sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Ihanat syysnäkymät


Tunnen olevani onnekas kun saan katsella hieman korkeammasta perspektiivistä tätä näkymää suoraan olohuoneeni ikkunasta. Juuri tämä kohta jaksaa lumota minut kaikkina vuodenaikoina. Keväällä ja kesällä kun alue on täynnä kieloja ja etualalla oleva alppiruusu kukkii, näin syksyllä kun kuusta kiertelevät pihlaja-angervot saavat syysvärinsä ja talvella kun huurre ja lumi peittää mustikan- ja puolukanvarvut. Eihän tässä varsinaisesti mitään kummempaa ole kuin normaalia suomalaista metsää, mutta siinä mieli lepää. Kuva ei tee oikeutta tälle näkymälle joka ikkunasta näkyi aikaisin lauantaiaamuna. Aamukaste kimalteli lehdillä ja jopa kaukaisuudessa tien toisella puolella välkehti väreillen järvi joka ei yleensä pahemmin tänne asti näy. Tuntui aivan siltä kuin näkymä olisi napattu suoraan jostain keijusadusta.


 Rakastan syksyä aivan yhtä paljon kuin kevättä. Niin kaunis vuodenaika. Etupihalle istuttamani suosikkipuu, vaahtera, on kasvanut muutamassa vuodessa aivan huimiin korkeuksiin. Pidänkin tätä omana "voimapuunani", käyn sitä välillä aina kehumassa. :-D Ihanat kultaiset lehdet sinistä taivasta vasten, se on myös yksi syksyn ihanimpia näkyjä.


19 kommenttia :

 1. juuri oikee meininki: tämänkaltaisissa maisemissa sitä ihminen voi hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin voi :) ainakin henkisesti, heh... Juuri tuona aamuna minut herätti flunssainen+astmainen hengityksen pihinä, mutta toisaalta sen ansiosta sai nauttia aikaisesta aamuhetkestä.

   Poista
 2. Vähän sama juttu meillä. . Välillä tuntuu, että ei erota metsää puilta mutta sitten ne sykähdyttävät aamut, seesteiset päivä kahvit tai vaikka kuutamon loisteessa pakkasilman katselu muistuttaa mieleen miksi juuri täällä korvessa asunkaan piilossa ihmisiltä, piilossa hälinältä. .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, ihania hetkiä <3 minä en tosin aivan korvessa ole, mutta ihan tarpeeksi. ;) En osaisi edes kuvitella tuota etupihan osiota ilman suuria puita, tai tasaiseksi nurmikoksi vedettynä.

   Poista
 3. Vaahterat useimmiten myös tarjoavat ne näyttävimmät syysvärit. Kauniita. Ja niin on myös edellisen postauksen tyyny!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niin tarjoavat, sitä vaan en ymmärrä kun jotkut vaahterat muuttuvat latvasta osittain oranssiksi ja punaiseksi ja osa taas ihan vaan keltaiseksi.

   Poista
 4. Luonto antaa kyllä niin paljon voimaa. Ja vaahtera on kaunis. Se väriloisto. Upeaa... <3

  VastaaPoista
 5. Syksy on niin ihanaa aikaa minustakin :)

  VastaaPoista
 6. No on upeat maisemat! Pystyn myös haistamaan ruudun läpi syysaamun kirpeän tuoksun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli raikas aamu, Mimmakin haisteli innoissaan ikkunassa syysilmaa :)

   Poista
 7. Totta kai takapihallasi on keijumetsä, sieltähän ne korttien keijut ovat löytyneet. Ihania kuvia!

  VastaaPoista
 8. Aivan hurmaava keijumetsä sinulla on siellä!
  Syksy on niin kaunis vuodenaika, aamut varsinkin, kun kastehelmet kimaltelevat hämähäkinseiteissä.
  Eipä syyspäivässäkään mitään vikaa ole, juuri äsken oltiin Ruusan kanssa kuvaamassa kaikkia ihania ruskavärisiä puita ja pensaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hämähäkinseitit ovat ihan huippuja! :) Rapsutuksia Ruusalle <3

   Poista
 9. ♥oi,miten kaunista! ja ihanaa siellä kaiken kaikkiaan, kun selasin kuviasi! Oikein hyvää viikonloppua♥♥

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...