maanantai 19. heinäkuuta 2010

Heinäkuun kukkasiaRajatonta riemua nyt meikäläisellä. Ritarinkannukset ovat parhaillaan kukassa! Ehdottomia lempikukkiani! Näitä kukkia vaan jaksaisi tuijottaa loputtomasti. Tumman vuoletti on pari vuotta sitten ostettu yksi ainoa taimi joka on kasvanut aika isoksi tupsuksi! Taivaansininen oli mukava ylläri ja aivan ihanan värinen, se tuli siemenestä kasvatettua toissakesänä, kukki pienin kukin viime kesänä, nyt se näyttää jo paljon suuremmalle. Täytyy tänä vuonna kerätä siitä paljon siemeniä ensi kevättä varten. Paljon tuli taas taimia kasvatettua tänä vuonna viimevuoden siemenistä ja niitä onkin nyt melkein jokaisessa nurkassa :) Saas nähdä mitä väriä ovat...Tänä keväänä ostin Viherpaukaloilta hieman erilaista ritarinkannusta, pikkuisista taimista yksi oli tehnyt jo kukankin, hentonen ja melko lyhyt, nojailemassa kiviaitaa vasten. Kuvassa ei tosin näy kovin hyvin terälehtien jännä väritys; violetit lehdet ja kirkkaan sähkönsiniset terälehtien kärjet ja reunukset. Alla olevassa kuvassa näkyy myös kuutamohortensia joka on innostunut kasvamaan ja kukkimaan kovasti tänä kesänä. Kevään jälkeen se kasvatti reilun metrin pituisen oksan joka lähti kiemurtamaan ihanasti kivikkopenkkiä myöten :)
Viime kesänä sain ystävältäni Merviltä Peace-ruusun joka talvehti hyvin ja kukkii parhaillaan upeasti! Ruusut ovat aivan valtavia, halkaisijaltaan varmaan yli 15cm. Kuvat ei tee oikeutta tuon kukan VALTAVALLE koolle, olisi varmaan pitänyt laittaa tulitikkurasia viereen, heh! ;) Yhteen ruusuun tuli ihana vaaleanpunainen sävy.Tässä vielä muutamia mehukkaita pisarakuvia sateen jäljiltä:6 kommenttia :

 1. Oi miten satumaista... voi kuvitella miten monta keijua tuollaisessa puutarhassa kuivattelee sateen jälkeen levitellen siipiään...! Minulla ei vielä ole kukkivia ritarinkannuksia, mutta ensi vuonna jo tovottavasti on.

  VastaaPoista
 2. Pidän peukkuja ritarinkannuksillesi! Pelkäsin että ne eivät tuossa kivikkoisella pihallani menestyisi ollenkaan kun joka paikassa aina varoitellaan kuinka äärimmäisen vaativia ne ovat. Mutta saas nähdä, ainakin nyt ne kukkii :)

  VastaaPoista
 3. Oih, tuo alin pisarakuva on aivan sanoinkuvaamattoman ihana !!!!!
  Jaloritarinkannukset ovat upeita! Aivan ihania kuvia olet niistä ottanut.

  VastaaPoista
 4. Suloisen kauniita kuvia kukistasi.

  VastaaPoista
 5. Sinisen sävyihin en kyllästy ikinä enkä koskaan! Upeita kuvia!

  VastaaPoista
 6. Kiitos sariw, Unelma ja Pitu! Enpä varmaan minäkään sinisen sävyihin koskaan kyllästy :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...