lauantai 24. heinäkuuta 2010

Puutarhassa...


Tänään oli melkein "vapaapäivä" kun Keijumökki oli vain 2 tuntia auki, joten riitti energiaa ja intoa mennä vihdoinkin kitkemään rehottavia kukkapenkkejä. Aurinko paistoi ja kävi mukava viileä tuulenvire, ei ötökät käyneet kimppuun - harvinaisen ihana päivä. Sain myös Varjomorellista muutamia maistiaisia. Aikainen lintu kirsikan nappaa...
Kuunliljat ovat nyt täynnä kukkaa ja melkein hohtavat puolivarjoisessa paikassa.
"8-ball" kurpitsat sulassa sovussa köynnöskrassien kanssa. Kurpitsat ne vaan jaksavat koko aika tehdä uusia kukkia, 4 kurpitsaa on jo tullut kerättyä. Aika lailla kesäkurpitsan makuisia.
Tässä vielä muutama kuva päivänliljoista jotka kukkivat jo heinäkuun alussa "oleskelualueen" ympärillä. Valtavasti kukkia ja ihana tuoksu levisi kaikkialle. Vaikea muistaa kuinka pienestä tupsusta kaikki lähti. Lajiketta en valitettavasti tiedä koska sain sen lahjana siskon ystävän pihamaalta. Täytyy ensi keväänä jakaa niitä taas lisää ja istutella pieniä tupsuja sinne tänne.5 kommenttia :

 1. Voi miten hienoja kuvia! Sinulla on ihana huvimaja ja oleskelualue. Nuo keltaiset päivänliljat on hienoja, niitä minulla ei olekaan. Luin juuri jostakin muualtakin, että ne tuoksuvat. Minun rusopäivänliljani eivät tuoksu, mutta se Bela Lugosi kyllä, vienosti (tai vaarallisesti, kun pitää tunkea nenä vampyyrikukkaan!).

  VastaaPoista
 2. Kiitos Saila :) jos haluat, niin minulta kyllä löytyy sitten keväällä kun rupean niitä liljoja paloittelemaan, sen verran tiheitä kasvustoja.

  Niinpä, Bela pian nappaa nenustasi, menestystä vampyyrikukallesi. Toivottavasti sitä ei sentään tarvi kastella verellä ;) hehheh. Toivottavasti leffamaailmasta Tim Burton ja Johnny Depp saavat myös joskus omat persoonalliset kukkansa... :P

  VastaaPoista
 3. Kiitos! Tuo taitaa olla aika yleinen, voi olla että löytyy lähempääkin. Kovasti kiinnostaa se museoalueenne, niin voipa olla että suuntaan joskus matkankin sinne päin.
  Olisipa hurjaa ruokkia kukkaa verellä, oikeaa legenda-ainesta! Lihansyöjäkasveille kuulemma annetaan maitojauhetta :-D
  JohnnyDepp ja Tim Burton -kukat haluan ehdottomasti kun ne lanseerataan!!!

  VastaaPoista
 4. Rakastan tuoksuvia kukkia !!!! Välillä taimimyymälässä nuuskin kukkivia perennoja. Siten löysin mm. tuoksuvat tarhakurjenmiekat.
  Kuunliljojen kukinta on hurmaava !

  VastaaPoista
 5. Saila: niin varmasti sitä löytyykin :) tervetuloa vaan museoihin tutustumaan, nyt alkaa tosinko kohta jo olla kesäsesonki ohi, tulevana viikonloppuna la joka kesän kohokohta: toripäivä, seuraavana päivänä antiikkihuutokauppa. Vai maitojauhetta :D hahhah, luulisi sen vievän lihansyöjäkasvin "hapot".

  Sariw: Niin minäkin! Etenkin kieloista tykkään. Tuoksuva tarhakurjenmiekka vaikuttaa mielenkiintoiselta! Viime kesänä mulla kukki Stargazer-liljat, niissä oli ehkä jo vähän liiankin vahva tuoksu...:)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...