lauantai 6. huhtikuuta 2013

Kevät on jo ovella: uudistuksia & arvonta!


En olisi koskaan uskonut himoitsevani pastellisävyjä. Kaikki alkoi salakavalasti vedensinisestä, muuttuen turkoosiin, sitten kohta mintunvihreään. Värit jotka ovat olleet aikaisemmin aina ns. "inhokkeja" minulle. Niin sitä ihmisen mieli voi muuttua.  Eteisen pariovet saivat keväisen tuulahduksen, kun himo Eijffingerin tapetteja kohtaan yltyi hallitsemattomaksi! Onneksi Coloressa oli myytävänä tapetteja metreittäin, joten pari metriä kukkia ja tipuja sirkuttaa ovella kevään kunniaksi :) Talon mukana tulleet 2 puutuolia saivat myös uuden värityksen. Toisen tuolin pohjassa on lyijykynällä kirjoitettuna "Tehty 350 kpl, tämä oli viimeinen". Tukevaa työtä ovat, jollain puusepällä on ollut kova tekeminen. Yhtenä iltana ompelin myös uuden pienen koristetyynyn.


Mukavaa saada hieman uutta väriä kotiin, kaikki on ollut pitkään niin punavoittoista. Paljastettakoon että samettiverhojen taakse kätkeytyy sähkötaulu ja valtavasti sähköjohtoja. Siellä ne ovat mukavasti piilossa näkyviltä.


Olohuoneessa tuli jo taannoin hieman laitettua uutta järjestystä, kun huonekalujen järjestys hieman vaihtui. Seinät ovat olkkarissa muutoin punaiset, paitsi yksi seinä on musta. Montaa saattaisi musta seinä kotona häiritä, mutta se on ollut hyvä aikanaan tuon punaisen parina kun minulla vielä oli vanhempieni vanha musta nahkasohva, ja tällä hetkellä musta telkkari "katoaa" mukavasti sinne mustan sekaan. Nyt tosin kun sohva ei ole enää mustaa seinää vasten, vaan näen sen koko ajan sohvalta käsin, heräsi ajatus että siinäpä olisi mukavaa olla joku hieno tapetti, ehkä turkoosi! Meninpä sitten WallpaperDirectistä katselemaan, ja koska rakastan kirsikankukkia ja käkkyräisiä oksia yli kaiken, tämä tapetti pysäytti heti siihen paikkaan!


Kyseessä on Duluxin "Blossom"-malli, värinä soft jade.


Tilasin 3 rullaa joten pikimusta seinä on pian historiaa! Jotenkin tuntuu että tässä tapetissa yhdistyy ihanalla tavalla eri vuodenajat. Kukat muistuttavat keväästä ja kesästä, mutta toisaalta viileät sävyt ja nuo valkoiset kukat muistuttavat lähes lumihiutaleita, joten varmasti talvella joulukoristeidenkin kanssa tämä olisi edukseen. Hullua ajatella joulua nyt kun lumien sulamista jo innolla odotellaan, mutta liian kesäisistä kukkatapteista en vain itse tykkää. Samalla toki mietin olohuoneessa muiden seinien uudelleenmaalaamista. Tämän tapetin pohjaväri on kuitenkin aika erikoinen jos sitä olisi koko huoneen täydeltä, vai mitä mieltä olette tästä nopeasta photoshop-kokeilusta? (heh, lattiat tyylikkäästi täynnä Mimman palloja ja leluja....kuten aina)


Tämä nykyinen punaisen sävy kyllä varmasti saa lähteä, koska sen alta jäi hieman vanha valkoinen maali aikanaan kuultamaan ja tuo punainen on liian oranssiin vivahtava ja se on kaivertanut mieltä vuosikaudet. Toisaalta kyllä alempaa testikuvaa katsoessa kieltämättä vatsaa ja silmiä kouraisee, eli en ehkä ole ihan henkisesti valmis näin radikaaliin muutokseen ;) Ehkä kultainen keskitie olisi syvempi, tummempi kirsikanpunainen? Yhdellä seinällä kirsikankukat kukkivat, ja muualla vallitsee kypsä kirsikka... Tämä vaatii vielä perusteellista harkintaa!

Nyt on aika tämän blogin kaikkien aikojen ensimmäiselle arvonnalle!! Huomasin juuri että blogilla on nyt tasan 100 lukijaa! Wau ja kiitos kaikille teille ihanuuksille kun olette mukana! Laitan palkinnoksi 30 € edestä taidekorttejani, kissoja ja keijukaisia. Jos haluat olla mukana arvonnassa, jätä kommentti tähän postaukseen. Hänen majesteettinsa ja arvonnan virallinen valvoja Mimma valitsee tassullaan voittavan arpalipun ke 10.4. klo 21.00 :) Onnea arvontaan!


36 kommenttia :

  1. Mukana ollaan
    Sari.K-@luukku.com

    VastaaPoista
  2. Phosoppaapa vielä se tummanpuninenkin!
    Mun silmään tuo alempi kokeilu näyttää oikein hyvältä, se sopisi tapetin kanssa erinomaiseti, mutta jos haluat olla "huoneen syleilyssä", se tummanpunainen olisi nappi :D
    On sulla ongelma ratkottavana!!

    Minä hurahdin turkoosiin....vedenvihreiden ja haaleanvaaleiden jälkeen....kummia nämä naisten ailahdukset :)

    Ja arvonnassa mukana, tottakai!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! :D Toisaalta punaista löytyy onneksi vielä keittiöstä ja makuuhuoneesta. Nämä on kummia hurahduksia, kai me poimimme ne jostain "kollektiivisesta sisustustajunnasta", ensin oli valkoinen villitys (jonka minä kyllä onnistuin välttämään) ja nyt kaikkien paikat pursuavat turkoosia ja vedenvihreää/-sinistä :D

      Poista
  3. Ihania kortteja, joiden arvonnassa mukana. Mimmalle rapstuksia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Nimilappusi livahti arvontalaatikkoon! Jaahas, virallista valvojaa yritetään selvästi lahjoa ;)

      Poista
  4. Tuollainen tummempi "vanhan ajan" turkoosi sopisi yllättävän hyvin voimakkaan punaisen ja huikeiden huonekalujen taustalle! Ainakin tämän lukijan silmää miellytti :) Muutoinkin niin kivaa lintutapettia että täytynee perehtyä, vaikken minäkään alunperin tuota värimaailmaa ole rakastanut! Alkaa ikä pehmentää makuaistiakin vähemmän räväkäksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Terhi! :) Kieltämättä nyt alkujärkytyksestä toettuani ei se kuvassa pahemmalta näytä. Vaatii vain hetken tottumista kun on niin täysin erilainen kuin on tottunut. Apua, niin siinä kai käy kun pehmoilemaan ryhdytään! ;)

      Poista
  5. Oooo - en osallistu useinkaan blogiarvontoihin, kun en yleensä halua niitä palkintoja ainakaan nin paljoa kuin joku muu niitä haluaa... mutta tällä kertaa: osallistun ilomielin ja toiveikkaana arvontaan!
    Onnea satasesta!
    Vedenvärit ja turkoosit on aina olleet mun lempivärejä, ja niin on edelleen... ja ne sopii hienosti punaisten sävyjen kanssa! Tumman kirsikanpunaiset seinät + tuota tapettia kuulostaa tosi ihanalta. En ole varma laittaisinko itsekään tuota tapettia koko huoneeseen, ilme muuttuisi kertaheitolla lämpimästä kylmäksi (minusta tuo tämänhetken punainen on kyllä tosi herkku!)
    Mutta varmasti itse tiedät sitten jossain vaiheessa parhaiten mitä haluat, toisaalta toisten kanssa keskustellessa ne omat ajatukset kypsyvät ja sitä varmaan tässä haitkin.
    Nuo eteisen ovet ovat ihan uskomattoman ihanat tapetoituna!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, olet mukana arvonnassa! :) Varmaankin tapetoin sen yhden seinän ensin kunhan tapetit saan ja tunnustelen hetken miltä vaikuttaa yhdessä nykyisen punaisen kanssa, eiköhän se loppuratkaisu sitten sieltä putkahda :)

      Poista
  6. Osallistun arvontaan, ihania kortteja. :)

    banana_spliz93@hotmail.com

    VastaaPoista
  7. Onnea sadan lukijan johdosta, osallistun arvontaan! :)

    Minun silmääni tuo yhdistelmä ei näytä lainkaan hullummalta näin kuvista katsottuna. Olen vakaasti sitä mieltä, että sisustus-asioissa on mentävä omien ajatusten mukaan ja silloin voi tehdä aivan vapaasti kaikenlaisia mutkia ja kaarroksia tyylisuunnista tai väreistä toiseen - mikä vain tuntuu itsestä juuri tällä hetkellä mukavalta ja luontevalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Elina! Olen samaa mieltä, mutta mukava toki kuulla muiltakin että ei tuo väri nyt ketään pahemmin järkyttänyt :D Toki ilman muuta itse se päätös on tehtävä ja sen värin tunnelmissa elää sitten joka päivä :)

      Poista
  8. Kyllä mä vaan liputan syvänpunaisten seinien puolesta ja nimenomaan niiden tummemman punaisten. Ne ovat vain niin paljon kotoisemmat. Maalaisin oman kotinikin varmaan kauttaaltaan punaisella, mikäli en asuisi vuokralla.. :) (Arvonnassa ollaan myös mukana)

    VastaaPoista
  9. Ihanaa tuo lintutapetti. Tykkään kyllä tuosta punaisesta seinästä ja noista ihanista punaisista verhoista.
    Mukana arvinnassa...:)

    VastaaPoista
  10. Vaihtelu virkistää värien kanssa aina sisustuksessa, vaikka tuo punainenkin on minun mielestäni hyvä ja itsekin sisutuksessa on ripaus punaista joka huoneessa.. Turkoosi ja vedensininen on tämän kevään väri täälläkin.
    Ja olen mielelläni mukana arvonnassa :)

    VastaaPoista
  11. Suloinen tuo lintutapetti...ja mikä ihana palkinto! Ehdottomasti mukana arvonnassa. Ihanaa Kevättä ja kesää sinulle toivottelen täältä Kainuun korkeudelta.

    VastaaPoista
  12. Mukana arvonnassa!
    Kivaa tuo lintutapetti ja mun mielestä tuo turkoosimpi sävy seinissä olisi tosi kaunis. Ei ole minun lemppariväriä, mutta sun asuntoon sopii tosi hyvin. Mukavaa kevättä!

    VastaaPoista
  13. Kylläpä onkin hieno ovi! Minäkin olen arvonnassa mukana :)

    VastaaPoista
  14. Kaunis lintutapetti, tykkään yleensäkin tapeteista joissa on eläimiä :D. Mukana arvonnassa!

    VastaaPoista
  15. Aivan ihanat tapettilöydöt sinulla ja uudet värivalintasi sopivat mielettömän hyvin entiseen väriskaalaasi, joten rohkeasti vaan eteenpäin :)

    En tällä hetkellä osallistu arvointoihin, mutta halusinpa jättää sinulle kuitenkin onnittelut sadasta lukijasta!

    VastaaPoista
  16. Kiitos teille kommenteista ja värirohkaisuista! Kyllä taitaa niin käydä että uudet tuulet saavat puhaltaa olohuoneessa tänä keväänä :) Ja kiitos kaikille osallistumisesta, ja Pilville kiitokset onnitteluista!

    VastaaPoista
  17. Mukana! :) jenny-94@hotmail.com

    VastaaPoista
  18. Upeat tapetit! Sekä se, jota laitoit oviin, että varsinkin se, jota tilasit seinään. Kumpikin, sekä kirsikanpunainen että turkoosi sopivat varmasti tapetin kanssa. Ehkä tapetin sävyä muutamaa astetta tummemman turkoosit seinät, niin tapetti korostuu hienosti, samoin upeat huonekalusi.

    Menestystä valintojen tekoon! Oikea ratkaisu pulpahtaa takuulla mieleen, kun tuumaat aikasi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä Intopii, luit ajatukseni! :) Tuo photoshoppauskuvan vihreä on hieman liian "päärynäjäätelömäinen" makuuni, joten varmaankin tummempi turkoosi tulee. Päätös syntyy sitten kun saan tapetit käsiini :) toivottavasti jo ensi viikolla!

      Poista
  19. Voi, mitä tapetteja. Täydellisiä! Ihana blogi muutenkin sinulla, ja mukana arvonnassa ollaan! :)

    Laura

    VastaaPoista
  20. Kissakortit ovat tervetulleita koiratalouteen. :)

    VastaaPoista
  21. Ihanat tapetit ja upeita kortteja! Mukana arvonnassa :)

    VastaaPoista
  22. Arvonnassa mukana.:)

    Suloinen blogi, ihana kisu.♥

    jelena.nieminen@hotmail.com


    VastaaPoista
  23. Kiitos kaikille ♥ Kohta h-hetki lähestyy! Klo 21 arvonta :)

    VastaaPoista
  24. Miten tuon tapetin hengittävyys - onko se ulkoseinässä, vai jossain sisäseinässä, jossa hengittävyydellä ei ehkä ole niin suurta väliä? Olen tuota samaa tapettia pitkään ihaillut.

    VastaaPoista
  25. Kirsikat kukkivat ihan sisäseinässä. Ei varmaankaan ole kovin hengittävää, ja tapetoinnin jälkeen kannattaa tuulettaa hyvin vaikka kiinnittämiseen tarkoitettu tapettiliima kuulema on myrkytöntä.

    VastaaPoista
  26. Ihana blogi<3 Ja aivan uskomaton talo, se on todellinen unelama koti:)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...