen pienempi odottelee vielä postissa :D Kevät tulee ensin niin vetkutellen ja sitten ryminällä, fiilistelevät pihahommat ovat parasta ja samalla pikkulintujen tarkkailu, Mimmalla taitaa siitä olla paljon kokemustakin :D

  Ihanaa Pääsiäisen aikaa Sinulle ja Mimmalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, sellaisia paketteja on kyllä aina ilo saada!

   Mimma on minua huomattavasti innokkampi lintubongari, hän on erikoistunut etenkin lajitunnistukseen. :D Iloista kevään odotusta!

   Poista
 10. Kuulostaa täydelliseltä Pääsiäiseltä! Mukavaa pyhien jatkoa!

  VastaaPoista
 11. Pikkuinen urakka sinulla siellä piileskelee siellä pahvilaatikossa. Mutta kyllä keväällä jaksaa :)
  Ihan hirveän kylmää on vieläkin, meillä eivät melkein mitkään kasvit uskalla pistää nokkaansa ylös mullan alta! Onneksi edes kasvihuoneeseen voi luoda kevättunnelmaa!
  Leppoisia pääsiäsipyhiä sinulle ja Mimmalle!


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo tuntuu vielä pieneltä määrältä viime syksyn tulppaanioperaation verrattuna...
   Kevät kyllä innostaa istuttelemaan yhtä sun toista. Narsissit tulikin vietyä kasvihuoneeseen, olivat verannalla ihan kohmeessa. Teillä on sentään tarpeeksi iso kasvihuone kunnon kevätiloitteluun. :) Mukavaa pääsiäistä teille myös!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...