maanantai 5. huhtikuuta 2010

Viikonlopun jälkeisiä tunnelmia

Punainen gerbera olohuoneen pöydällä toimi pääsiäiskukkana ja kevään tuojana. Lumet ovat sulaneet kovaa vauhtia viimepäivinä ja ilokseni huomasin jo pitkän rivin syksyllä istuttamia krookuksia puskemassa maasta ylös muutaman sentin pituisina. Ensimmäinen varma kevään merkki! Perjantaina auringon paistaessa oli päivällä kasvihuoneessa +30 astetta lämmintä. Taidan seuraavien lämpimien päivien tullessa kohdalle, siivota kasvihuoneen taas kesäkuntoon.
Tämän vuoden pääsiäisviikonloppu oli poikkeuksellisen tapahtumarikas, eritoten sisutamisen suhteen sillä viikonloppu meni omalla kylällä huutokaupassa tutkaillessa. Sieltä lähti mukaan kaikenlaista ihanaa, siitä lisää kohta, mutta ensin muutamia pääsiäisen leipomuksia:


Rahkapullat eli dallaspullat syntyvät helposti perus pullataikinaan. Täytteeseen tulee: 100g voita, 1 prk rahkaa, noin ½ dl sokeria, 1 muna, 1 pss vaniljakastikejauhetta. Pehmennä voi, vatkaa joukkoon sokeri, rahka, vaniljakastikejauhe ja muna. Kaulu pullataikina ohueksi levyksi, levitä täyte, rullaa, paloittele, voitele kananmunalla ja paista uunin keskitasolla 225asteessa noin 12 min. Kannattaa kohottaa pullia reilu puoli tuntia ennen paistoa jolloin niistä tulee ihanan kuohkeita.

Kaupan valmiista murotaikinasta syntyi nopea persikka-juustokakku reseptillä jonka keksin lennosta löytäessäni kaupasta purkin vaniljatuorejuustoa. Täytteeksi siis 1prk (Sunnuntai) vaniljatuorejuustoa, 1 dl kermaa, 1 muna, 2rkl sokeria ja ripaus vaniljasokeria. Kaada täyte pohjan päälle, siivuta pinnalle säilykeprsikoita ja ripottele hasselpähkinärouhetta. Paisto 200-225asteessa n. 25 min. Helppo ja nopea piirakka, suosittelen!


Tässä se on! Viikonlopun ehdottomasti upein huutokauppalöytö ja koko elämäni ajan mielessä ollut suuri unelma: punainen samettinen rokokoosohva! Juuri sellainen minkä olen aina halunnut. Hintaa en edes uskaltanut meklarilta alunperin kysyä kun ajattelin sen olevan useissa sadoissa euroissa. Voitte siis vain kuvitella eilisen paniikkini kun korkein huuto sohvasta oli 80 € eikä minulla ollut enää yhtään rahaa mukana huudettuani jo lampun ja pari tuolia!

Siskoni oli onneksi mukana vieressäni seuraamassa tilannetta joten aloin nykimään häntä hihasta paniikin vallassa (ennen kuin 80 € olisi lyöty lukkoon) jolloin hän kiljaisi "100 €" ja sillä ne kaupat syntyi, satasen lainalla :) Naamallani oli varmaan tuolla hetkellä todella omituinen hämmennyksensekainen ilme leuat auki loksahtaneena (varmaan kuolasinkin). Huh...oli siinä dramatiikkaa kerrakseen. Sohva on OK kuntoinen, istuintyynyt vähän kuluneet, mutta käänsin ne ympäri kun toinen puoli oli parempi, eikä minua pieni kuluminen ollenkaan haittaa. Sohvalla on kaiken lisäksi todella mukava istua. Kuvassa kaunokainen on vielä keittiön puolella kun pitää raivata sille sopiva tila kohtapuolin, paikat kun ovat juuri nyt vielä ihan sikin sokin. Otan sitten paremman kuvan :)
Tänään viimeisiä huonekaluja oli kaupan, toinen tavara jonka hintaa en myöskään edes uskaltanut alunperin kysyä, oli viereinen sohvapöytä. Se lähti mukaan 80 € hintaan. ei todellakaan paha hinta näin upeasta pöydästä, se vain on niin valtavan iso että ei mahdu olohuoneeseen, melkein yhtä iso kuin ruokapöytä, ainoastaan matalampi. Aion viedä sen yläkerran siniseen vierashuoneeseen koska sinne olen pöytää etsiskellytkin. Takana näkyy olohuoneeni sohva jonka hankin SuomiSoffan alennuksesta puoleen hintaan pari vuotta sitten. Siksipä luovuin kokonaan samettisohvaunelmastani, kunnes se nyt toteutui! :)


Alakerran käytävän lattiaprojekti:

Alakerran käytävän lattia jouduttiin laittamaan uusiksi kylpyhuoneremontin ja putkien laittamisen vuoksi, kuten aikaisemmin jo kerroinkin. Lisäksi lattian alle laitettiin lisää eristystä vanhojen muhjujen lisäksi (joista osa myös poistettiin). Nyt oli aika petsata ja lakata lattia ja siitä tuli kieltämättä ihanan näköinen, vielä puuttuu paikaltaan lattialistat. Lattiassa on nyt 3 pohjalakkakerrosta, ensiviikolla olisi tarkotus vetää päälle pintalakkaa muutama kerros. Odotan innolla että pääsen tapetoimaan käytävän päädyt piakkoin :)

2 kommenttia :

  1. Jostain päädyin blogiisi. Hienoja löytöjä.

    VastaaPoista
  2. Luin aivan haltioituneena löytöjentarinaasi, ja katselen vielä haltioituneenpana kuviasi..... Meidän 1903-luvulla rakennettu nyt kesätorppa, kaksikerroksinen hirsipytinki, jonka hankimme 2007, odottaa ja odottaa henkevää sisäremppaa.... etten vaan mene tekemään mitään harkitsematonta, joka pilaisi. Kuvistasi sain kyllä muutaman idean...ainakin osittain haluan hirret näkyviin, samoin puulattian. Tännepä lennähdän uudestaan tutkimaan!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...