keskiviikko 7. huhtikuuta 2010

Kevään merkkejä

Koko talven olen jännityksellä odotellut miettinyt mitä kuuluu viime keväänä istuttamalleni köynnöshortensialle jonka on sanottu menestyvän III-vyöhykkeelle asti ja tämä taitaa olla melkein IV-aluetta. Nyt kyllä lukiessani Puutarha.netin kasvikorttia köynnöshortensiasta, on siellä merkitty kasvuvyöhykkeeksi vain I-II. Syksyllä käärin taimen ympärille hieman pakkasharsoa siinä toivossa että se hieman suojaisi pikkuista. Tänään kävin kurkkaamassa mitä peiton alle kuuluu ja riemuni oli rajaton löytäesäni sieltä suuret, vihreät ja pulleat silmut!
Yksi myös kurkisti jo harson helman alta ja taitaa suunnitella kuljeskelua maanpintaa myöten.


Köynnöshortesiaahan voi kuulema kasvattaa myös maanpeittokasvina. Itse istutin sen suuren männyn juurelle tehtyyn lievään kohopenkkiin, unelmoiden sen joskus kohoavan tuohon mainittuun 3-10 metrin kasvukorkeuteen, kiiveten runkoa myöten ylös kiipimäjuurillaan. Tällä hetkellä taimen selviytyminen talven yli on kuitenkin jo riemuvoitto! Varmasti viimetalven paksu lumipeite on auttanut asiaa. Toivottavasti ei enää tule kovia pakkasia...

2 kommenttia :

  1. Minullakin ovat köynnöshortensiat selvinneet jo muutamasta viime talvesta, ilman minkäänlaista suojaa. Omani kasvavat puolivarjossa, ison kiven molemmin puolin. Itse asustelen 3-4-vyöhykkeen rajamailla. Hortensia on kasvattanut versojaan hiljalleen ylöspäin tarttuen veikeästi kiven pintaan. Hortensiat ovat kyllä ihastuttavia, odotellaan siis köynnöstemme kanssa kärsivällisesti, ehkä ne vielä palkitsevat meidät!

    VastaaPoista
  2. Mukava kuulla Maria! Tuo antaa kieltämättä toivoa. Ihan kokeeksi istutin kun kuulin että muuallakin oli selvinnyt talvista. Kärsivällityyttä kieltämättä tarvitaan, mutta sitähän se nimenomaan on puutarhassa, jatkuvaa elävää jännitysnäytelmää vuodesta toiseen :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...