torstai 16. syyskuuta 2010

Puolukka-valkosuklaamuffinssit

Tässä tulee tämän syksyn ehdottomasti paras reseptikehitelmäni jota ajattelin nyt suositella muillekin, niin nopeasti ovat kadonneet parempiin suihin ja puolukoitahan tänä syksynä tuntuu olevan metsät pullollaan. Voimakkaan makuiset puolukat yhdistettynä valkosuklaan pehmeyteen on taivaallisen hyvä yhdistelmä! Tässä helppo ja nopea reseptini:

Puolukka-valkosuklaamuffinssit

150 g voita
1,5 dl sokeria
2 munaa
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniliinisokeria
1-1 ½ tl kardemummaa
2-3 reilua kourallista kokonaisia vastapoimittuja puolukoita
valkosuklaata rouhittuna reilunkokoisiksi paloiksi, oman maun mukaan (ehkä n. 50-70 g)

Vaahdota voi ja sokeri, lisää munat joukkoon yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet, puolukat ja valkosuklaa ja lisää seokseen. Lusikoi vuokiin ja paista muffinit uunin keskitasolla, 200 astessa noin 15-17 minuuttia. Annoksesta yksi muffinipellillinen, eli 12 muffinssia. Nauti hyvässä seurassa iltapäiväteen kera ja kauniista syksystä iloiten! :)

6 kommenttia :

  1. Ooh! Ihanan kuuloista! Ainoa juttu vaan, ettei täällä saaressa ole metsät ollenkaan pullollaan marjoja, niiä on ihan tyrmistyttävän vähän ja nekin vähät pieniä ja kuivia. Mutta onneksi on torit olemassa ;-)

    VastaaPoista
  2. Voi kun tekis mieleni puolukkaan, vaan satuinpa kerran rämpimään hirven nukkumapaikan läpi...niitä oli kymmeniä mun kimpussa, hirvikärpäsiä siis, ja siinä kaatui puoli ämpäriä puolukoitakin pitkin mättäitä! Vaan niin on herkullisen näköisiä nuo muffinsit että jospa...?

    VastaaPoista
  3. Saila: Voi harmi! Täällä niitä riittäisi vaikka muille jakaa.

    Piitu: No, hyvä että vain kärpäset eikä sentään hirvet kimpussa! Keljuja ne kyllä on. Sitä sitten vainoharhaisena tunnustelee hiuksia vielä nonta päivää mettässä käynnin jälkeen. Hirvikärpässuojahuppu on ihan kätevä hankinta :)

    VastaaPoista
  4. Kiitos reseptistä, kokeiltu on ja tänään tehdään uudestaan! Olivat tosi herkullisia, koko perhe tykkäsi!

    VastaaPoista
  5. Hyvää on, kahdesti kokeiltu ja lapsetkin tykkää tehdä näitä. Kiitos ohjeesta :) (itse blogia en ole koskaan katsonut mutta googletin valkosuklaapuolukkamuffinsit tms. niin tuli tämä)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...