sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Tunnelmavalaistusta

Valojen osalta alan olla jo täydessä jouluvalmiudessa. Sisälläkin olen kavanut esille kaikki tunnelmavalot. Olohuoneen kattokruunuunkin kiepautin pienen valosarjan. Pimeys on omalla tavallaan kaunista aikaa. Samanlaista tunnelmaa ei valoisina iltoina synny.Omatekoiset valkoiseksi maalatut pajukranssit valosarjoineen ovat tuikineet jo useamman joulun.


Tunnustaudun jonkin sortin jouluvalokeräilijäksi. Muita koristeita ja tilpehööriä ei joulukoristelussa mielestäni pahemmin tarvita kunhan valot ovat kauniit. Jouluvalojen virittely on minulle ehkä se kaikkein tärkein ja ihanin jouluperinne ja tunnelman tuoja. Valoja viritellessä taantuu (tai ehkä paremminkin kohoaa) lapsen tasolle ja silmät kiiluen setvii innolla johtokasaa kuin viisivuotiaana konsanaan ;) Laitoinkin jo kaikki valot ajastimella ja saavat valaista pihaa loppiaseen saakka! Eino-mysky kävi täälläkin, mutta omalla kylällä ei onneksi tehnyt tuhoja, eivätkä sähkötkään menneet poikki. Heräsin tosin myrskyn ääniin puoli kuudelta ja samaan aikaan täysikuu paistoi suoraan silmiin. Valoja piti toki vähän oikoa tuulen riepottelun jäljiltä.Mimmakin on jo virittäytynyt rentoon joulunodotustunnelmaan.


Tunnin sisällä mamman reidet on jo leivottu tassuilla viisi kertaa ja aivan oma-aloitteisesti tullaan syliin kehräämään ja siristelemään silmiä.


Jopa tulevan joulukuun Kissafani-lehden kuvaukset sujuivat kovasti poseeraten ja kameralle keikistellen. :) Juttua on siis tulossa jouluisista kissakorteista ja tietysti hänen majesteettinsa kuulumisista :)

Iloista alkavaa viikkoa, 
halituksin
Linda & Mimma

14 kommenttia :

 1. Voi teitä Mimman kanssa :)
  Ihanat kuvat!

  VastaaPoista
 2. Voi että te ootte ihanat yhdessä! ♥ mitkä kuvat!
  Olet tosi ahkera noiden valosarjojen kanssa. Itse en ota niitä ollenkaan pois sen jälkeen kun olen kerran virittänyt, vaan pidän samoja kesät talvet. Kyllähän niitä voi jo alkaa elo-syyskuussa sytytellä, jos ei halua varsinaista voimakkaampaa valaistusta huoneeseen. Esimerkiksi, jos kissat lojuvat makkarissa ja haluaa välillä menee pussailemaan niiden napoja, niin ei tarvitse häiritä niitä kovalla valolla ;-)
  Yhden messinkitähden olen vaivautunut laittamaan jouluksi ja ottamaan pois loppiaisen jälkeen. Tunnen itseni patalaiskaksi, kun katson sinun valosarjamääriä!
  Ransu tuli tunkemaan kuonoaan eteeni pussailtavaksi, joten täytyy mennä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila ♥ Minä roudaan sesonkitavarat aina yläkertaan piiloon, pitää talon "fengshuit" liikkeellä :) Kevättalvella sitä vaan haluaa aina pian eroon joulusta muistuttavista tavaroista ja syksyllä on ilo hakea ne takaisin. Minulla nyt on muutenkin tapa pyöritellä tavaroita paikasta toiseen... No mutta tuohan on kyllä maailman paras syy tunnelmavaloille ;-D ja jokainen koristelee omalla tavallaan! Et sinä laiska ole, kattien pusuttelu ja rapsuttelu vie paljon aikaa ja energiaa muilta askareilta ;) pusut Ransulle!

   Poista
 3. Hämärässä on oma tunnelmansa ja valoja on kiva ripustella. Valaistu tähti ikkunalla ja kuusi pihalla toivottavat tervetulleeksi kotiin. Olet koristellut pihasi kauniisti!

  VastaaPoista
 4. Kyllä noi valot ovat tosi kivan näköisiä. Minä en oikein osaa laittaa niitä sisälle. Johtuu kai siitä, että jokapaikassa on niin täyttä. Ihanat kuvat sinusta ja kisusta. Näkee että teidän välillänne on ♥ ♥

  VastaaPoista
 5. Voi miten ihana tuo viimeinen kuva!:)

  VastaaPoista
 6. Ihania talvivaloja! Niitä nyt tarvii. Meidän pikkupojat juoksee illalla aina takapihalle tähyämään kauempana asuvan naapurin värikkäitä valoja: joulukuuti, joulukuuti!
  Sain nyt meillekkin viritettyä yhdet valot mutta ne ei ole lasten pettymykseksi värikkäitä!

  Kiitos vielä amaryllis inspiraatiosta <3

  VastaaPoista
 7. Todella kaunnita valosarjoja ja paljon, wau! Pimeydessä on vain ja ainoastaan se hyvä puoli, että tuommoiset valot pääsevät silloin oikeuksiinsa!

  VastaaPoista
 8. Samoilla linjoilla, erilaiset valot ja valaistustunnelmat (kynttilöitä unohtamatta!) ovat ehdottomasti joulukoristelun tärkein juttu. Aivan ihana tuo alin kuva! :)

  VastaaPoista
 9. Jouluvalot ovat kyllä se minunkin juttu...:)

  VastaaPoista
 10. Kiitos kaikille mukana tunnelmoiville! :) ♥

  VastaaPoista
 11. Kaunista. Itsekkin rakastan jouluvaloja ja koko sitä juhlan laittamista. Saimme puuhamaahan laitettua vaarin kanssa valot paikalleen lähes kokonaan. Vielä täytyy jatkaa kunhan taas menemme sinne. Lisäksi roihuja, öljylyhtyjä ja paljon kynttilöitä. Soi sun killi on sitten ihana tassukka.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...