sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Kevättä ilmassa :)

Kevät tekee tuloaan kovaa vauhtia, aurinko valaisee siniseltä taivaalta ja aamu valkenee yhä aikaisemmin. Raksuilla toimiva kehräävä herätyskello Mimma kiskoo minut ylös joka päivä seitsemältä. Kun silmät saa auki niin yöpöydältä tuijottaa rouva viikset vinossa maristen että on aamupalan aika. Jos ei minuun heti tule liikettä niin hän alkaa raapia rullaverhoa ja tunkea päätänsä sen väliin. Yhtenä aamuna kuului lattialta kahinaa hänen selatessa Pirkka-lehteä... Kuinkahan käy kesällä kun aurinko paistaa yölläkin?

Jos ihmetelette yllä olevassa ensimmäisessä kuvassa törröttävää risua, on se katton asti yltävä suuri villiomenapuun latvus vanhempieni pihalta :) olin juuri ajatuksissani ihastellut keväistä herkän herkullista Parolan aseman Tyyli & Koti postausta jossa oli sireeninoksa suuressa pullossa ja kuinkas ollakaan, seuraavana päivänä kaappasin tuon lumen painon vuoksi vahingoittuneen katkaistun omenapuun latvan itselleni, ja lainaksi sain vielä samanlaisen ison pullonkin! Ilokseni huomasin että oksa on nyt aivan täynnä kukannuppuja jotka aukeavat varmasti muutaman päivän sisällä! Tuskin maltan odottaa!! :)

Vuosia vanha jaffariinipuu on silminnähden virkistynyt olohuoneen ikkunalla. Odottelee taas pääsyä kasvihuoneeseen. Tänään uskaltauduin jo viemään jouluruusuni kasvihuoneeseen kun lämpötila näytti sisällä +17C. Viherpiiperrysmania on antanut odottaa itseään, mutta viime viikolla sorruin tilaamaan joitakin siemeniä ja enkelinsilmäpelargonin pistokastaimen.

Keittiössä neilikoita ja narsisseja piristyksenä ja kissarouvan kiusauksena. Pari kertaa on taas jo tassu heilunut kukkapuskassa. Onneksi ei sentään halua niitä syödä, läpsiä vaan :)

Ihanaa alkavaa viikkoa kaikille!

8 kommenttia :

  1. Kyllä tuo lisääntyvä valon määrä saa ihan hurmoksiin.
    Tänään tosiaan oli ihan valoisaa jo ennen seitsemää!
    Ihastuttava ajatus on kukkiva omenapuun oksa ♥
    Kisut osaavat hakea sen lämpimän aurinkoläiskän ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin saa, suorastaan hullaantumaan :) Kyllä kisun turkki lämpenee mukavasti sisälläkin auringonpaisteessa

      Poista
  2. Vau, omenankukkia maaliskuussa :)
    Kivaa viikon alkua!

    VastaaPoista
  3. Täällä on ihania uusia kuvia tuolla ylhäällä ja talvinen kotikuvakin on niin kaunis ♥
    Vai on Mimma sellainen herätyskello :-D Meillä Ransu, mutta ei sentään seitsemältä... vaikka joskus ehkä vähän yrittää, mutta siitä pidän todella tiukasti kiinni että se ei koskaan ikinä saa sellaista ajatusta päähänsä, että minut oikeasti saisi ylös ja ruokkimaan kissoja seitsemältä!
    Ihana ajatus tuo omenapuun oksa, ja samalla tosi harmittava! Leikkasin omppupuuni joskus viikko sitten ja en tajunnut ollenkaan ottaa oksia sisälle, ei niitä ehkä enää kannata hakea sieltä risukasasta...
    Aurinkoista viikon alkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä pointti. Täytyypä pysyä kovana jottei tule liikaa tavaksi ;) ja illalla poistaa makkarista kaikki hypisteltävät, rapisteltavat tavarat.

      Ehkä oksat ovat vielä elossa jos ovat kosteassa ulkona olleet, kannattaa kokeilla, saa ihania kevätkukkasia :) Samoin sinulle ja pojuille! ;)

      Poista
  4. Olipa tämä superkeväinen postaus. Ihanaa oli lukea!

    Omenapuun kukkiva oksa - pyörtyy, kops. Oi ja voi, mikä maailmankaikkeuden ihanin somiste tähän aikaan vuoodesta. (Jos ulkona ei olisi jo yö - lähes - taitaisin just nyt mennä puuvajaan hakemaan oksasaksia ja lähestyisin lähintä omppupuuta nälkäisen näköisenä.)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitäköhän tuli nyt tehtyä kun tahattomasti innostin kaikkia keväännälkäisiä käymään omenapuidensa kimppuun! ;) Vaikka tosin kyllähän ne leikkauksesta tykkäävätkin.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...