sunnuntai 18. huhtikuuta 2010

Viikon aikana tapahtunutta

Tänään oli sekava kevätpäivä sään osalta. Tuli varmaan kaikki vuodenajat ja sadetyypit viimeisen 10 tunnin sisällä. Aamulla herätessäni oli maa valkoinen lumesta, päivällä puhalsi kylmä hyinen viima. Sitten alkoi puoleltapäivin aurinko paistaa joka sulatti rännän tunnin sisällä jonka jälkeen tuli raekuuro. Äsken paistoi aurinko ja leijui lumihiutaleita/räntää/vettä samaan aikaan. Paras siis pysytellä sisätiloissa koska ukkonen vielä tästä puuttuu.

Paljon on remontin osalta tapahtunut sitten viime viikon tiistain. Tiistaina tuli sähkömies katsastamaan tilannetta kylppärin ja alakerran osalta. Hän sitten jäikin töihin tiistaista torstaihin ja paljon ehti tapahtua. Alakertaan vedettiin koko hoito eli johdot, valot, katkaisijat ja pistorasiat. Pistorasioita ei koskaan voi olla liikaa joten niitä on nyt vähän joka nurkassa (jatkojohdot ovat niin tylsiä pölynkerääjiä ja lisäävät vain johtoviidakkoa...). Ensiviikolla homma jatkuu, vielä jäi yhdistämättä pistorasioita ja laittamatta valo portaikkoon. On kyllä sanoinkuvaamattoman uskomaton tunne kun saa vihdoinkin napsaista valot päälle joka huoneessa. Sähkömies varmaan katsoi oudoksuen kun aivan innoissani räpsin valoja päälle ja pois samalla hehkuttaen kuinka hienoa on kun saa valot päälle! Ihan kuin en olisi ennen sähköä käyttänyt... ;p


Samaan aikaan siskoni mies Harri (kuvassa yllä) jatkoi puuhastelua kylpyhuoneeni parissa. Hän tottuneena kylppärinrakentajana sai koko kylpyhuoneen jo laatoitettua ja katonkin maalattua.

Oven molemmille puolille hankin viime syksynä ihanasta Venuksen kylvystä Alfons Mucha-laatat jotka on tehty "Nocturnal Slumber"-maalauksen pohjalta. Olen suuri Mucha-fani joten laatat olivat todellinen löytö ja ihana yksityiskohta.

Perjantaina oli tapetointipäivä. Isäni kanssa tapetoin tulevaa makuuhuonetta. Tapetti tosin loppui kesken joten täytyy hankkia huomenna vielä 2 rullaa lisää. Meinasin alunperin tapetoida vain takaseinän ja maalata muut, mutta se olisi näyttänyt vähän oudolle. Tapetti on nimeltään Herraskartano ja sitä valmistaa Suomessa Tapettitalo. Ihastuin kuvioon välittömästi ja värikin on aivan kohdallaan. Siitä nyt inspiroiduinkin muokkaamaan blogin ulkoasuakin uusiksi enemmän "omannäköiseksi" :) Punaista pitää olla! Punainen väri aina jotenkin sykähdyttää. Johtuisikohan se siitä että olen toukokuun härkä? Enpä onneksi ole vielä ruvennut puskemaan päätä seiniin ;)

9 kommenttia :

 1. Mielettömän upea kylpyhuoneen laatoitus, tummaa ja kiiltävää. Myös makuuhuoneen tapetissa on asennetta. Oma kotini on vaalea, mutta tykkään sisustuksista, joissa on asennetta ja jotka oikeasti heijastelevat asujiansa. Villa Vaaleita tursuaa tällä hetkellä joka tuutista, joten sille tyylille alkaa olla jo allerginen.

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentistasi Maria. Olen täysin samaa mieltä kanssasi, mikäli myös sisustuslehtiä seuraa tai kauppatarjontaa, aina on joku "Willa" ja valkoista "unelmaa" ja samat (mielellään Tanskasta tuodut) tavarat, varmasti se heijastaa myös asujaansa toki, itselleni ei vain vaaleat värit ole koskaan olleet omia kun oon vähän tämmöinen "anti-valkoinen" :D

  VastaaPoista
 3. Hei ja onnea remontillesi! itsekin pidän punaisesta joten kannatetaan! Seuraan blogilistalta etenemistä.

  VastaaPoista
 4. hienolta näyttää. lisää kuvia vaan kun valmistuu..

  VastaaPoista
 5. Hei! Hienoa työtä teet! Toivottavasti sinun kylppärissäsi on ilmanvaihdosta huolehdittu, kosteus on talojen vihollinen, tuulettuva talo on terve talo. Olen joskus nähnyt todella onnettomia ratkaisuja, joista on tulevaisuudessa ongelmia tarjolla.

  VastaaPoista
 6. Kiitos kommentistasi! Tottakai on, sehän on yksi tärkeimmistä asioista kuten myös kunnollinen vesieristys. Onneksi on tuo asiantunteva rakentaja asialla :)

  VastaaPoista
 7. Törmäsin blogiisi kun Googletin jostain kuvaa juuri tuosta Herraskartanotapetista seinällä, kun ihastuin siihen itsekin... Hassua kyllä, minäkin olen toukokuun härkä. :D

  VastaaPoista
 8. Nähtävästi meillä härkäpäillä on sama maku! :D Se on kyllä hieno tapetti. Valmistajan sivuilla sisustuskuvat-galleriassa on myös hyviä kuvia tapetista: www.tapettitehdas.fi

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...