maanantai 1. toukokuuta 2017

Ailahtelevainen kevät


Ukkolaukat ja tulppaanit kasvuvauhdissa! Syksyn kuoppaamisurakka alkaa tuottaa tulosta.Vappu valkeni - paino sanalla valkeni - lumisena kuten moni muukin on todennut. Tänään onneksi tuli täyskäännös ja aurinko on hellinyt koko päivän, lähes kaikki lumi katosi saman tien, kylmä tuuli tosin hieman lannistaa vapunpäivän iloa. Kasvihuoneessa lämpötila oli kohtuulliset +27c. Tsinniat on ruukutettu nyt isompiin astioihin, ja maljakkoon sain taas ihania kukkia poimia. Nautin niistä suuresti vaikka pieniä ovatkin. Pisin tomaatti on nyt metrin mittainen, toiset jotain 20-40cm väliltä. Kääpiösamettikukan ensimmäinen nuppu avautui.

Pihalla krookukset kukkivat ja Tete-narsissit tuovat kestävää keltaisuutta ruukkuistutuksiin. Taidan jo ensi viikolla tehdä muutamia kylvöksiä kasvihuoneeseen. Kävi miten kävi, enää en malta odottaa! Viime vuonna tähän aikaan istutin jo pihalla taimia kovaa vauhtia. Nyt tuntuu oudolta ajatella että toukokuu alkoi jo. Tälle viikolle on onneksi aurinkoa luvattu lähes joka päivälle, joten ehkäpä jotain suurempaa pihaprojektia voisi jo pikkuhiljaa aloitella. Lämpöaaltoa odotellen, mukavaa alkanutta viikkoa kaikille! ;-)

7 kommenttia :

 1. Minä en uskalla laittaa vielä mitään kasvihuoneeseen, tänne luvattiin lämpimiä päiviä mutta kylmiä öitä, jopa pakkasta öisin. Mieli on kyllä malttamaton kasvihuoneen suhteen :)
  Kauniit tsinniat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kevät voi kyllä muuttua yllättäen ja yöt pysyvät viileinä. Muovilavoihin kyllä ajattelin jo laittaa lämmittävän hevonpee-pohjan ja kylvää ainakin persiljat ja ehkä retiisiä. :) Kasvihuoneeseen ehkä kehäkukkia eikasvaman, jäävät muuten niin myöhäisiksi.

   Poista
 2. Upean hohtavan valkoiset krookukset ja ihanat zinniat! Kasvariin tänään kylvin marylandin zinnioita (vasta) ja koulin varsisellerit. Viikonlopun pikatalvi oli järkyttävä, onneksi aurinko armas kuivas satehen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Krookukset erottuvat niin ihanasti edukseen aina näin keväällä. Todellakin hohtavat!

   Poista
 3. Sullon kohta tuluppaanien valtameri :) Ja tsinniakki jo koriasti kukas.
  Meille on luvattu muutama lämmin päivä, mutta sitte taas tuloo kylymempää ja yät pysyy sitkiästi miinuksella :(
  En oo eres pahemmi penkkiä viälä siivoollu. Järkyt säät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. :( Kukkapenkkejä on jo vähän tullut haravalla putsailtua, mutta työtä vielä riittää. Toivotaan sinnekin lämpöä!

   Poista
 4. Oi, söpönväriset tsinniat. Täällä on nyt ihanan lämmintä kolmatta päivää, mutta viilenevää on taas luvassa. Aion viettää suunnilleen koko päivän pihalla, jos nuo siivoustyöt vaikka hieman etenisivät. Suloisia sipulikukkia nousussa ;)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...