torstai 1. toukokuuta 2014

Pihapuuhia ja kesäkukkia


Täälläkin tehdään jo kevättä kovalla vauhdilla. Aidassa olevan parvekelaatikon orvokit ja narsissit eivät ole moksiskaan pienistä pakkasöistä.

Sisällä kukkakärryssä ovat esikasvamassa cannat: keltapunainen 'Reine Charlotte' ja punainen 'Rose Futurity'. Pienessä ruukussa on harlekiinikukkaa (sparaxis) joka on minulle uusi tuttavuus, otin kokeeksi alennusmyynnistä. Mimma sanoo: älä kukkia kuvaa vaan MINUA!

Taannoisen  "möyhennysalueen" kohdalle saimme kannettua vanhan paviljonkikatoksen kokonaisena. Pysyi sentään kasassa vaikka onkin paikoittain liitoskohdista aivan ruostunut. Keskelle syntyi polku jonka pohjalle laitettiin suodatinkangas, reunoille vanhoja eteisen lattialautoja pitämään mullat ryhdissä ja keskelle kivituhkaa ja betonilaattoja. Alppiruusut pääsivät kasvihuoneen takaa nyt paremmalle paikalle ja pari kärhöäkin tuli siirrettyä. Tästä se lähtee! Tänään kylvin ruusupapuja esikasvamaan kasvihuoneeseen, Runner Bean 'Scarlet Emperor'-lajiketta suuren pussillisen.

Helmikuusta asti sisällä siemenestä kasvamassa olleet lobeliat ovat viihtyneet ja tukevoituneet kasvihuoneessa.


Olohuoneen ikkunalaudalla kukkii jo amppelipetunia! Mikä ihana tunne saada yksi kukka kaikkien näiden kuukausien jälkeen. Sääntöjen mukaan se pitäisi varmaan tässä vaiheessa nypätä pois, mutta kun ei millään raaskisi!


Loppuun vielä Mimman tyylinäyte vappuriehasta. Paras leikki tuntuu tällä hetkellä olevan tuon ohuen mustan muovikepin vaaniminen. Kun kuljetan sitä maton alla niin Mimma hyppii päällä tasajalkaa ja lopulta sukeltaa itsekin maton alle.

Vauhdikasta iltaa kaikille! ;-)

7 kommenttia :

 1. Mahtava vappurieha, ihan mahtava asento, ja voi noita varpaita!
  Vau mitä siellä taas ollaan ahkeroitu!!

  VastaaPoista
 2. Voi jos saisi edes yhden kukan kukkimaan tai yhden maistiaisen kasvatuksista. Nämä on mukavia odotuksia nämä.

  VastaaPoista
 3. Todella kivan näköinen tuo paviljonki tuossa. Sinulla on petunia ja lobelia jo kovassa kasvuvauhdissa. Minä taisin olla niiden kanssa hiukan mattimyöhänen ja ne ovat vielä todella pieniä.

  VastaaPoista
 4. Huomenet kammarista ! Niin luppaavaltal teillä siellä näyttää, täällä hyristään kylymän keskellä :)

  VastaaPoista
 5. Näyttää todella upeelta kaikki siellä <3

  VastaaPoista
 6. Orvokkeja olen minäkin jo ikkunoille istuttanut...kestävät hyvin pikku yöpakkastakin....ja tämän räntäsateen, josta tänään ollaan saatu nauttia!
  Terveisiä Mimmalle♥

  VastaaPoista
 7. Ihana tuo paviljonki polkuineen. Ei muuten ollut uusimmassa Meidän Talo-lehdessä juttua sinun talostasi: et siis joudu miinoittamaan takapihaa ukkoehdokkaiden vuoksi!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...